Prinsengracht 715

1017 JW, Amsterdam

Vraagprijs € 1.750.000,- k.k.

Terug

Beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron: Amsterdamse Grachtengids). Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te...

Volledige beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron: Amsterdamse Grachtengids).

Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te koop. Het pand is gelegen op eigen grond.
De bovengelegen 4 verdiepingen worden bewoond. Het appartementsrecht is thans in gebruik als bedrijfsruimte en was voorheen in gebruik als galerie. Binnen het geldende bestemmingsplan is het ook toegestaan om het appartementsrecht te bewonen.

De ruimte is thans voorzien van: pantry, toilet, lift, trappenhuis, verlichtingsarmaturen, c.v. installatie en alarminstallatie.
De 1e verdieping is zowel via een interne trap op de begane grond bereikbaar als via een separaat trappenhuis en lift in de centrale hal, waarvan ook de bewoners van de bovengelegen woningen gebruik maken. Onder voorbehoud van verkrijging van goedkeuring van het bevoegd gezag, zijn de begane grond en eerste verdieping separaat te gebruiken.

Omgeving
Gelegen aan de 3e hoofdgracht van de Amsterdamse historische grachtengordel, in de directie nabijheid van:
– het Leidseplein: met het toekomstige HardRock Hotel (voorheen Hotel Americain), het Hirschgebouw en vele uitgaansgelegenheden.
– de Leidsestraat: waar vele boutiques alsook nationale en internationale winkelketens een vestiging hebben.
– de Nieuwe Spiegelstraat: waar de meest toonaangevende antiquairs en kunstgaleries zijn gevestigd.
– het Spui met o.a. het wereldberoemde café Hoppe, café Luxembourgh en o.a. restaurants d’Vijff Vlieghen en Haesje Claes.
Maar ook op loopafstand zijn o.a. het Rijksmuseum, het Concertgebouw, het Vondelpark, het DeLaMar Theater, de bloemenmarkt op het Singel en de oude binnenstad.

Openbaar vervoer
Via de Leidsestraat zijn de openbaar vervoer verbindingen uitstekend naar bijvoorbeeld Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid/de Zuidas en Schiphol. Op loopafstand is een halte van de Noord-Zuidlijn.

Oppervlakte
Het verhuurbaar vloeroppervlak, gemeten als bedrijfsruimte, bedraagt 212,83 m2, verdeeld over:
– begane grond: 101,40 m2
– eerste verdieping: 111,43 m2.
De meting is uitgevoerd op basis van NEN 2580.

Koop informatie

BTW belast
Nee
Koop conditie
kosten koper

Aanvaarding

Type aanvaarding
in overleg

Informatie

Oppervlakte perceel
0 m2
Hoofdbestemming
kantoorruimte

Onderhoud binnen

Waarderingen
goed

Onderhoud buiten

Waarderingen
goed

Kantoorruimte

Oppervlakte
213 m2
Opleveringsniveau
inbouwarmaturen, liften, toilet, pantry, verwarming
Mooijekind-Vleut-Ellen-Franken-Makelaar-Nieuwbouw

Geïnteresseerd? Neem contact op

Ellen Franken

023 - 542 02 44 06 - 22 16 13 01 Mail Ellen Franken
Deel via WhatsApp