Nieuws Starters: zo ga je de woningmarkt op!

In: Starters

Starters: zo ga je de woningmarkt op!

Je eerste huis: je ziet je al zitten op je eigen bank, in je eigen woonkamer met je eigen uitzicht! Maar hoe kom je daar? Hoe kom je er tussen in deze krappe markt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke kosten komen er op je pad? En hoe ga je die betalen?

We helpen je graag op weg met enkele tips. We hebben ze op deze pagina voor je verzameld.

Kijk ook even bij de FAQ’s voor de antwoorden op de meest gestelde vragen bij aan- en verkoop van een huis. Weet dat je altijd kunt bellen voor woonadvies. Altijd vrijblijvend. Zet ‘m op!

1. breng je financiële situatie goed in kaart!

Wat is je financiële ruimte? Heb je recht op een starterslening? Zouden je ouders wellicht een belastingvrije schenking kunnen en willen doen? Heeft een studieschuld invloed? Prettig om te weten wat je kunt besteden voordat je gaat zoeken, en dat je zicht hebt op de mogelijkheden voordat je bij een hypotheekverstrekker aan tafel gaat. Misschien heb je wel meer financiële ruimte dan je dacht! Lees hier verder.

2. goed voorbereid met een hypotheekadviseur aan tafel!

Een goed begin is het halve werk. Verdiep je in het afsluiten van een hypotheek en wat daar allemaal bij komt kijken. Wat is eigenlijk een startershypotheek? En ‘Nationale Hypotheek Garantie’: wat betekent dat? Weet je de antwoorden op die vragen, dan zit je een stuk relaxter aan tafel bij de hypotheekadviseur. Lees hier verder!

Echt doen trouwens: een verkennend, vrijblijvend gesprek met een goede adviseur. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Hier vertelt hypotheekadviseur Ben Biesbrouck wat een hypotheekadviseur nu eigenlijk voor je doet. En hier vertelt hij meer over de mogelijkheden voor starters in de huidige, krappe markt.

3. ken de bijkomende kosten!

Je gaat een huis kopen: dan betaal je een koopsom voor het huis. Check. Maar welke kosten komen daar nog bij? Hoe financier je die kosten eigenlijk? Wij geven antwoord op deze vragen! Gemiddeld genomen betaal je zo’n 6% bovenop de koopsom van je woning. Voor sommigen zal dit meer zijn, in andere gevallen minder. Waar gaan die kosten aan op? We zetten het hier voor je op een rij.

4. kijk verder dan je neus lang is!

Natuurlijk woon je het liefst in een superstrak appartement in het centrum van een stad naar jouw keuze. Met tuin. Én dakterras. Maar dat willen meer mensen en dus liggen zulke woningen niet voor het oprapen. Zeker niet voor starters! Waar begin je dan met zoeken? Waarom doe je er goed aan een makelaar in de arm te nemen? Lees het hier!

 

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op