MKV Meet our team - Marco Reurink

Ontmoet Marco Reurink: makelaar taxateur in Haarlem

Ontmoet Marco Reurink: makelaar taxateur in Haarlem

 

Ontmoet Marco Reurink, makelaar taxateur in Haarlem die altijd wil weten: “Zijn er carrièreplannen? Hoe besteed je de zomers? Hoe vier je kerst? Wanneer zie je jezelf stoppen met werken?” Want, zo legt Marco uit, dat zijn de vragen die ertoe doen bij verhuizen!

 

“Nabij uitvalswegen” maakt niet altijd gelukkig

Mensen denken bij woonwensen vaak aan vierkante meters en nabijheid van uitvalswegen, vindt Marco. “Veel wezenlijker is welke rol een huis in je leven speelt. Nu, straks en later. De vraag die ik opdrachtgevers altijd voorleg: past dit huis bij het leven dat je graag zou willen? Best een persoonlijke vraag dus…” 

En best een lastige vraag, erkent Marco. “Daarom kom ik graag langs zodra de eerste verhuiskriebels er zijn, om kennis te maken. En veel vragen te stellen. Ben je op zoek naar een huis voor de komende 5 jaar of om samen grijs te worden? Hoe zie je je leven voor je? Een waardebepaling is in die fase ook erg fijn. Is er overwaarde? Dan neem je die natuurlijk mee in je overwegingen, je plannen, je dromen…”

 

Wel wezenlijk: gezin, baan, tijd en bewegingsvrijheid

Hoewel er duizend en één redenen zijn om te verhuizen, ziet Marco in zijn praktijk terugkerende thema’s. Zo verhuizen stellen tussen de 30 en 40 meestal omdat er iets verandert qua baan, huishouden of gezin, legt Marco uit: “Er lonkt een baan in het buitenland. Dan kun je je huis verhuren of verkopen. Welke consequenties hangen daaraan? Of ze gaan uit elkaar: hoe wikkel je de scheiding goed af? Er komen kinderen: hoe wil je dat zij opgroeien? Er zijn ouders die zeggen: ik wil eigenlijk meer tijd met de kinderen doorbrengen… Dan kan de verkoop van het huis een dag minder werken realiseren.’ 

Wanneer kinderen het huis uit zijn, of het pensioen in zicht komt, bespreekt Marco hele andere kwesties. “Wanneer je nog lekker werkt maar de kinderen (allang) het huis uit zijn, ga je je tijd anders indelen. Vaker op reis, oppassen op kleinkinderen. Hoeveel waarde hecht je dan nog aan het grote (lege) huis? Vier je kerst altijd thuis met de complete familie plus aanhang, dan wel ja. Wil je daar het hele jaar in een te groot huis voor wonen? Hoe fijn is het dan om kleiner te gaan wonen en met overwaarde een camper of een vakantiehuisje in Frankrijk te kopen, de kinderen helpen hun studieschuld af te lossen… Of om eerder te stoppen met werken…” 

En weer een levensfase verder, na het pensioen, ziet Marco het onderhoud van het huis te veel worden. “Besteed je dat allemaal uit? Of kies je voor kleiner wonen met lift, vaak uit eten, een cruise en een schenking aan kinderen of kleinkinderen?”

 

Niet de stenen, maar het leven daarbinnen

Zo heeft Marco na 25 jaar in het vak, waarin ups en downs in de markt voorbij kwamen, goed helder wat echt belangrijk is: niet de stenen, maar het leven dat zich daarbinnen afspeelt. “Als vijftiger ben ik erg blij met mijn ervaring,” grijnst hij. “Zo kan ik goed 30 jaar terugkijken, en 30 jaar vooruit.” Wat zijn opdrachtgevers naast zijn ruime ervaring in Zuid-Kennemerland ook waarderen, is zijn Drentse achtergrond, vult hij lachend aan. “Ik krijg vaak terug dat ik opgeruimd, gefocust en nuchter ben. Dat zit bij mij ingebakken. Net als een enorme energie en nieuwsgierigheid. Daarom gaan mijn kennismakingsgesprekken ook altijd erg vanzelf denk ik.” 

Het mooiste aan zijn vak? “Vaak kan er veel meer dan mensen verwachten. Mooi om mensen te kunnen verrassen, hun toekomst open te breken.” Zo begint een verhuisplan dus met een goed gesprek en een kop koffie. In Marco’s geval ook no-nonsense: gewoon zwart.

 

Marco Reurink - Maart 2022 MKV - 600 x 400

Wilt u graag eens met Marco praten over uw woonwensen? Maak een afspraak:

Marco Reurink

023 - 542 02 44 06 - 55 80 11 44 Mail Marco Reurink

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op