Aankoopmakelaar-Laurens-Offerman-Mooijekind-Vleut

Nieuws Ontmoet ons team: Laurens Offerman – aankoopmakelaar

In: Meet our Team!

Ontmoet ons team: Laurens Offerman – aankoopmakelaar

Ontmoet onze aankoopmakelaar Laurens Offerman: makelaar taxateur, kei in het hoofd koel houden bij bezichtigingen en biedingen, meester in de juiste timing… Over waarom een professional aan je zijde áltijd een pre is (ook voor Laurens himself):

Een aankoopmakelaar als bliksemafleider

“Een huis kopen is heftig. Er komt veel op je af: passen we in deze buurt, kunnen we wat met deze keuken? Wat is het huis waard? Nu en eventueel nadat je gaat verbouwen? En wat moet je dan bieden en wanneer? Nu meteen? Emoties en spanningen lopen op.”

“Als aankoopmakelaar ben ik dan de bliksemafleider, procesbegeleider, adviseur. Ik houd het hoofd koel. Als ik met een klant naar een huis ga kijken, luisteren we samen eerst naar de verkoopmakelaar. Dan doen we zelf een rondje door het huis. Geen haast, lekker ontspannen. Ik taxeer veel dus ik kan een huis snel lezen, snel de staat in schatten, de waarde bepalen. Dat is prettig; mijn klant hoeft dan eigenlijk alleen maar even lekker op de bank te gaan zitten, rond te lopen, de sfeer proeven.”

Laurens geeft open advies: wat is het huis waard, wat moeten we bieden als we het willen hebben, hoe vliegen we dat aan, hoe zit het met meldplicht van de verkoper, met de onderzoeksplicht van jullie als koper, met burenrecht. Hij denkt aan alles, brengt context aan, denkt na over timing. Tot aan het moment dat de beslissing moet vallen. “Beslissen doen mensen natuurlijk uiteindelijk zelf!  Maar ik zorg ervoor dat mensen die beslissing perfect gefundeerd kunnen nemen.”

Met een professional aan je zijde voorkom je gedoe

Iedereen die een huis gekocht heeft, weet: gedurende de zoektocht verleg je je prioriteiten. Vrijwel iedereen begint met een niet bestaand droompaleis. “Dat vond ik het moeilijkst toen ik zelf een huis kocht. Ik zie héél veel huizen per jaar, de mooiste herenhuizen, de meest toffe lofts, bijzondere locaties. Niet haalbaar voor een starter zoals ik natuurlijk. Uiteindelijk heb ik een appartement gevonden dat helemaal top is. Voor mij, voor mijn omstandigheden nu, lekker centraal in de stad. Heel blij. Én een goede investering…”

Mooijekind-Vleut-Laurens-Offerman-MakelaarWaar Laurens zakelijk gezien alle details op het netvlies heeft, is dat privé soms lastiger. “De aankoop van mijn huis ging super soepel! Helemaal zelf gedaan. Maar daarna wilde ik graag de kartonnen deuren met draadglas vervangen. En ik wilde dat per se heel snel. In mijn enthousiasme mooie hoge paneeldeuren gekocht, alle deurportalen uitgebroken en toen… bleek de aannemer geen tijd te hebben. Zat ik een hele zomer zonder deuren.  Geen deur in de badkamer, geen deur in het toilet. Dat was even wennen. Volgende keer laat ik ook een professional meekijken. Zeker geen overbodige luxe! Was een leermomentje,” grijnst Laurens.

Contactgegevens Laurens: 023 – 542 02 44 / 06 – 36 30 50 48 / laurens@mooijekindvleut.nl / Gedempte Oude Gracht 124, Haarlem.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op