Kelly-van-dam-Makelaar-Aalsmeer

Nieuws Ontmoet ons team: Kelly van Dam – Makelaar in Hoofddorp

In: Meet our Team!

Ontmoet ons team: Kelly van Dam – Makelaar in Hoofddorp

Ontmoet onze Haarlemmermeer-expert Kelly van Dam! Onze makelaar in Hoofddorp kocht onlangs zelf een huis. Een makelaar die een huis koopt, hoe werkt dat?! Lees het in dit interview:

“Een huis kopen is spannend. Echt heel spannend!”

Kelly kocht onlangs met haar vriend een huis. Een makelaar die een huis koopt, hoe werkt dat? Kelly: “We gingen kijken tijdens een open huis. Ik bekijk een huis natuurlijk altijd professioneel, verstandelijk: is dit een goed huis? Is het in bouwkundig goede staat? Op die manier geef ik een koper de ruimte toe te geven aan zijn/haar gevoel. Met overwegingen als: past dit huis bij mij? Wil ik hier oud worden? ‘s Avonds thuiskomen? Mijn verjaardag vieren? Wijn drinken met vriendinnen? Het lukte me niet om het zakelijke los te laten en heb toen mijn collega Rachèl gevraagd om als makelaar voor me naar het huis te kijken. En toen werkte het. Toen kon ik uit mijn rol als makelaar stappen en mijn eigen verhaal de ruimte geven!”

Maar Kelly was niet de enige die een bod uitbracht; het werd een inschrijving. “Voor maandag 10 uur moest iedereen een bod doen. Heel spannend! We wisten dat er een onvoorwaardelijk voorstel lag van mensen die de financiering al helemaal rond hadden. Maar wij waren ook voorbereid: we hadden voorwerk gedaan met een adviseur van De Hypotheekshop. Dat maakte veel minder zenuwachtig: we wisten wat we konden betalen en konden dus een stevig bod uitbrengen. En wat denk je?”

“We zeggen altijd: het is pas definitief als de handtekeningen staan. Maar ja…”

“Ik was zó blij toen de makelaar meldde dat we het huis hadden! Ik wilde het meteen aan iedereen vertellen. Later dacht ik: oja, we zeggen mensen altijd dat het pas definitief is als de handtekeningen staan. Echt heel moeilijk die euforie nog een week op te moeten houden.”

Voor Kelly en haar partner kwam het huis per toeval op hun pad. Als makelaar zie je ieder nieuw huis natuurlijk als eerste: “Ik houd altijd mijn ogen open. In de eerste plaats voor opdrachtgevers, maar ook voor vrienden, familie en mezelf dus… Ik ben geboren in Aalsmeer, een fijne gemeente waar Kudelstaart onderdeel van is. Zo’n heerlijke plek: groen, alle ruimte, bootje varen op de Westeinderplassen. Ik heb als student wel geforensd naar Amsterdam, heerlijke stad om te zijn, maar niet voor mij om te wonen. Kudelstaart wordt echt ons plekje, veel natuur, dat verveelt nooit en is altijd in beweging.”

Vanuit kantoor Hoofddorp is Kelly elke dag in de Haarlemmermeer op pad voor huizen en klanten. “De Haarlemmermeer heeft dezelfde sfeer, dezelfde charme als Aalsmeer. Ik ben er hartstikke thuis. Privé ook. Ik ga na werk vaak Crossfitten en dat doe ik al járen in Hoofddorp. Was vroeger nog weleens uit de route, maar het nieuwe Mooijekind Vleut-kantoor ligt er om de hoek!”

Kelly-van-Dam-Aalsmeer-Expert

Verhuiskriebels

Het was even wachten op de sleutel, maar de voorpret ging al gauw in volle gang. De nieuwe bank intekenen op de plattegronden van het nieuwe huis. Alvast rustig inpakken. “Ik heb er zo’n zin in! Het koopproces was natuurlijk spannend. Maar de verhuizing zelf ook hoor. En het gekke is, ik zie het elke dag, weet er zo veel van, maar toch heb ik kriebels. Maakt het begeleiden van mensen met dezelfde verhuiskriebels alleen maar mooier!”

Contactgegevens Kelly: 023 – 303 34 84 / 06 – 52 55 92 31 / kelly@mooijekindvleut.nl / Raadhuisplein 306A, Hoofddorp

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op