Ontmoet-Kim-van-den-Burg-Haarlem

Nieuws Ontmoet ons team: Kim van den Burg

In: Meet our Team!, Starters

Ontmoet ons team: Kim van den Burg

Ontmoet Kim van den Burg: commercieel binnendienstmedewerker in Haarlem! Hard op weg om assistent makelaar te worden en trotse eigenaar van een fijn nieuwbouw starters-appartement. Waarom koos ze voor nieuwbouw? Wat raadt ze starters aan? En wat maakt haar baan zo leuk? Lees het in dit interview:

Jij bent commercieel binnendienstmedewerker in Haarlem: vertel eens?

Ik heb tandheelkunde gedaan en heb een tijdje zelfstandig gewerkt als mondhygiëniste. Hmm, vond ik na verloop van tijd minder interessant dan ik hoopte. Ik miste dynamiek, de afwisseling. Die heb ik bij Mooijekind Vleut gevonden!

Commercieel binnendienstmedewerker is een wat saaie naam voor een ontzettend leuke baan. Er is hier altijd beweging: snel kunnen schakelen, is een must. Fijn!!! En er valt veel te leren! Over al het werk op de binnendienst alleen al. Bij Mooijekind Vleut verzorg je als binnendienster ook de opnames. Heel leuk want te ontmoet de clienten en krijgt meer gevoel met de te verkopen woning. En fijn voor opdrachtgevers: je kunt mensen veel beter helpen als je de woning daadwerkelijk een keer gezien hebt. Pas mocht ik ook mee naar bezichtigingen, vond ik ook erg leuk. Dus ja, buitendienst wil ik uiteindelijk ook. We vinden het belangrijk dat de basis goed is, dus ik start per februari eerst met een opleiding tot assistent makelaar. Zo leer ik alles wat er te leren valt in mijn eigen functie en kan ik die kennis en ervaring aanvullen met de zaterdagen dat ik les heb. Heb ik die opleiding afgerond, dan ga ik verder met het vervolg, k-rmt: meer de diepte in.

Het kantoor steunt me heel erg in mijn ambities. Voor Mooijekind Vleut is persoonlijke groei, ontwikkeling en verandering heel belangrijk. Als je leuk vindt wat je doet, straal je dat uit. En dat klopt natuurlijk. Ook naar collega’s en opdrachtgevers.

Je hebt niet zo lang geleden als starter een nieuwbouw huis gekocht: vertel eens?

Ik ben een geboren en getogen Haarlemmer. Opgegroeid in het Ramplaankwartier, daarna gewoond in Haarlem Noord en in het centrum. Nieuwbouw vond ik niets; ik droomde van een  jaren ’30 huis met sfeer en karakter. Maar toen ik, zo rond mijn 25ste, ging rondkijken zag ik al snel dat die huizen niet in het budget passen. Vervolgens hoorde ik van het startersproject op het randje van Heemstede. Eerst dacht ik nog ‘wie koopt er nou een huis zonder het gezien te hebben?’ Maar de tekeningen begonnen te leven; de plattegronden heb ik uitgetekend op het strand om een idee te krijgen van de grootte. En nieuwbouw is zo makkelijk! Niks piept, niks kraakt, niets lekt, heb geen onderhoudskosten. In Heemstede kan ik gewoon mijn auto in de garage parkeren; ’s nachts is het rustig.

Omdat de oplevering natuurlijk even duurde, kreeg ik de tijd afscheid te nemen van het wonen in de stad. Vond die overgang best spannend! Maar weet je: binnen 10 minuutjes sta ik in het centrum van Haarlem. En als ik er nu ben, kan ik er ook echt van genieten.

Waar hield je rekening mee  bij het kiezen van je huis?

Twee dingen heb ik steeds goed voor ogen gehouden. Allereerst: nieuwbouw is een goede investering. Nieuwbouw koop je vrijwel altijd vrij op naam. Dat betekent dat je weinig bijkomende kosten hebt. Omdat het ook nog eens onderhoudsvrij is, is het vaak voordeliger dan bestaande bouw en/of huur. En over het algemeen wordt het over de jaren meer waard. Ten tweede: het is mijn startershuis! Dat wil zeggen: ik blijf vermoedelijk niet mijn hele leven hier wonen. Ik voel me hier heel goed, maar ik groei verder de komende 20 jaar. En dan passen er weer andere huizen bij mij. Spannend, toch?

Wat raad je starters aan die nu op zoek zijn?

Het is een lastige markt voor starters. Zeker voor alleenstaande starters! Mijn allereerste advies: sparen! Zelf begon ik op mijn 19e met sparen. Zonder inbreng van eigen geld kan het lastig worden, zeker sinds de maximale hypotheek sinds 1 januari van 101% van de waarde van je woning, naar 100% is bijgesteld. Dus wees er op tijd bij.

Daarnaast zeg ik: schaaf je wensen bij en laat je goed adviseren. Nieuwbouw is vaak iets voordeliger en is meestal een goede investering. Kijk dus niet alleen naar bestaande bouw maar kijk ook uit naar nieuwbouwprojecten in de buurt en schrijf je tijdig in zodat je steeds goed op de hoogte bent. Een leuk project in Haarlem is bijvoorbeeld het Schoterkwartier: ter hoogte van de Waarderbrug in Haarlem Noord starten we met de verkoop van eengezinswoningen, stadswoningen en appartementen.

Als starter een huis kopen is hartstikke spannend, omdat alles nieuw is. Laat je dus goed informeren over je hypotheek. Vraag advies aan een financieel adviseur. Neem je ouders mee op gesprek! Een adviseur geeft je inzicht in de financiële ruimte die je hebt, zorgt dat je geen onverantwoorde beslissingen neemt maar ook geen kansen misloopt. Misschien kom je bijvoorbeeld wel in aanmerking voor een starterslening! Ook als je geen vast contract hebt, kun je soms toch een hypotheek afsluiten en vaak kun je een verbouwing ook goed financieren. En als het nu nog niet mogelijk is, dan misschien wel over een jaar. Maak samen een plan en werk ernaar toe!

Contactgegevens Kim: 023 – 542 02 44 / kim@mooijekindvleut.nl

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op