Interview verhuurspecialist Elmer Veth

Nieuws Ontmoet Elmer Veth: Verhuurspecialist – Haarlem

In: Meet our Team!, Verhuur

Ontmoet Elmer Veth: Verhuurspecialist – Haarlem

Ontmoet Elmer Veth: verhuurspecialist in Haarlem, sfeermaker in lege ruimtes. “Ik richt een huis graag in terwijl we er doorheen lopen.” Lees meer over hoe Elmer huur en verhuur aanpakt, ook in corona-tijd:

“Vaak richt ik een ruimte in voor mensen”

Als huurder wil je een fijn thuis. Een helder contract, weten waar je aan toe bent. Ook fijn: iemand die een kale ruimte tot leven wekt. Bij ons in Haarlem doet onze verhuurspecialist Elmer Veth dat dagelijks. Met een hoop enthousiasme en een big smile: “Veel huurhuizen of -appartementen staan leeg. Dan zie je mensen door zo’n galmende ruimte lopen en denken ‘tja…’ Ik denk dan graag met ze mee: hier de bank, daar de tafel. Mooie vloer erin, tv kan goed daar, maak je hier een gezellig hoekje. Dan gaat het leven!”

Helderheid en een luisterend oor

Elmer brengt niet alleen sfeer, hij schept ook helderheid. Bij huur-kandidaten én verhuurder. “Ik weet tot op de cent nauwkeurig waar je als huurder servicekosten voor betaalt, bereid me héél goed voor bij bezichtigingen. Ik hou niet van snelsnel, hup de volgende. Geef graag ruimte voor vragen en neem even de tijd om de mensen te leren kennen.” 

Zeker in deze onzekere corona-tijd is een luisterend oor welkom. “Klopt, mensen hebben daar nu meer behoefte aan dan ooit. We bezichtigen nu op gepaste afstand, even zonder papieren brochure, met handschoentjes en desinfectiegel… Het is anders ja, maar het went!” 

“Heel belangrijk om kandidaten goed in de ogen te kijken”

Niet alleen huurders vinden het persoonlijk contact prettig, ook voor verhuurders is het cruciaal. Elmer legt uit: “Nee je kúnt niet zonder elkaar even echt te spreken. Alle gegevens die we verzamelen van kandidaten, dat is maar papierwerk. Natuurlijk controleren we dat heel goed. Maar onze verhuurders willen ook graag een huurder die goed voor hun huis gaat zorgen, matcht met de buren, met de buurt etc. Dat lees je niet af van een loonstrook. Daar rapporteer ik dus ook over als ik kandidaten aandraag.”

Verhuur van A tot Z, huurders van jong tot oud

Ons verhuurteam ontzorgt verhuurders van A tot Z: het formuleren van een huurprijs, bezichtigingen, papierwerk, huurovereenkomsten, sleuteloverdrachten. “Dat is onze kracht: we zijn met z’n drieën continu betrokken. Zo houden we onze opdrachtgevers, de verhuurders, steeds op de hoogte. En kunnen we kandidaten op elk moment goed informeren.”

En nee, dat zijn niet alleen jonge mensen: “De groep huurders is juist erg divers. Jong, oud, net gescheiden, voor het eerst uit huis, bij verbouwingen: iedereen komt voorbij.” Dat geldt ook voor verhuurders. Dat zijn niet alleen particuliere beleggers of grote bedrijven. “We helpen mensen die in het buitenland een nieuwe start gaan maken, op reis gaan, de opslag voorlopig niet nodig hebben, wiens kinderen uitvliegen. Zoveel huizen, zoveel verhalen. Mooi vak hoor!”

Grote effecten van corona op de koopwoningmarkt blijven uit, de verhuurmarkt loopt ook door: “Klopt, maar er verschuift wel een en ander. Er wordt nu een stuk minder vanuit het buitenland verhuisd… Ook keren er expats terug naar huis. We zien het huuraanbod toenemen: veel verhuurders die eerst aan AirBnB deden bijvoorbeeld, kiezen nu voor lange termijn verhuur. De markt is flink in beweging. Daar informeer ik dus veel over.”

Dat samenwerken, die transparantie vindt u terug in ons a.d.v.i.e.s.-principe!

Contactgegevens Elmer: 023 – 542 02 44 / 06 – 34 76 78 31 / elmer@mooijekindvleut.nl / Gedempte Oude Gracht 124, Haarlem.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op