Woontips: 5 must-have interieurboeken!

Kennisbank Woontips: 5 must-have interieurboeken!

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

Woontips: 5 must-have interieurboeken!

Woon-Tips-Label-Klein
Met Pinterest en Instagram ligt interieur-inspiratie voor het oprapen, maar niets is zo fijn als bladeren door een prachtig vormgegeven koffietafelboek. We zetten onze lievelings interieurboeken op een rij:

 

De interieurbijbel 5 | At home publishers

 

Interieur-Bijbel-Interieurboek-Woontips

De vijfde editie inmiddels: de interieurbijbel is en blijft hét naslagwerk op het gebied van inrichting. Heel volledige praktische informatie over alle mogelijke materialen geïllustreerd met indrukwekkende interieurfoto’s.

Denk aan een hoofdstuk over alle verschillende typen vloeren: van bamboeparket tot gemetselde kiezels. Een hoofdstuk over wanden en plafonds: van textielbehang tot akoestische wandplaten. Over de keuken: wat is de meest ergonomische opstelling? Wat zijn de afwerkingsvormen van natuursteen? De badkamer: wastafels, meubilair. Over raamdecoratie, verlichting, haarden en kachels: alles wordt besproken. Een must-have!

Shop hier!


 

Volume | Patrick Kooiman

 

Volume-Interieurboek-WoontipsKooiman laat in dit boek aan de hand van het interieur van negen Europese design-professionals zien hoe je het volume thuis omhoog draait. Waanzinnig kleurrijke fotografie voor wie durft! En inspiratie: o.a. kleurspecialist Frank Visser van IJM Kleurlab geeft zijn kijk op kleurgebruik, we kijken binnen bij textiel- en productdesigner Simone Post (winnaar van de Young Designer prijs in 2019) en Anne van der Zwaag (directeur van Designbeurs Object) praat over verrassende materialen. Spice up your home!

Shop hier!

 


 

Monochrome Home | Hilary Robertson

 

Monochrome-home-Interieurboek-WoontipsNiet zo’n kleurliefhebber? Dan is Monochrome Home interessanter: 192 pagina’s zwart/wit/grijze interieurs. Eerste druk uit 2003 alweer maar nog altijd het meest complete boek over monochrome kleurschema’s in huis. Moodboards, kleuranalyses en interieurfoto’s van woningen van kunstenaars, architecten en designers van over de hele wereld.

Shop hier!

 


 

Urban Jungle | Igor Josifovic & Judith de Graaff

 

Urban-Jungle-Interieurboek-WoontipsDe ultieme guide voor groen leven in huis: foto’s van de mooiste groene interieurs in Europa, stijladvies, inspiratie plus praktische informatie voor plantenverzorging. Nog geen planten in huis? Urban Jungle helpt u op weg.

Shop hier!

Tip: kijk hier mee met de Urban Jungle Bloggers!

 


 

Floral Philosophy | Bloomon

 

Floral-Philosophy-Interieurboek-WoontipsNiet zulke groene vingers? Een goed gestyled boeket doet ook wonderen. Bloomon, de bekende online-bloemenservice die direct van de kwekerij aan huis bezorgt, laat in dit boek zien welke bloemen wat kunnen doen voor welk type interieur. Een beetje warmte brengen in een strakke inrichting, wat kleur in een monochrome styling, rustieke sfeer versterken etc. Tips voor bloemschikken, bloemen-basiskennis en fijne foto’s!

Shop hier!

Tip: volg Bloomon op insta voor fleurige inspiratie!

 

Bekijk hier meer woontips & interieurtips!

 

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact
Mooijekind Vleut - Heemstede - Groepsfoto juni 2023

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op