Woning-kopen-starters

Nieuws NVM Open Huizen Dag – Zoekerstips!

In: Open Huizen Dag

NVM Open Huizen Dag – Zoekerstips!

Zaterdag 5 oktober zetten huizeneigenaren hun deuren open voor belangstellenden. Een super goed moment om een aantal huizen achter elkaar te gaan bekijken. Hoe je dat het beste aanpakt? Lees het hier!

Tip 1: Maak een shortlist

Zoveel mogelijk huizen bekijken tussen 11:00 en 15:00? Wij raden het af: maak een long list en kies daaruit maximaal 3 of 4 huizen. Zo kun je op je gemak rondkijken, een ommetje maken door de buurt. Even een kop koffie drinken tussendoor om samen bij te praten. Plan je route slim, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan reizen.

Tip 2: Ga ook kijken bij die 75% match

Je bent misschien geneigd om alleen te gaan kijken bij huizen die je absoluut fantastisch vindt. Stel je open voor verrassingen! Dat grote huis met riante tuin in die buurt waar je niet direct aan gedacht had… Of dat huis waar nog veel aan moet gebeuren in je lievelingsbuurt.

Tip 3: Maak contact met de verkopers

Natuurlijk, de prijs die een verkoper voor zijn of haar huis krijgt, daar gaat het om. Maar verkopen is óók een kwestie van gunnen. Tijdens de Open Huizen Dag krijg je de unieke kans een leuke indruk te maken op de verkopers. Maak daar gebruik van! Misschien zou je even willen proefwonen, of ’s avonds nog eens langskomen. Dat is makkelijker geregeld als je elkaar even hebt gesproken.

Bekijk hier bij welke huizen uit ons aanbod u zaterdag langs kunt.

Tip 4: Bewaar het overzicht!

Na een halve dag huizen bekijken, weet je misschien niet meer welk huis nou welke tegeltjes in de badkamer had en van welke tuin je nou zo blij werd. Handig om tijdens of vlak na het bekijken van een huis aantekeningen te maken. Dat kan met de Funda app, of met het NVM bezichtigingsverslag. Je kunt natuurlijk ook pen en papier meenemen, of notities maken op je telefoon. Zorg dat je van te voren met elkaar bespreekt wat voor jullie belangrijk is: staat van het onderhoud, de buurt, grootte van de woonkamer, afwerkingsniveau, aantal slaapkamers etc. Dat maakt het achteraf makkelijker om een weloverwogen keuze te maken: gaan we bieden? Of nog eens kijken?

Tip 5: Laat je goed informeren en laat nog eens iets horen

Ben je echt geïnteresseerd in een huis? Vraag de bewoners naar de verkoopprocedure, of misschien is de verkoopmakelaar aanwezig aan wie je meer informatie kunt vragen. Hebben ze haast? Is er nog een kans te komen bezichtigen? Laat zelf je gegevens achter en stuur de makelaar na het weekend een berichtje of je van plan bent een bod uit te brengen of misschien nog twijfelt. Zo houd je het lijntje warm. Soms komt het voor dat mensen ter plekke hun aankoopmakelaar bellen en vrijwel direct een bod uitbrengen. Het kan dus snel gaan! Heb je je droomhuis gevonden? Neem een aankoopmakelaar in de arm om je te adviseren tijdens het biedingsproces!

Graag tot 5 oktober!

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op