Zuid-Kennemerland krijgt meer fans - De nieuwe instroom doet Heemstede goed! - MKV

Kennisbank Zuid-Kennemerland krijgt meer fans: “De nieuwe instroom doet Heemstede goed!”

“De nieuwe instroom doet Heemstede goed!”

 

Waar nieuwe bewoners van Zuid-Kennemerland een paar jaar terug vooral voor Haarlem gingen, kijken meer mensen over de stadsgrenzen heen. Door de drukte op de Haarlemse huizenmarkt zien we nu veel meer mensen richting duinen uitwijken. Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek: de regio krijgt steeds meer fans!

Annemiek van den Nyden, makelaar bij Mooijekind Vleut Heemstede, ziet de verhuisbewegingen in haar regio veranderen. “Voor veel mensen uit een stad als Amsterdam was Heemstede te dorps. Men kwam hier niet eens kijken. Nu zien we dat veel mensen het te druk vinden in Haarlem of te duur en juist bij ons vinden wat ze zoeken. Ruimte, rust en veel huis voor je geld. Het dorpse karakter is een pré geworden!”

 

En reuring én echte rust

Er wordt overigens ook nog veel heen en weer verhuisd tussen Bennebroek, Aerdenhout (voor de échte rust), Haarlem (de reuring) en Heemstede (precies ertussenin). De verschillende locaties lopen vrijwel in elkaar over. “De Leidsevaart, de Herenweg: de hele regio staat letterlijk met elkaar in verbinding. Woon je in Heemstede, dan heb je alles wat Haarlem te bieden heeft óók tot je beschikking. Omdat de regio zo veelzijdig is, kan vrijwel iedereen er een fijn thuis vinden. Dat besef groeit nu ook onder stadsbewoners.”

De nieuwe instroom doet Heemstede goed, ziet Annemiek: “Heemstede leeft! Die energie is fijn. We zien een kleine verhuisgolf van mensen die hun gezinshuis verlaten en verhuizen naar nieuwbouw-appartementen in de buurt. Zij betrekken comfortabele appartementen met lift en luxe. De oude twee-onder-1-kap-woning wordt opgeknapt en verduurzaamd door een jong gezin. Die dynamiek is fijn voor de nieuwe bewoners, voor de stad, voor iedereen.”

 

De eerlijke makelaar

Fijn wonen is ontzettend persoonlijk. In het huis waar de een zich thuis voelt, wordt de ander ongelukkig. Dat luistert nauw. Ook qua locatie: de ene straat matcht qua buren, qua sfeer, de volgende niet. Annemiek verstaat de kunst van het inleven in de ander uitstekend. Essentieel in het vak, vindt ze. In en rond Heemstede zijn erg veel makelaars actief; belangrijk om er bovenuit te steken. “Kennis van de regio, inhoudelijke expertise: onontbeerlijk. Maar mensen-skills zijn minstens zo belangrijk. Daar kun je echt verschil mee maken.” 

Afspraak is afspraak, bijvoorbeeld. “Als ik zeg “ik bel je vandaag,” dan doe ik dat. Ook als er geen nieuws is. Dat klinkt als een open deur maar is zó wezenlijk.” Weten waar je het over hebt, ook zoiets. “Bouwtekeningen opvragen, de vergunning op de uitbouw checken… Referentiepanden, data-analyses, uittreksels uit het kadaster: alles pluizen we uit. Heeft een huis een gebrek? Ook dan leggen we alle feiten op tafel. Weet ik iets niet zeker? Dan kom ik erop terug. Check. Check. Dubbelcheck. Mensen moeten 100% op mij kunnen vertrouwen. Als hun specialist en in onze afspraken.”

 

Van de hockeyclub tot Amsterdam

Ook een goed netwerk is onmisbaar, aldus Annemiek. “Voor mij betekent dat veel prettige contacten, bijv. bij de hockeyclub maar ook met andere makelaars. De samenwerking tussen collega’s en onze Mooijekind Vleut-kantoren in Amsterdam, Haarlem en de Haarlemmermeer valt daar ook onder. We kunnen alle verhuisbewegingen van, naar en binnen de regio van A tot Z begeleiden. Fijn is dat.” Zeker voor Annemiek. “Absoluut! Zo ben je bij het hele traject betrokken, deel je elkaars expertise én houd je lekker lang contact met opdrachtgevers. Prettig voor hen én heel gezellig!”

Interested? Neem contact op

Annemiek van den Nyden - Heemstede MKV

Annemiek van den Nyden

023 - 800 02 00 06 - 13 27 48 65

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op