MKV - Haarlemmermeer - in 5 jaar van ‘onbekend’ naar walhalla voor thuiswerkers, trekpleister voor duurzame kopers en expat-hotspot-2023

Kennisbank Kantoor Hoofddorp viert haar 5 jarig jubileum! 

Haarlemmermeer: in 5 jaar van ‘onbekend’ naar walhalla voor thuiswerkers, trekpleister voor duurzame kopers en expat-hotspot

Een tuinstoel, laptop op schoot, haperend internet en nee, de lampen zijn nog niet geleverd: zo begon onze makelaar en partner Rachèl Kroon 5 jaar geleden haar eerste werkdag in ons hagelnieuwe Haarlemmermeerse kantoor. “Ik kon gewoon niet wachten, dus trok ik er al in voordat het kantoor echt klaar was.” We blikken terug op hoe de Randstad en internationals de Haarlemmermeer ontdekten. En hoe Rachèl en haar team zich van new kid on the block, nu dé makelaar in de omgeving mogen noemen.

Het is 2018. Architecten en vaklui bouwen aan het nieuwe kantoor aan het Raadhuisplein, Amsterdammers kijken vooral naar Haarlem om hun woondromen waar te maken en in Hoofddorp zelf kent niemand nog de naam Mooijekind Vleut. Rachèl: “Je kunt zeggen dat we op 0 begonnen in een wat onbekend en dus onbemind woongebied. Ik zie dat anders! Nog los van het feit dat ik als geboren en getogen Hoofddorpse al 8 jaar makelde, startten we met een voorsprong in de fijnste woongemeente van Nederland. Want het ís hier heerlijk wonen en de aanpak van Mooijekind Vleut, de 45 jaar expertise, de online zichtbaarheid, de kwaliteit van onze presentaties, het netwerk dat we delen met de kantoren in Amsterdam, Haarlem en Heemstede-Aerdenhout was van een nieuwe orde.”

 

Nieuwe standaard

Huizenkopers en -verkopers binnen Haarlemmermeer weten het kantoor al snel te vinden. Is het dat het team dat alleen uit vrouwen bestaat? Is het de elektrische Mini die je overal ziet rijden? Rachèl: “Het is de kwaliteit die we bieden. Het is niet onze ambitie de grootste te worden. Nee, we willen de stevigste strategie, het soepelste proces en de mooiste fotografie. We gaan voor excellence, tijgeren voor opdrachtgevers, schakelen snel, werken nauw samen met onze andere kantoren. Alles voor de béste ervaring en resultaten voor onze opdrachtgevers.” Die koers loont.

 

Thuiswerk-walhalla

Dan komt corona. Rachèl: “Iedereen hield z’n adem in. In de makelaardij was dat maar eventjes. Want wonen werd belangrijker dan ooit. Werkoverleg, belangrijke vergaderingen en ondertussen kinderen die teamsen met juf; het werd druk aan de keukentafel.”

Het gevolg: men ging massaal op zoek naar meer vierkante meters. Rachèl vult aan: “De trek uit de stad was er al. Maar dit gaf een flinke boost. Mensen zochten lucht. Een werkkamer, een tuin, groen in de buurt, lekker kunnen wandelen, veilig buitenspelen.” 

Amsterdammers verruilden hun pijpenla op 3 hoog voor een fijn gezinshuis met speeltuin voor de deur. Haarlemmers gingen van balkon naar tuin rondom en eigen oprit. En ook mensen uit Hoofddorp kozen voor landelijker wonen, bijv. in Nieuw-Vennep. Rachèl: “Wat hebben we hard gewerkt in die periode. Heel dankbaar; mensen kwamen écht thuis. Mooi ook om die waardering voor ons werkgebied zo te zien groeien!”

 

Duurzaam thuiskomen

Ondertussen bouwde Rachèl verder aan haar team, ieder met een eigen specialisatie. Waar zij zich vooral bezighoudt met aankoop in het hoogste segment, focust collega Stephanie zich op het steeds verder perfectioneren van het verkooptraject. Roos en Jamie hebben alle touwtjes op kantoor strak in handen. Ook nieuwbouw-specialist Wendela komt veel over de vloer. “Er wordt de afgelopen tijd veel bijgebouwd. Gelukkig. Niet alleen gezinshuizen, maar ook appartementen voor starters en voor ouderen. We zijn bij veel projecten betrokken en bouwen zo als het ware mee.”

Die expertise van Wendela komt dubbel van pas: bij alle nieuwbouw, maar ook bij de nieuwe trend die begin 2022 wordt aangewakkerd: duurzaam wonen. Met het stijgen van de energierekening, de offertes van bouwbedrijven en de hypotheekrente stijgt de interesse voor energiezuiniger, turn-key wonen mee.

“Zeg je duurzaam wonen, dan zeg je Haarlemmermeer. We hebben bovengemiddeld veel huizen met label B, A en hoger, veel huizen gebouwd na 2000. En veel “Pre-Owned”-huizen. Dat zijn nieuwbouw-huizen die al zijn opgeleverd en waar maar kort in is gewoond. Verkocht door de eerste bewoner en toekomstbestendig. We hebben een enorme database aan geïnteresseerden en weten vaak alles van die projecten. Dat maakt ons een top-match voor Pre-Owned kopers en verkopers.”

 

Volle kracht vooruit

Kijken we vooruit, dan zal het huizenmarkt-landschap er wel wat anders uit gaan zien, verwacht Rachèl. “We zien nu veel expats en internationals: 14,57% van alle kopers, om vrijwel 0 in 2018… Zij werken bij FedEx, Fluor of NedApp in Hoofddorp en vinden bij ons een heerlijk thuis waar de kinderen naar de internationale school kunnen. Dat geeft weer een nieuwe dynamiek in het dorp. Ook onder makelaars. Als kantoor zijn wij flexibel, schakelen bijv. makkelijk over in het Engels. Dat innoveren zit ons in het DNA. Ook qua inzet van online tools bijvoorbeeld. Maar dat geldt niet voor ieder ander makelaarskantoor.”

Het plan voor de komende 5 jaar? “Vooral door met wat we doen,” aldus Rachèl. “Vooroplopen en ons 100% inzetten voor onze opdrachtgevers. Op duurzaam gelukkig wonen bij ons in de Haarlemmermeer!”

Nog even verder lezen?
Zoek in onze kennisbank
Huizen in hoofddorp
Foto: Henri Didonweg 92
Woonhuis 125 M2, 5 kamers
Vraagprijs € 550.000,- k.k.
Foto: Koningin Maximalaan 29
Woonhuis 145 M2, 5 kamers
Vraagprijs € 695.000,- k.k.
Ons team in Haarlemmermeer

Team Haarlemmermeer

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op