Nieuws Nieuwe Kostengrens NHG

In: Nieuws

Nieuwe Kostengrens NHG

NHG? Ja, de Nationale Hypotheek Garantie. Een hypotheek met NHG voldoet aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting): de hypotheek past bij het inkomen – je leent niet te veel. Daarnaast staat de overheid garant voor een eventuele restschuld, bijvoorbeeld bij werkloosheid of scheiden/uit elkaar gaan.

Een hypotheek met NHG afsluiten kan tot een maximaal bedrag, de zogeheten ‘kostengrens’. Deze kostengrens wordt jaarlijks vastgesteld op basis van de gemiddelde koopsommen van de maanden juni, juli en augustus. In 2018 gold een kostengrens van € 247.450,-. Voor 2019 wordt dat bedrag verhoogd naar €290.000,-. 

Voor huizen met energiebesparende voorzieningen geldt dat men 6% bovenop de marktwaarde van het huis mag lenen, voor 2019 komt dat uit op €307.400,-. Dat betekent een bedrag van maximaal €17.400 voor maatregelen om uw huis te verduurzamen.

Uiteraard zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een hypotheek met NHG, de zogeheten ‘borgtochtprovisie’ of ‘NHG-premie’. Voor 2019 dalen deze kosten van 1% naar naar 0,9% van de hoogte van de hypotheek.

Meer weten? Check de website van NHG voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek met NHG.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op