Amstelkwartier-Mooijekind-Vleut-Amsterdam

“Bajes- & Amstelkwartier: dé nieuwbouw-hotspot van Amsterdam!”

“Bajes- & Amstelkwartier: dé nieuwbouw-hotspot van Amsterdam!”

 

“De perceptie van de stad Amsterdam is enorm aan het veranderen,” signaleert Isabelle Band, makelaar en taxateur bij Mooijekind Vleut in Amsterdam. “Vroeger telde niets buiten de ring als Amsterdam, dat is nu echt anders. IJburg bijvoorbeeld: hoort er helemaal bij. En Noord en Zuid-Oost; daar gebeurt zoveel! Mensen hebben daar steeds meer oog voor.” 

 

Naast alle woon-vierkante-meters die buiten de klassieke stadsgrenzen bijgebouwd worden (en moeten worden) is het minstens zo belangrijk dat er wat te doén is, stipt Isabelle aan. “We kunnen niet met z’n allen op een kluitje in het Vondelpark blijven zitten… En dat hoeft gelukkig niet. Je ziet steeds meer aandacht voor groen en gezelligheid in nieuwbouw-plannen.” Isabelle wijst naar Overamstel, het Bajes- en Amstelkwartier: “Die nu nog wat onbekende hoek van onze stad staat echt op uitbarsten.”

 

Nieuwe wijk, nieuwe hotspot

“En hoe!” valt Menno Mönch, nieuwbouw-specialist haar bij: “In Bajeskwartier wordt meteen ingezet op een markt, een gezondheidscentrum, kinderopvang, een middelbare school…” 

Dat zijn de vanzelfsprekende voorzieningen in een nieuwe wijk zou je denken. Maar, licht Menno toe, de aanlooptijd wordt nog wel eens onderschat bij het uittekenen van nieuwe plannen. Kijk bijvoorbeeld naar Weespersluis: daar zijn meer gezinnen komen wonen dan de crèche ruimte heeft voor nieuwe kindjes…

En er komt meer: “Een studentenhotel, koffiebarretjes, een creatieve hotspot… Hup, meteen deelauto’s en een lekker groen park om in te spelen of te sporten. Daar wíl je toch meteen naartoe verhuizen? Die wijk gaat geen 10 jaar nodig hebben om tot leven te komen – die bruist al met de eerste steen! Dit wordt echt dé hotspot van Amsterdam.”

 

Bajeskwartier-Amstelkwartier-Kaart

 

Bajeskwartier 1 - Amsterdam - MooijekindVleut

Eerste makelaar “in town”

Isabelle en haar team zijn erbij: vanaf oktober verhuist kantoor Amsterdam naar de Lindenhoevestraat, vlakbij de Bajes zelf. “We worden de eerste makelaar in het Amstelkwartier, tegen Zuid-Oost aan,” straalt Isabelle. “Ons nieuwe kantoor huist in STATE: een nieuw, ambitieus gebouw geïnspireerd op the Flatiron Building in New York. Die ambities, die energie: je voelt het hier gonzen.”

 

 

 

Samen pionieren

“Ons huidige kantoor in Oud-Zuid is een heerlijke stek,” ligt Isabelle toe. “Gezellige buurt, goed bereikbaar vanuit de hele stad… met veel plezier gewerkt. Maar we groeiden eruit en de ruimte die we nodig hebben, vonden we in het Amstelkwartier. Gelukkig kunnen we van daaruit de stad minstens zo goed bedienen!”

Samen met haar team gaat ze nu voor meer werkplekken, fijne spreekkamers, alle ruimte voor nieuwbouw-gesprekken én een in-house-hypotheekadviseur van De Hypotheekshop… “Hoe fijn is dat!”

En, het allerbelangrijkst, benadrukt Menno: “We maken deel uit van dit nieuwe Amsterdamse avontuur. Hopen met onze expertise en ervaring in de stad en op nieuwbouw daar aan bij te dragen. Het voelt in die zin als pionieren. Samen met de mensen die hier al wonen en de ontwikkelaars die werken aan nieuwe plannen… Daar houden we van! Zin in!”

 

Mooijekind-Vleut-Isabelle-Band-Makelaar-Amsterdam

Interesse in Amsterdamse nieuwbouw?

Isabelle Band

Ons team in Amsterdam
Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op