Mooijekind-Vleut-Makelaars-Wagenweg-Villa-De-Cranenburgh

Nieuws Uniek: Villa de Cranenburgh – Haarlem

In: Nieuws

Uniek: Villa de Cranenburgh – Haarlem

Villa de Cranenburgh, tegen stadsbos de Haarlemmerhout aangebouwd, is een uniek monument met een rijke (familie)historie. Op 16 jaar na, is het sinds de bouw in 1929 door drie generaties van dezelfde familie (Van Cranenburgh) bewoond. Nu is de prachtige villa met alle authentieke stijlkenmerken in verkoop.

Authentieke stijlkenmerken

Tussen 1928 en 1929 werd Villa De Cranenburgh gebouwd naar ontwerp van het Haagse architectenbureau H.W.J. Thunnissen & J.H. Hendricks en de in Heemstede gevestigde architect J. Ph. Peper. De oorspronkelijke indeling en het authentieke interieur van het huis is op enkele details na volledig behouden gebleven. Bekijk deze prachtige villa hier!

Omdat de Villa nog altijd in handen is van dezelfde familie, zijn diverse documenten uit de bouwperiode en verhalen over vroeger bewaard gebleven. Dit geeft een unieke inkijk in het streven van de toenmalige opdrachtgevers naar kwaliteit, comfort, perfectie en modern wonen. Want modern was het in 1928 met de platte daken, de strakke geometrische bouw, het benadrukken van de lijnen en het monumentale terras. Lees hier meer over de historie van het pand en over de familie Van Cranenburgh.

Toekomstige generaties

Villa De Cranenburgh biedt 433m2 woonoppervlakte (12 kamers) en ligt op een ruim perceel van 4.830m2 dat grenst aan het grondgebied van de oorspronkelijke buitenplaats Spruyt en Bosch. Een prachtige locatie, dichtbij al het moois dat de regio rond Haarlem biedt: het gezellige centrum, de duinen en het strand vlakbij.

‘De Cranenburgh’ verdient het gemoderniseerd te worden en weer een bijzonder warm thuis te zijn voor toekomstige generaties!

Bekijk de villa hier en bel voor meer informatie met Maarten Bos: 023 – 542 02 44

 

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op