Prinsengracht 715

1017 JW, AMSTERDAM

Vraagprijs € 1.497.500,- k.k.

Terug

Beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron: Amsterdamse Grachtengids). Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te...

Volledige beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron: Amsterdamse Grachtengids).

Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te koop. Het pand is gelegen op eigen grond.
De bovengelegen 4 verdiepingen worden bewoond. Het appartementsrecht was eerder in gebruik als showroom en als galerie. Binnen het geldende bestemmingsplan is het ook toegestaan om het appartementsrecht te bewonen.

De ruimte is thans voorzien van: pantry, toilet, lift, trappenhuis, verlichtingsarmaturen, c.v. installatie en alarminstallatie.
De 1e verdieping is zowel via een interne trap op de begane grond bereikbaar als via een separaat trappenhuis en lift in de centrale hal, waarvan ook de bewoners van de bovengelegen woningen gebruik maken. Onder voorbehoud van verkrijging van goedkeuring van het bevoegd gezag, zijn de begane grond en eerste verdieping separaat te gebruiken.

Omgeving
Gelegen aan één van de hoofdgrachten van de Amsterdamse historische grachtengordel, in de directie nabijheid van:
– het Leidseplein: met het toekomstige HardRock Hotel (voorheen Hotel Americain), het Hirschgebouw en vele uitgaansgelegenheden.
– de Leidsestraat: waar vele boutiques alsook nationale en internationale winkelketens een vestiging hebben.
– de Nieuwe Spiegelstraat: waar de meest toonaangevende antiquairs en kunstgaleries zijn gevestigd.
– het Spui met o.a. het wereldberoemde café Hoppe, café Luxembourgh en o.a. restaurants d’Vijff Vlieghen en Haesje Claes.
Maar ook op loopafstand zijn o.a. het Rijksmuseum, het Concertgebouw, het Vondelpark, het DeLaMar Theater, de bloemenmarkt op het Singel en de oude binnenstad.

Openbaar vervoer
Via de Leidsestraat zijn de openbaar vervoer verbindingen uitstekend naar bijvoorbeeld Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid/de Zuidas en Schiphol. Op loopafstand is een halte van de Noord-Zuidlijn.

Oppervlakte
Het verhuurbaar vloeroppervlak, gemeten als bedrijfsruimte, bedraagt 235 m2, verdeeld over:
– begane grond: 113 m2
– eerste verdieping: 122 m2.
De meting is uitgevoerd op basis van NEN 2580.

Aanvaarding

Type aanvaarding
Direct

Informatie

Hoofdbestemming
Kantoorruimte

Onderhoud binnen

Waarderingen
Goed

Onderhoud buiten

Waarderingen
Goed

Kantoorruimte

Kantooropleveringsniveau
1
Mooijekind-Vleut-Ellen-Franken-Makelaar-Nieuwbouw

Geïnteresseerd? Neem contact op

Ellen Franken

023 - 542 02 44 06 - 22 16 13 01 Mail Ellen Franken
Deel via WhatsApp

Op de kaart