Nieuwbouw-kopen-eigen-woning

Kennisbank Nieuwbouw kopen en een eigen woning: en nu?

Nieuwbouw kopen en een eigen woning: en nu?

 

Heeft u een eigen woning en koopt u een nieuwbouw-huis, dan is het fijn om al aan de start van het traject na te denken over de verkoop van uw eigen huis. Bekijk het videootje hieronder en lees verder voor een aantal aandachtspunten!

 

1

Aan de start: waardering eigen woning

Het verstandig de verkoop en de opbrengst van uw eigen huis meteen mee te nemen in uw nieuwbouw-plannen.

Want als u weet wat uw huidige huis waard is, hebt u meer zicht op uw financiële ruimte. En bijvoorbeeld op uw keuzevrijheid qua meerwerk, denk aan die droomkeuken, mooie tegels of fijne tuin!

Prettig ook voor de hypotheekadviseur om die opbrengst mee te kunnen nemen in de berekeningen voor u.

Nodig na het optiegesprek dus een verkoopmakelaar uit voor een vrijblijvende waardebepaling van uw huis. Onze makelaars staan voor u klaar!

 

2

Overbruggingshypotheek?

Heeft u de opbrengst van uw huidige woning nodig voor het kopen van het nieuwe huis?Voor het rondkrijgen van de hypotheek is het nog niet nodig om uw huis al meteen te verkopen. Wellicht is een overbruggingshypotheek namelijk een optie. Dan krijgt u een voorschot op een deel van de verwachte overwaarde op uw huidige woning. Maar er zijn ook andere mogelijkheden: laat u goed adviseren bij het afronden van de financiering!

 

Wat als ik de overwaarde voor mijn huis nodig heb?
3

Actieve of stille verkoop?

Uw nieuwe huis is misschien nog ver weg, toch is het goed om alvast vooruit te kijken. Kiest u voor actieve verkoop met alle (online) tools en veel exposure? Of past een stille verkoop buiten de gebaande paden beter bij u? Gaat u voor snel, snel, snel of wacht u liever nog even?

Neem de tijd om met een van onze verkoopmakelaars de verschillende opties door te spreken. Misschien ligt u wakker van dubbele lasten, of juist van tijdelijk geen vast huis hebben wanneer de oplevering wat langer op zich laat wachten…

Spreek samen door wat belangrijk is voor u en wat bij u past, en wanneer u het een en ander in gang wilt laten zetten.

 

4

Verkoopstrategie

Terwijl de bouw in gang is en de oplever-datum dichterbij komt, wordt het tijd een plan van aanpak te laten opstellen door een van onze verkoopmakelaars. En de verhuizing goed af te stemmen.

U kunt er voor kiezen ná de verhuizing te verkopen. Dan heeft u nog een tijdje langer dubbele lasten maar kunt u in alle rust het nieuwe huis eigen maken en langzaam intrekken.

Misschien verkoopt u liever verder van te voren en huurt u tijdelijk iets, een mooie kans om te ontspullen en alvast afscheid te nemen van uw oude huis.

Bespreek met uw verkoopmakelaar hoe u het maken van de foto’s en de bezichtigingen afstemt op uw verhuizing. In een gezellig ingericht huis voelen kijkers zich vaak sneller thuis dan in een leeg huis. Hoewel een leeg huis dan weer meer ruimte overlaat voor fantasie en ruimtelijker is… Wat werkt het best voor u en uw huis?

Spreek alles goed door!

Download ons stappenplan op nieuwbouw!

 

Wanneer verkoop ik mijn eigen huis?
Nog even verder lezen?
Zoek in onze kennisbank
Ons team in Nieuwbouw & Projectverhuur

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact
Nieuwbouwprojecten
Foto: Residence Jozef
129 - 165 m2
€ 749.500 - € 795.000 v.o.n.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op