Open Monumentendagen 2019

Nieuws Open Monumentendagen 14 & 15 september

In: Nieuws

Open Monumentendagen 14 & 15 september

Komend weekend openen zo’n 5.000 monumenten door heel Nederland hun deuren voor het publiek! Een mooie aanleiding voor een rondje door een andere stad, of juist om uw eigen woonplaats beter te leren kennen.

Het landelijke thema van de Open Monumentendagen is Plekken van plezier. Welke monumenten waren in de loop der eeuwen het podium voor vermaak en plezier? Waar gingen mensen naartoe voor een leuk dagje of avondje uit? We zetten de verschillende activiteiten en routes in onze regio op een rijtje:

Amsterdam

Een overzicht van alle monumenten in Amsterdam die u dit weekend kunt bezoeken, vindt u hier. Kijk vooral ook even hier naar de verschillende routes: van sport-route tot theater-route. Maar ook de waterrecreatieroute: ontdek de stad Amsterdam vanaf het water!

Naast vrije inloop in de diverse monumenten, wordt er ook veel georganiseerd in de stad. Er wordt voorgelezen, er wordt hardgelopen, gewandeld langs tuinhuisjes, gespeeld en muziek gemaakt. Bekijk een overzicht van alle activiteiten hier.

Haarlem

Haarlem-Uitzicht-Open-Monumenten

In Haarlem zetten meer dan 60 monumenten hun deuren open voor publiek. Een overzicht vindt u hier. Ook leuk om te bekijken is het programmaboekje met daarin naast alle geopende monumenten ook een kaart waarop u uw eigen route kunt uitstippelen.

Haarlemmermeer

Ook in de Haarlemmermeer is er een leuke route: u kunt meerijden met de elektrische bus, of meefietsen! Bekijk hier meer informatie. Liever uw eigen route uitstippelen? Bekijk alle Open Monumenten op deze kaart.

Heemstede-Aerdenhout

Een overzicht van alle deelnemende monumenten in Heemstede vindt u hier.


Monument bewonen

Hieronder staan een aantal prachtige monumenten uit ons eigen woningaanbod. Karakteristieke stadswoningen, ruime villa’s in bosrijke omgeving. Een van deze unieke woningen bezichtigen? Maak een afspraak!

Appartement in voormalig pakhuis | Prinsengracht, Amsterdam

Vraagprijs € 1.750.000,- k.k.

Op een unieke locatie in Amsterdam is het appartementsrecht op de begane grond en de 1e verdieping van dit Rijksmonument te koop. Gelegen op eigen grond. Momenteel in gebruik als bedrijfsruimte, voorheen als galerie maar wonen is ook toegestaan! Bekijk deze woning.

Gave, karakteristieke bovenwoning uit 1880 | Kleine Houtstraat, Haarlem

Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Een oase van rust in de Haarlemse binnenstad. Sfeervolle, heerlijk lichte en zo te betrekken stadsbovenwoning midden in het centrum. Zeer verzorgd, goed onderhouden met fijn dakterras. Bekijk deze woning.

Volledig gerenoveerde, unieke villa: ‘Le Tigre’ | Herenweg, Heemstede

Vraagprijs € 2.285.000,- k.k.

Ronde vormen, strakke lijnen, verticaal en horizontaal in perfecte harmonie. Veel ramen, dakterrassen, met uitzicht over het Groenendaalse bos, de vijver en landgoed ‘Iepenrode’. Bekijk deze woning.

Karakteristieke villa met fijne tuinen | Haarlemmerstraat, Zandvoort

Vraagprijs € 875.000,- k.k.

Prachtige, monumentale, vrijstaande villa ‘oude stijl’ in het centrum van Zandvoort. Gebouwd rond 1900, veel authentieke details zijn bewaard gebleven. Bekijk deze woning.

 

Bekijk hier de website van Open Monumentendag!

 

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op