Buurtinformatie Tuindorp Oostzaan Oost

Tuindorp Oostzaan Oost

Amsterdam-Noord is hot! In het populaire Tuindorp Oostzaan staan charmante jaren ’30-woningen. Het ligt lekker centraal. De NDSM-pont is maar een paar minuten fietsen.

 

De Kometensingel ligt in het steeds populairder wordende Tuindorp Oostzaan. Dat de populariteit van deze buurt de laatste jaren zo is gestegen, komt mede door de charmante jaren 30 woningen en de fijne centrale ligging. Zo ligt de woning op slechts 7 minuten fietsen van de NDSM-pont en leuke horecagelegenheden als Pllek, Noorderlicht, de IJkantine en Loetje aan het IJ. Ook de A10, de A8 en de A5 liggen op enkele minuten rijden.

 

Het appartement ligt in Tuindorp Oostzaan, aan de rand van de NDSM werf en nabij winkels en voorzieningen. Openbaar vervoer om de hoek (14 minuten met de bus naar de NZ lijn) en de pont op de NDSM werf is, volgens Google op 858 meter, loopafstand dus.

De woning is gelegen in Tuindorp-Oostzaan in een kindvriendelijke buurt met voldoende speelfaciliteiten. Noord bruist en is volop in ontwikkeling. Historische plekken zoals de NDSM-werf, Storkterrein en de IJ-oevers zijn en worden omgetoverd tot iets nieuws. Niet voor niets vestigen zich veel jonge dynamische bedrijven zich hier en kiezen ook veel mensen om hier te gaan wonen. Er zijn veel goede restaurants en andere horecagelegenheden zoals: Eye, Pllek, Bistro Noord , Loetje, De Keuvel en Cafe Modern. Het winkelcentrum Molenwijk is op loopafstand. De stad is binnen enkele minuten te bereiken via de vele pontverbindingen maar ook met de bus of auto. Voldoende gratis parkeermogelijkheden.

De buurt in cijfers

Aantal inwoners
4220
Aantal woningen
1993
Bevolkingsdichtheid
1 Inwoners p/km2

Inwoners

4220 Inwoners
1935 Man / 2285 Vrouw

Gemiddelde inkomen

Nog geen informatie beschikbaar

Samenstelling huishoudens (%)
Alleenstaand
40
Zonder kinderen
23"
Met kinderen
36
Leeftijdsopbouw
17
0-14
9
15-24
27
25-44
28
45-64
19
65+
Bron: CBS/Mooijekind Vleut Makelaars

Op de kaart

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op