Kim-van-Kampen-Interieurfoto-binnendienst-Heemstede

Kennisbank Kim van Kampen – binnendienst Heemstede

Ontmoet ons team: Kim van Kampen – binnendienst Heemstede

 

Ontmoet Kim van Kampen: onze binnendienst in Heemstede! Kim laat haar passie voor fotografie de vrije loop – thuis én op werk! Lees meer over de perfecte interieurfoto volgens Kim.

 

“Een goede foto zegt zoveel méér dan woorden.”

Kim koestert een liefde voor fotografie. Een passie die ze thuis beoefent en die goed van pas komt op kantoor. “Een goede foto zegt zoveel méér dan woorden. Daarom zijn kwalitatieve foto’s zo essentieel voor een succesvolle verkoop van een huis. Wij bewaken die kwaliteit, zorgen dat alleen de béste foto’s op onze website en Funda komen. En maken voor Instagram en Facebook weer aparte selecties.”

“We werken met professionele woningfotografen, briefen strikt, zijn super kritisch. Wees eerlijk: wie wordt er nou blij van die standaard makelaars-foto’s? Een kaal huis, geschoten met een groothoeklens… daar heb je toch niets aan als koper? Doet een huis vaak helemaal geen recht. Op de perfecte interieurfoto vang je ook de sfeer, hoe het licht binnenvalt, het gevoel van ruimte, het woonplezier. Da’s een vak apart hoor, om te fotograferen.”

“Ik doe al het administratieve op kantoor, maar kijk altijd over de schouder van mijn collega Femke mee naar de fotografie. Mijn foto-kennis helpt om de allerbeste fotoselectie te maken. Zelf fotografeer ik het liefst mensen, beweging fascineert me. Daarom vind ik het zo tof dat wij in onze interieurfoto’s van huizen ook wel eens mensen mee-fotograferen. Een kindje dat door de kamer huppelt, iemand aan tafel met een krantje. Dat laat een huis nóg meer spreken. En het springt er meteen uit tussen die groothoeklens-foto’s.”

 

Een vakkundige Funda-verslaving

Kim heeft haar natuurlijke oog voor interieurfotografie verder getraind door geregeld op Funda te kijken. “Haha, je mag het best een Funda-verslaving noemen, hoor! Ik scroll eindeloos door Funda. Altijd al gedaan trouwens. Omdat ik het leuk vind bij mensen binnen te kijken en me het leven erbij te bedenken. En nu ook omdat het helpt bij mijn vak. Met de professionele bril op kijk ik naar wat de aandacht trekt, wat je bijblijft. Maar ook: welke hoek kies je in een grote ruimte, of juist een kleine, wat is de ideale balans tussen realistisch en flatteus… Indrukwekkend hoeveel verschil een goede interieurfoto kan maken!”

Nu ze aan het verbouwen is, is al die interieur-inspiratie ook welkom voor thuis. “Klopt, ik Pin me suf. Inspiratie verzamelen voor de nieuwe babykamer, voor onze nieuwe slaapkamer op zolder, voor de nieuwe kamer van mijn oudste dochter. Ook dan zie je wat een verkoopkracht een goede foto kan hebben. Zonder al die mooie foto’s had ik vast niet zo’n dure lamp voor de babykamer gekocht!”

 

Ook op zoek naar interieur-inspiratie? Bekijk hier al onze woontips!

 

Interested? Neem contact op

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op