Blog

Maandelijks schrijft Gerard Vleut een column voor het blad HRLM. Als echte Haarlemmer gaat de stad hem aan het hart. Hij vertelt met passie over de stad en over de woningmarkt. De veranderingen die hij ziet en wat er volgens hem staat te gebeuren. Waar hij zich boos over kan maken, maar ook wat volgens hem gerelativeerd kan en moet worden. Een makelaar in en van de stad aan het woord. Zijn colums in uw postvak ontvangen? Meld u onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief.

Internationaal Haarlem

07-07-2017

“Haarlem is de mooiste buitenwijk van Amsterdam…” Echt, dat zei een Amerikaanse toerist. Hij dacht dat onze stad was vernoemd naar die beroemde wijk in New York. Net zoals Breukelen haar naam ontleende aan Brooklyn. Grappig, hoe de Amerikanen denken over de rest van de wereld. Het toerisme lijkt in de afgelopen jaren een vlucht te hebben genomen. Ook letterlijk, vooral met Amsterdam als bestemming. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is, na de Eiffeltoren en het Vaticaan, de meest bezochte attractie van Europa. Per jaar laten zo’n twee miljoen toeristen zich rondvaren en viertalig uitleggen hoe de stad in elkaar zit. Andere steevaste stops tijdens een stedentrip naar Amsterdam, zijn The Red Light District, het Rijksmuseum en: Haarlem.

Lees meer

Klaar voor de volgende generatie

03-05-2017

De wereld gaat een beetje hard. Soms een beetje té hard naar mijn smaak. Iedereen moet met zijn tijd meegaan, wordt gezegd. Maar is dat eigenlijk wel zo? Zijn de nieuwe ontwikkelingen en trends wel bedoeld om klakkeloos te volgen? Soms voel ik me net Charlie Chaplin, in zijn vooruitziende film Modern Times. Maar dan minder grappig.

Lees meer

Kwestie van timing

02-03-2017

Weet je nog? Toen je nog geen mobieltjes of Pokemon-kaarten op het schoolplein had, moest je inventief worden. Een van de favorieten bij ons op school was In-Spin-De-Bocht-Gaat-In. Lang springtouw, twee draaiers: in een achtvorm eromheen rennen en weer inlopen, opspringen en uitstappen. Als je goed was, kon je het in volle vaart. Maar velen hadden moeite met het ritme van de draai en kregen dan het touw tegen hun enkels of hun hoofd. Au!

Lees meer

Nieuwbouw-specialisten adviseren: Nieuwbouw

03-11-2016

In de afgelopen 15 jaar is er veel gebeurd op het gebied van nieuwbouw en de bijkomende nieuwe bewoners. Grote projecten zijn inmiddels helemaal bewoond, maar er komen nauwelijks nieuwe projecten bij. En dat terwijl de vraag naar zowel nieuwbouw als bestaande woningen alleen maar aan het toenemen is. Helemaal in grote steden en de omliggende gemeenten. Wij merken dat dagelijks, bij onze kantoren in Amsterdam, Haarlem en Heemstede-Aerdenhout.

Lees meer

Is het weer voorbij, die mooie zomer?

02-09-2016

Als de Hibiscus bloeit is de zomer afgelopen. Zeggen ze. Ik zie ze overal in volle bloei staan, maar ik heb het gevoel dat de zomer nog maar net begonnen is. Het is net als met onze burgemeester Bernd Schneiders. Ik weet heus wel dat hij al tien jaar bezig was, maar die tijd is omgevlogen. Ik vind het jammer dat hij weg gaat en wens hem veel voldoening in zijn volgende fase.

Lees meer

Hoe snel kan het gaan?

01-04-2016

Als er veel te beleven is, heb je meer dan genoeg inspiratie voor een column als deze. Tenminste, dat dacht ik. We leven in een periode dat er zo veel, zo snel achter elkaar, gebeurt dat je je onderwerpen voor het grijpen hebt. Alleen, probeer maar eens een keuze te maken. Inspiratie te over, maar wat kies ik om op te schrijven?

Lees meer

Onze cliënten geven ons op Funda een 9,1 ! En u?

Volgens de NVM de succesvolste aankoopmakelaar van Nederland

Nr. 1 purchase broker in Holland, according to the NVM