Roerige huizenmarkt: 4 kansen voor kopers!

Roerige huizenmarkt: 4 kansen voor kopers!

 

De hypotheekrente stijgt, energielasten worden hoger en ondertussen lezen we in het nieuws steeds vaker dat de huizenmarkt “afkoelt”. Er zouden minder kijkers zijn, wat minder extreme overbiedingen…

Hoewel u uw financiële ruimte wellicht heeft zien krimpen de laatste maanden, brengen de veranderingen in de markt u misschien ook kansen! We zetten er 4 op een rij voor kopers.

 

1

1. Meer tijd om te bezichtigen

Nu geld lenen prijziger wordt, zien we dat mensen kritischer zijn waar ze hun financiële middelen voor inzetten. Nét niet de juiste buurt? Dan toch maar niet. Precies één kamer te kort? Nee, slaan we over.

Dat betekent wat minder kijkers per woning. Dus wat meer kans om “er tussen te komen.” En letterlijk meer tijd tijdens een bezichtiging. Natuurlijk moet ú ook kritisch zijn: is dit huis echt de investering waard? Neem de tijd om dat te onderzoeken. Grotere kans ook om een tweede keer te kunnen bezichtigen, maak daar gebruik van!

2

Goed-voorbereid
2. Meer tijd om te beslissen

We zien dat huizen iets langer te koop staan dan eerder. Het gaat in sommige gevallen maar om enkele dagen – maar toch, iedere dag bedenktijd erbij geeft u als koper lucht.

Om voors en tegens af te wegen. Huizen te kunnen vergelijken. Te kijken naar: wat kan ik verbouwen / verbeteren / verduurzamen en wat voor financiële consequenties heeft dat? Welke regelingen zijn daarvoor? Tijd om goed naar uw gevoel te luisteren en de adviezen van uw aankoopspecialist af te wegen. Om zo een zorgvuldige beslissing te kunnen nemen in uw eigen tempo. Prettig idee!

3

Bieden-en-onderhandelen
3. Ruimte voor onderhandelingen

Voor sommige zoekers een hele nieuwe realiteit: ruimte voor onderhandelen. Een heel wezenlijk onderdeel van ons vak als makelaar. Wat wordt het openingsbod? Welke strategie hanteren we? Wat is verstandig qua timing? Hanteren we een deadline of laten we het open? Is je afwachtend opstellen juist slim of beter meer voortvarend? Welke voorbehouden vermijd je liever in dit geval of werp je juist graag op?

Zorg vooral dat u een ervaren aankoopmakelaar in de arm neemt die u goed adviseert op uw mogelijkheden qua strategie!

4

Adres-Waarde-Indicatie
4. Meer keuze

Het aanbod stijgt iets. Al is het maar omdat sommige huizen wat minder snel verkocht worden. Mensen kiezen er vaker voor eerst hun eigen woning te verkopen voordat zij een nieuw huis kopen, waar dat eerder vaker andersom was. Ook dat maakt dat u wat meer keuze heeft. En dus ook wat vaker verschillende huizen kan bezichtigen om te ontdekken wat past bij u. Fijn!

Altijd goed om u open te stellen voor verrassingen. Toch even kijken in die buurt waar u niet zo snel naar neigt. Of dat huis wat net niet af is. Een slim match systeem zoals Copaan helpt u daarbij. Door u huizen te tippen op basis van een match-percentage in plaats van zwart/wit-criteria. U geeft uw wensen en prioriteiten aan; Copaan laat zien welke nieuwe huizen in welke mate aan uw wensen voldoen. Zo komt uw droomhuis sneller op uw pad!

 

Uw kansen in de markt bekijken?

Onze aankoopmakelaars kijken graag met u mee. Een grondig financieel plan, een heldere aankoopstrategie en een slim match systeem voor nieuwe huizen op de markt geven u een voorsprong.

Alles over onze aankoopbegeleiding

Wij helpen u graag op weg:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact
Mooijekind Vleut - Heemstede - Groepsfoto juni 2023

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op