Nieuwbouw de vooroplevering MKV

Kennisbank Nieuwbouw: de (voor)oplevering

Nieuwbouw: de (voor)oplevering

De bouw is in volle gang; de definitieve oplevering van uw nieuwe huis komt dichterbij!

 

Vooroplevering

Soms mag u voor die tijd alvast even kijken. Vaak zo’n 2 weken van te voren. Dit is niet verplicht en ook niets officieels, maar als u de kans krijgt: doen!

Ten eerste om uw nieuwe thuis te ontmoeten. En ten tweede om alvast op gebreken te controleren.

U loopt samen met de projectontwikkelaar of aannemer door uw huis en krijgt zo de kans het e.e.a. te inspecteren. Check bijvoorbeeld het tegelwerk, deuren, ramen, kozijnen. Zijn er scheuren? Beschadigingen? Is er iets scheef of niet van het juiste materiaal? Kijk ook even naar het sanitair, het hang- en sluitwerk…

U kunt natuurlijk nog niet alles beoordelen – het huis is nog niet helemaal af. Maar foutjes of gebreken die u nu al opvallen, kan de aannemer vast fixen. Dat scheelt weer!

 

De definitieve oplevering

Het huis is af: welkom thuis!  Samen met de projectontwikkelaar of aannemer doet u een officiële tour door het huis. Samen noteert u alle “gebreken”. Die neemt de aannemer op in een proces-verbaal van oplevering, ook wel: opleveringsrapport.

U tekent het rapport en aanvaardt hiermee het huis. De aannemer tekent ook en verbindt zich daarmee om eventuele gebreken binnen 3 maanden te herstellen. Belangrijk dus dat het rapport compleet is!

Waar let u op?

Waar moet u allemaal naar kijken? Check in eerste instantie of alles wat er is afgesproken, ook daadwerkelijk goed is opgeleverd. De voor de hand liggende dingen: de juiste materialen, de juist indeling maar ook tel ook het aantal extra stopcontacten. En controleer alles goed op beschadigingen en gebreken. Van scheuren in muren, tot soepel lopend hang- en sluitwerk. Elektra moet het doen, tegels mogen niet beschadigd zijn, kranen moeten goed lopen…

Fijn idee als er iemand meekijkt? Dat mag! Het staat u vrij een specialist mee te nemen die met een bouwkundige blik kijkt. Een van onze nieuwbouw-specialisten kan u iemand aanraden. Zo heeft u meer zekerheid dat gebreken op tijd gesignaleerd en verholpen worden!

En dan? Misschien nog behangen, sausen, schilderen en afwerken maar dan verhuizen maar! Veel woongeluk!

Geïnteresseerd? Neem contact op

Nieuwbouw-Team-Mooijekind-Vleut-2019

Nieuwbouw & Projectverhuur

023 - 542 02 44
Nog even verder lezen?
Zoek in onze kennisbank
Nieuwbouwprojecten
Foto: Cornelishoeve
Nieuw-Vennep
Cornelishoeve
Bekijk
136 - 241 m2
€ 730.000 - € 1.350.000 v.o.n.
Ons team in Nieuwbouw & Projectverhuur

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op