De Vierhoek 0ong

2012 DS, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod
Terug

Beschrijving

De Vierhoek is een bijzonder woningbouwplan, met historisch verhaal en door HER architecten en grafisch ontwerper en kunstenaar Joost Swarte vertaald naar nu. Een uniek puzzelstuk in het centrum van Haarlem. Maatwerk op alle vlakken. DE VIERHOEK De woningen van De Vierhoek zijn ondergebracht in vier zogenoemde bouwblokken. Deze vormen...

Volledige beschrijving

De Vierhoek is een bijzonder woningbouwplan, met historisch verhaal en door HER architecten en grafisch ontwerper en kunstenaar Joost Swarte vertaald naar nu. Een uniek puzzelstuk in het centrum van Haarlem. Maatwerk op alle vlakken.

DE VIERHOEK
De woningen van De Vierhoek zijn ondergebracht in vier zogenoemde bouwblokken. Deze vormen de vier hoeken waar het bouwplan zijn naam aan ontleent. Binnen deze vier hoekblokken ontstaat ruimte voor een hof en nog een zestal hofwoningen. Aan de Tempeliersstraat komt een pleintje met horecaterras. Onder de gebouwen en het Hof van De Vierhoek komt een kelder, hierin bevinden zich de meeste bergingen van de koopwoningen en de stallingplaatsen voor auto’s. Het project is een mooie mix van verschillende woningtypen, van woon/werkstudio tot dubbellaags penthouse.

LOCATIE
In de statige Koninginnebuurt naast de Oude Stad en op 240 meter van de Stadsschouwburg. Vanuit deze nieuwe plek, kun je werkelijk alles doen: shoppen, naar musea, theater of de film, heerlijk uit eten, borrelen of bootje varen. Met het strand, de duinen en het bos op fietsafstand ligt het 24/7 vakantiegevoel op de loer in het gezellige Haarlem. Ook De Haarlemmerhout, het oudste groene Rijksmonument van Nederland, ligt samen met de Kleine Hout, rondom de kinderboerderij, het pannenkoekenhuisje en het Hildebrandmonument, op loopafstand. Dit is een geweldige locatie op een van de mooiste stukjes van Haarlem!

WOON-/WERKVILLA’S
Deze twee huizen, met 3 bouwlagen en daarboven ook nog een entresol (onbenoemde ruimte), bereikbaar met een stalen trapladder, aan de Tempeliersstraat, liggen iets terug van de straat. Ze hebben een bijzondere kap met daaronder een entresol en woonkamer met vide. De woningen met dakterras hebben een inpandige berging en er wordt apart bij de woning een stallingplaats voor een auto aangeboden. De begane grond heeft een plafondhoogte van meer dan 3 meter.

Beneden is deze woning zeer geschikt voor atelier/dienstverlening aan huis, maar mag ook gewoon als woning worden betrokken. In de bovenwoning hebben we alles omgekeerd: slapen en badderen op de eerste verdieping, daarboven wonen en koken, grenzend aan een groot terras. En dan ben je er nòg niet, want op de vierde laag, onder de kap, bevindt zich nog een extra ruimte om te gebruiken als studeer-, computer- of tv-kamer, met een royale vide naar de verdieping eronder. Deze ruimte is heel ruim en licht, door de hoogte van de kap en het vele glas. Ook de trap is iets bijzonders in dit grote huis: hij gaat in één rechte lijn van beneden naar boven, het licht tegemoet.

ALGEMEEN
* Begane grond eventueel als werkruimte te gebruiken
* Woonoppervlakte van 195 m2
* Duurzaam wonen op prachtige locatie
* Met dakterras en terras aan het hof
* Koopsom vanaf € 1.175.000,- v.o.n.
* Inclusief parkeerplaats

Bel ons voor meer informatie op 023-5420244.

Kenmerken

Liggingen
Aan water, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Inhoud
516 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
195 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3

Garage

Soorten
Inpandig
Capaciteit
1

Installatie

Soorten verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp

Geïnteresseerd? Neem contact op

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij