NVM-Erecode-Makelaar-Rachel-Kroon

Haarlemmermeer in de lift: “Thuiswerkers vinden hier rust en ruimte”

Op de hoogte blijven van trends op de huizenmarkt?

Haarlemmermeer in de lift: “Thuiswerkers vinden hier rust en ruimte”

 

Tot 2040 worden er 20.000 huizen bijgebouwd in de Haarlemmermeer. En met het mogelijk doortrekken van de Noord-Zuidlijn wordt de regio verder ontsloten. Rachèl Kroon van Mooijekind Vleut Makelaars in Hoofddorp is er blij mee: “Er komen steeds meer mensen onze kant op! De afgelopen tijd ontdekten veel thuiswerkers met kinderen de geneugten van ruim wonen in het groen. Die extra huizen en verbindingen zijn dus hartstikke nodig.” Met de groeiende stroom geïnteresseerden lopen het aantal bezichtigingen op en zetten mensen vaker in op de gunfactor, ziet Rachèl.

 

Een werkkamer is niet langer een overbodige luxe

De Haarlemmermeer is steeds meer in trek: inmiddels komt bijna 55% van de huizenkopers van buiten de regio. “We zagen het aantal Amsterdamse zoekers de laatste jaren gestaag groeien, dat schiet nu nog verder door. En we zien sinds afgelopen zomer het aandeel Haarlemmers stijgen.”

Rachèl ziet dat praktische overwegingen een zwaardere rol zijn gaan spelen: “Waar stadsbewoners eerder twijfelde over wonen “buiten de stad”, geven die praktische overwegingen nu de doorslag. Hier vind je namelijk wél een huis met ruimte voor een werkkamer, een lekkere tuin voor een staycation, parkeerplaats voor de deur, een speeltuin om de hoek en groen van bijv. de Toolenburgerplas of De Groene Weelde dichtbij!”

 

Lieve brieven en foto’s van spelende kinderen

De krapte op de markt en de groeiende aandacht voor de regio leidt tot veel kijkers. “30 kijkers voor 1 huis is eerder regel dan uitzondering. Dat zijn er echt veel!” Voor alle kijkers maakt Rachèl ruimte en tijd. En dat loont: er wordt vaak overboden. Meer dan 80% van de tussenhuizen wordt boven de vraagprijs verkocht, ziet Rachèl. Zaak dus om goede voorwaarden bij een bod te voegen en op te vallen tijdens het biedingsproces: “Mensen voegen vaker een persoonlijke noot bij hun bod. Een lieve brief bijvoorbeeld waarin jonge stellen vertellen over hun gezin, over hoe dit huis precies heeft wat zij hun kinderen graag bieden, met een leuke foto van de kinderen en de hond.”

Dat is niet gek gedacht want mensen dragen graag hun huis over aan iemand wie ze het gunnen. “Klopt ja, een goede prijs is uiteraard belangrijk, maar voor de gemoedsrust is het fijn te weten dat de volgende eigenaar goed voor het huis zal zorgen, goed matcht met de buren, past in de wijk. En niet meteen de door de buurt geliefde magnolia in de voortuin omzaagt, om maar wat te noemen. Dus als je het als verkoper voor het kiezen hebt? Dan kies je óók met je hart.”

 

Financieel advies, empathie en een groot online bereik

Die menselijke maat is op kantoor in Hoofddorp goed voelbaar. Persoonlijk contact en persoonlijke begeleiding staan voorop. “Zo hebben we 3 dagen per week een financieel adviseur van De Hypotheekshop op kantoor om mensen face-to-face of videobellend advies op maat te geven. Financiële zekerheid biedt duidelijkheid en rust. Heel belangrijk – niet alleen praktisch gezien, juist ook emotioneel.”

“Al bellend, zoomend en facetimend houden we goed contact met huizenzoekers, verkopers, collega-makelaars. Dat gaat prima. Empathie, inlevingsvermogen – dat is belangrijk, vinden we. Ook via een videoverbinding.”

 

Dé makelaar van de Haarlemmermeer

Toen het team 2 jaar geleden het kantoor in Hoofddorp betrok, wist men het gauw te vinden. Mensen uit de buurt, uit het eigen netwerk, maar zeker ook daarbuiten. “We werken veel samen met onze collega-kantoren in Amsterdam en Haarlem: dat is precies waar zoekers vandaan komen. We investeren veel in online zichtbaarheid; zijn erg actief op sociale media. Maar mensen leren ons ook kennen via onze nieuwbouwprojecten in Cruquius, Nieuw-Vennep en Hoofddorp.” Zo is Mooijekind Vleut niet langer the new kid on the block, maar hét makelaarskantoor van de Haarlemmermeer. “Erg trots op. En binnen no-time maken we er ook de meest populaire regio in het land van. Wacht maar af!”

Mooijekind-Vleut-Rachel-Kroon-Makelaar-Hoofddorp

Verhuizen binnen of naar de Haarlemmermeer?

Rachèl Kroon RM RT

023 - 303 34 84 06 - 51 62 14 83 Mail Rachèl Kroon RM RT

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op