Huis-Verkopen-in-Hoofddorp-Mooijekind-Vleut-Makelaars

Buurtinformatie Hoofddorp

Hoofddorp

Hoofddorp is het hart van de Haarlemmermeer! En hoewel het nog ‘dorp’ heet, is het die naam inmiddels ontgroeid. Hoofddorp heeft nog een oude dorpskern, maar is sinds de jaren ’70 enorm gegroeid. Goed verbonden met Schiphol, Haarlem, Amsterdam en Den Haag, kindvriendelijk, groen en ruim opgezet. Een heerlijke plek om te wonen – mét maar zeker ook zonder kinderen.

 

Bereikbaarheid

Hoofddorp is heel goed bereikbaar. Vanuit Hoofddorp ben je in no-time in Schiphol, Amsterdam, Haarlem of Den Haag dankzij de Drie Merenweg (N205), de Kruisweg die overgaat in de N201, de A4 en de A5. Ook met de bus is goed reizen: lijn 300 van de Zuidtangent rijdt naar Amsterdam Bijlmer-Arena of Haarlem station, er zijn streekbussen, buurtbussen en ook de nachtbus van en naar Amsterdam via Schiphol doet Hoofddorp aan.

Winkels

Veel wijken in Hoofddorp hebben een eigen buurt-winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Daarboven op zijn er 2 grotere winkelcentra: Winkelcentrum Toolenburg en Winkelcentrum Vier Meren. En de weekmarkt in het centrum. Alles in de buurt! En parkeren doet u makkelijk voor de deur.

Winkelen-in-Hoofddorp

Groen en recreatie

In het Haarlemmermeerse bos kunt u heerlijk wandelen (met de hond), hardlopen, fietsen, zwemmen in de zomer en lekkere warme chocolademelk drinken in de winter bij Papa’s Beach House. Ook de Toolenburger plas is een fijne plek om te ontspannen. Eten bij Restaurant Lieveling of Restaurant Long Island.

Een huis kopen in Hoofddorp? Uw huis in Hoofddorp verkopen? Lees hier wat onze makelaars in Hoofddorp voor u kunnen betekenen.

 

Uitgaan

In het centrum van Hoofddorp zijn er een aantal kroegen en is er een bioscoop. Met de nachtbus wordt het uitgaansleven van heel Amsterdam en Haarlem ontsloten!

Evenementen

Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud in Hoofddorp. O.a. het Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos, Mystery Land op het voormalige Floriade terrein en MeerLive in het centrum van Hoofddorp.

Wonen-in-Hoofddorp

Kindvriendelijk

Opgroeien in Hoofddorp: heerlijk! Alle ruimte om te spelen, te ravotten, te fietsen op straat of de stoep of in het speeltuintje op de hoek. Er zijn veel scholen, basisscholen én middelbare scholen in het dorp en er is een ruime keuze qua kinderopvang. Op de website van Ontdek Haarlemmermeer vindt u alle scholen en opvanglocaties op een rij.

Sporten

Sporten op hoog niveau, of juist lekker in uw eentje buiten: in Hoofddorp is er alle ruimte voor en zijn er veel voorzieningen. Op deze pagina van de Haarlemmermeer leest u meer over alle verenigingen!

Ontmoet uw aankoopmakelaar of verkoopmakelaar in Hoofddorp!

De buurt in cijfers

Aantal inwoners
75080
Aantal woningen
31222
Bevolkingsdichtheid
2098 Inwoners p/km2

Woningen in deze buurt

31222 Woningen
0%
Koop
0%
Huur
Gemiddelde WOZ waarde

Nog geen informatie beschikbaar

Type woningen
  • 1980 Appartementen
  • 3080 Tussenwoningen
  • 3210 Hoekwoning
  • 3850 Twee-onder-een-kap
  • 4520 Vrijstaand

Inwoners

75080 Inwoners
37150 Man / 37930 Vrouw

Gemiddelde inkomen

28400,-
Samenstelling huishoudens (%)
Alleenstaand
31
Zonder kinderen
27"
Met kinderen
42
Leeftijdsopbouw
18
0-14
12
15-24
25
25-44
30
45-64
15
65+
Bron: CBS/Mooijekind Vleut Makelaars

Op de kaart

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt ook direct mailen op