Nieuws Dag vakantie, hallo nieuwe uitdagingen.

In: column HRLM

Dag vakantie, hallo nieuwe uitdagingen.

September geeft mij nog altijd een beetje het spannende gevoel van een nieuw schooljaar… Ik ben al lang student-af en onze zoon Dorus hoeft nog één jaartje niet, maar toch: de opwinding is er weer. Komt vooral doordat ik vanaf 1 september partner ben bij Mooijekind Vleut! Je weet niet hoe blij ik ben! Ik snap nu exact waar mijn collega Eric, die onlangs partner werd in Heemstede-Aerdenhout, die extra dosis energie vandaan heeft! Een fantastische eer en zo’n mooie beloning voor al mijn harde werken de afgelopen jaren. Yes!

Het voelt ook als een flinke verantwoordelijkheid. Het kantoor is een begrip in Haarlem en inmiddels ook daarbuiten. We vieren 15 september ons jubileum: weer een jaar erbij! Mooi om terug te kijken op ruim 40 jaar. Ik was zelf nog niet geboren, moet je nagaan! Maar ik ken de verhalen van toen natuurlijk wel, o.a. van en over Hans Mooijekind. Hij was zijn tijd ver vooruit. Als een van de eerste makelaars maakte hij bijvoorbeeld video’s van huizen. Met toen nog zo’n bakbeest van een camera. Hij haalde de krant er mee! En van onze andere naamgever, Gerard Vleut, ook zo’n pionier. Richtte als een van de eersten een aparte nieuwbouwafdeling op. Hij viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum! Dankzij die vernieuwingsdrift blijven wij heel actueel. Bijzonder dat ik nu samen met mijn collega-partners, Bas, Menno, Isabelle en Eric die legacy mag helpen voortzetten.

Er is sinds die tijd in de woonwereld wel veel veranderd. Neem het verschijnsel duurzaamheid. Daar was nog maar kort geleden niemand in Nederland mee bezig. Nu kun je er niet meer omheen. Nieuwbouw wordt gasloos opgeleverd, de CV-ketel wordt verbannen. Mensen die groot gaan verbouwen, spreek ik vaak over bijvoorbeeld warmteterugwinning, isolatie en zonnepanelen. Als je toch bezig bent, is het een kleine moeite. Maar nog te vaak gaan we er met zijn allen aan voorbij. En ik beken: tijdens de verbouwing van ons eigen Frans-Hals huisje is het er ook bij in geschoten. Zoals het lekt bij de loodgieter thuis, zo heeft mijn huis energielabel E. Nou is ons huis een beschermd stadsgezicht dus is het niet zo eenvoudig, maar toch! Spijt van! En ik moet er iets aan gaan doen. Want echt, energieneutraal is de toekomst. Voor mij, voor ons kantoor, voor u. Zeker nu als partner geldt: practice what you preach.

Ik ben benieuwd naar wat de toekomst nog meer zal brengen. Naast nog meer jubilea en een lagere CO-2 uitstoot… In ieder geval openen we in oktober een nieuwe vestiging in het hart van de Haarlemmermeer! Hoofddorp here we come! Zo zetten we de lijn van de afgelopen 43 jaar voort. Op naar de volgende 43!

Maarten Bos, HRLM 58

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op