Huizenmarkt-lockdown-website-header

Nieuws Huizenmarkt in lockdown: geen aanscherpingen nodig

In: Corona, Nieuws

Huizenmarkt in lockdown: geen aanscherpingen nodig

Een nieuwe lockdown: noodzakelijk, maar pijnlijk. Er zijn veel vragen: welke winkels blijven open? Welke diensten mogen en kunnen nog verleend worden? Kan mijn huis nog in verkoop? Krijg ik dan wel een goede prijs?

Alvast een geruststelling: makelaars blijven “open”. In deze update nemen we graag een aantal vragen en zorgen over de huizenmarkt weg. En weet: we staan voor u klaar dus bel ons vooral!

 

Geen verdere aanscherpingen

Bezichtigen: zo doen we dat veilig

Voor ons werk geldt: dankzij eerdere strenge maatregelen, is verdere aanscherping niet nodig. Dat betekent:

 

Op anderhalve meter of digitaal

Uiteraard houden wij – en onze collega-makelaars en taxateurs, inmeters en fotografen – ons strikt aan scherpe maatregelen: alles op anderhalve meter, binnen met neus-mondmasker, alleen zonder verkoudheidsklachten. De afgelopen tijd is het veilig inrichten van het (ver)koopproces op deze manier goed gelukt.

Waar mogelijk doen we alles zoveel mogelijk digitaal. Een kennismakingsgesprek wanneer u een nieuw thuis zoekt, bijvoorbeeld. Maar ook het tekenen van koopcontracten en andere documenten. Wilt u langskomen op kantoor? Belt u dan eerst even, dan organiseren we dat veilig.

 

Ontwikkeling huizenmarkt

Ondanks de eerste lockdown bleven de prijzen het afgelopen jaar stijgen, was het aantal transacties de laatste 3 jaar niet eerder zo hoog. Het aanbod is nog altijd krap, maar er stonden meer woningen te koop ná de start van de corona-crisis, dan ervoor. De hypotheekrente is nog altijd erg laag.

Zet deze trend door? Dat weet niemand. Tegelijkertijd zijn er nu geen directe signalen dat de markt op korte termijn drastisch verandert. De markt is krap, de vraag onverminderd hoog. Fijn wonen is belangrijker dan ooit.

Of het nu juist wel of niet het moment is voor u om te (ver)kopen, hangt 100% af van uw eigen situatie. Belangrijker dan ooit om daar goed naar te kijken! Onze adviseurs kijken met u mee.

 

Vanaf 1 januari: energielabel verplicht

Goed om te weten: per 1 januari is een definitief energielabel direct verplicht zodra we uw woning te koop zetten, op Funda aanbieden. En niet langer pas op het moment van de overdracht.

Tot en met 31 december kunt u uw energielabel nog makkelijk online zelf aanvragen met bijv. een verkoopbrochure als bewijsstuk. Vanaf 1 januari moet er – als het plan niet alsnog wijzigt – een adviseur bij u thuis komen. Dit brengt extra kosten met zich mee en neemt meer tijd in beslag. Heeft u verkoopplannen voor begin 2021? We denken graag met u mee. Neem – uiteraard geheel vrijblijvend – even contact met ons op.

 

Bereikbaarheid december

We staan – ook vanuit huis – voor u klaar. Ook in geval van spoed tussen kerst en oud en nieuw. Onze kantoren zijn dan gesloten maar in iedere locatie is er een makelaar mobiel bereikbaar als iets echt niet kan wachten. In Amsterdam is dat Isabelle Band (06 – 12 61 04 90 ), in Haarlem Maarten Bos (06 – 51 59 26 08), in Haarlemmermeer Rachèl Kroon (06 – 51 62 14 83 ) en in Heemstede-Aerdenhout Eric Liefveld (06 – 53 35 48 83 ).

Fijne kerstdagen en op een mooi, nieuw 2021!

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op