Buurtinformatie-Amsterdam

Buurtinformatie Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam is populair! En dat is niet zo gek, want onze hoofdstad heeft veel te bieden. Leuke restaurants, winkels, cultuur, lekker eten, gezelligheid. In een rustig gedeelte óf juist in de gezellige drukte van het centrum. Voor ieder wat wils!

 

Te doen in Amsterdam

Er is echt genoeg te beleven in Amsterdam! Lekker shoppen kan in één van de bekende winkelstraten zoals de Kalverstraat en de P.C. Hooftstraat. Of wandel door De 9 Straatjes, middenin de grachtengordel. Daar zijn gezellige horecagelegenheden en veel leuke, authentieke winkels. In de IJ-Hallen is elke maand de grootste vlooienmarkt van Europa! Ook leuk: de echte, Amsterdamse markten. Daar verkopen ze verse en biologische producten, mooie bloemen en zelfs antiek.

Maar Amsterdam heeft nog zoveel meer te bieden. Ontdek de interessante geschiedenis tijdens een stadswandeling, bijvoorbeeld langs de monumenten. Of ga cultuur snuiven in één van de vele musea! Bewonder de Nachtwacht in het Rijksmuseum, bezoek het Anne Frank Huis of maak een rondvaart over de Amsterdamse grachten.

Straatje in Amsterdam

Natuur en recreatie

Amsterdam heeft verrassend veel bossen, parken en zelfs stadsstranden! Het Vondelpark is het bekendste park van onze hoofdstad. Een heerlijke plek om te wandelen, van de zon te genieten of zelfs te yogaën. Aan de rand van Amsterdam ligt het Amsterdamse Bos, een groot recreatiegebied. Daar is een camping, openluchttheater en zelfs een geitenboerderij! Er zijn ook fijne stadsstranden in Amsterdam. In Noord zit het gezellige, industriële stadsstrand van Pllek. Zin om een verfrissende duik te nemen? Dat kan bij Sloterplas! Daar is nog veel meer te doen, zoals volleyballen en andere sportactiviteiten.

Makkelijk reizen met openbaar vervoer

Treinen, metro’s, bussen, trams en natuurlijk de pont: het openbaar vervoer is goed geregeld in Amsterdam. Dankzij de nieuwe Noord/Zuidlijn duurt een ritje van Noord naar Zuid maar 15 minuten! Amsterdam heeft meerdere treinstations. Vanaf Amsterdam Centraal zijn onder andere Haarlem, Utrecht en Schiphol makkelijk én snel te bereiken.

 

Scholen in Amsterdam:

Kinderdagverblijven in Amsterdam:

 

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De buurt in cijfers

Aantal inwoners
854047
Aantal woningen
432715
Bevolkingsdichtheid
5160 Inwoners p/km2

Woningen in deze buurt

432715 Woningen
0%
Koop
0%
Huur
Gemiddelde WOZ waarde

Nog geen informatie beschikbaar

Type woningen
  • 1960 Appartementen
  • 2910 Tussenwoningen
  • 2880 Hoekwoning
  • 3330 Twee-onder-een-kap
  • 4240 Vrijstaand

Inwoners

854047 Inwoners
423114 Man / 430933 Vrouw

Gemiddelde inkomen

Nog geen informatie beschikbaar

Samenstelling huishoudens (%)
Alleenstaand
55
Zonder kinderen
21"
Met kinderen
24
Leeftijdsopbouw
15
0-14
13
15-24
36
25-44
24
45-64
12
65+
Bron: CBS/Mooijekind Vleut Makelaars

Op de kaart

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op