Kennisbank Nalatenschap verkopen: de verkoop en daarna

Nalatenschap verkopen: de verkoop en daarna

 

U heeft een bieding, of misschien meerdere, ontvangen op uw huis uit nalatenschap. Spannend. Het biedingsproces en het traject rond het tekenen van het koopcontract verlopen eigenlijk zoals altijd. Met een paar kleine aandachtspunten.

  1. De waarde én voorwaarden →
  2. Tekenen koopovereenkomst →
  3. Verkocht (onder voorbehoud) →
  4. De overdracht →
  5. Uitkeren opbrengst →
  6. Na de verkoop →

Neem contact op voor hulp rond uw nalatenschap

1

Mooijekind-Vleut-Makelaars-Diensten-Woning-Taxatie
De waarde én voorwaarden

Belangrijk dat u en eventuele andere erfgenamen tevreden zijn met de verkoopprijs én de voorwaarden. Uiteraard wilt u een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. Maar misschien hecht u meer aan een snelle opleverdatum? We gaan voor de beste uitkomst voor u.

2

Documenten
Tekenen koopovereenkomst

Zijn we eruit met de kopende partij, dan stellen we een koopovereenkomst op. Deze moet aan uw kant getekend worden door de executeur-afwikkelingsbewindvoerder. Is er geen executeur, dan door alle erfgenamen zoals in de Verklaring van Erfrecht staat. Dit kan ook digitaal.

3

Goed-voorbereid
Verkocht (onder voorbehoud)

Zodra de koopovereenkomst door alle partijen is getekend, gaan de 3 bedenkdagen in voor de koper. Hierna is de koop definitief. Zijn er ontbindende voorwaarden opgenomen? Dan spreken we van ‘verkocht onder voorbehoud’. Dan is de verkoop pas écht definitief zodra de termijnen voor de ontbindende voorwaarden zijn verlopen. Nu is het tijd voor de overdracht bij de notaris.

4

Mooijekind-Vleut-Makelaars-Uw-Huis-Verkopen-Synergie
De overdracht

Op de dag van de overdracht vindt eerst de inspectie plaats. We lopen samen met de koper door het huis om te laten zien dat alles is opgeleverd zoals afgesproken. Wij nemen de meterstanden nog even voor u op.

Daarna gaat u naar de notaris. Iedereen die moet tekenen volgens de Verklaring van Erfrecht, moet hierbij aanwezig zijn. Eventueel kan dit bij volmacht. 

5

De financiële afwikkeling

De opbrengst van het huis wordt gestort op de rekening van de notaris. U geeft van te voren aan of u wilt dat de notaris het bedrag rechtstreeks verdeelt onder de erfgenamen of overmaakt aan één van de erfgenamen. 

Dit laatste is het makkelijkst. Zo kunt u eventuele kosten of schulden vast betalen en het resterende bedrag verdelen onder de erfgenamen. Dat voorkomt heen en weer schuiven van bedragen tussen erfgenamen. Fijn, dat overzicht.

6

Nalatenschap-Icoon-Communicatie
Na de verkoop

Na uw bezoek bij de notaris is de verkoop helemaal afgerond. U kunt dit hoofdstuk afsluiten. Heeft u nog vragen achteraf? Weet dat u ons altijd kunt bellen. Ook als u gewoon even na wilt praten, of terug wil blikken. Doen we graag. 

 

Wij helpen u

We zetten ons met liefde in om de verkoop van uw huis uit nalatenschap voor u te begeleiden. En u bij te staan tijdens dit traject. Met gezond verstand en grip op alle zakelijke aspecten. Maar vooral ook met oog voor uw emoties, wensen en situatie. Voor een optimaal resultaat én een goed gevoel. 

Download hier ons volledige dossier over een nalatenschap verkopen:

Naam(Vereist)
Uw e-mailadres:
Uw telefoonnummer:
Even uw aandacht voor uw privacy: ons privacy statement vindt u in de footer van onze website. We verwerken uw gegevens conform geldende richtlijnen. Geeft u daarvoor uw toestemming?(Vereist)
Even uw aandacht voor uw privacy: ons privacy statement vindt u in de footer van onze website. We verwerken uw gegevens conform geldende richtlijnen. Geeft u daarvoor uw toestemming?
Nieuws in uw inbox?
Nieuws in uw inbox?

Onze onlangs verkochte woningen:
Onze teams
 • Amsterdam

 • Haarlem

 • Haarlemmermeer

 • Heemstede-Aerdenhout

 • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op