Huis-Verkopen-in-5-stappen

Nieuws Uitgeslapen 2019 tegemoet

In: column HRLM

Uitgeslapen 2019 tegemoet

Sinds ik vader ben geworden, ben ik me ook veel bewuster van tijd. Of liever gezegd, van het verstrijken van de tijd. En hoe die soms door je vingers glipt als je niet oplet. Sinds Dorus er is, probeer ik zo nu en dan ook bewust stil te staan. Deze tijd van het jaar is daar een mooi moment voor. De dagen worden korter, het afgelopen jaar is bijna voorbij, het nieuwe jaar ligt om de hoek en ik maak de balans op. Wat waren de hoogtepunten, waar ben ik blij mee, trots op?

Zowel voor mij persoonlijk als professioneel gezien, was het best een roerig jaar. In de makelaardij zal 2018 de boeken in gaan als het jaar waarin de huizenmarkt, wederom, ontplofte. Het was het jaar waarin de stijgende huizenprijzen bij de koffieautomaat en op verjaardagen het gesprek van de dag waren. Sterker nog; ik kon geen feestje bezoeken, zonder dat het over ‘de markt’ ging. De gesprekjes begonnen meestal met iets in de trant van: ‘Het zijn wel gouden tijden he, voor makelaars’. Daarna volgde al snel iets als: ‘Maar ja die prijzen, het is niet normaal hoor!’, doorgaans gevolgd door de vraag: ‘Wat denk je, wat is mijn huis waard?’

Maar eerlijk is eerlijk: het is ook een crazy jaar geweest. De prijzen stijgen nog steeds, terwijl het aanbod daalt en boven de vraagprijs bieden is eerder regel dan uitzondering these days. Maar juist daarom is het belangrijker dan ooit om het hoofd koel houden en je, als koper, niet gek te laten maken. Door goed bij jezelf na te gaan; wat vinden wij het waard? Juist in deze markt is het belangrijk om iemand naast je te hebben die er verstand van heeft. Iemand die over de juiste kennis beschikt: zowel bouwkundig als juridisch.

Ons kantoor heeft het heel goed gedaan afgelopen jaar. Wij hebben dit jaar vijftien procent meer aanbod, vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar. En dat in een markt waarin het totale aanbod in Haarlem met acht procent is gedaald. In dalende markt, stijgt onze portefeuille. Dat is tof en daar ben ik heel trots op. Voor mij persoonlijk was een van de hoogtepunten van dit jaar ook dat ik partner ben geworden van ons kantoor in Haarlem. Dat was een grote stap. Ik ben er waanzinnig blij mee dat ik nu mede aan het hoofd mag staan van ons hechte team.

Maar het allergrootste hoogtepunt van afgelopen jaar is toch wel dat mijn zoon Dorus, eindelijk, is gaan doorslapen. Dat is, zonder gekkigheid, echt het grootste cadeau van het afgelopen jaar. Man, wat nachtrust met een mens kan doen. Ik ga heerlijk uitgerust het nieuwe jaar in. Kom maar op met 2019. Ik ben er klaar voor!

Maarten Bos, HRLM 59

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op