Tips-Open-Huizen-Dag-Bezichtigen

Tips voor kijkers | NVM Open Huizen Dag!

Tips voor kijkers | NVM Open Huizen Dag!

 

Binnenkort stellen huizeneigenaren hun deuren open voor belangstellenden tijdens de NVM Open Huizen Dag. Een super goed moment om een aantal huizen achter elkaar te gaan bekijken. Hoe u dat het beste aanpakt? Lees het hier!

 

Tip 1: Maak een shortlist

Zoveel mogelijk huizen bekijken tussen 11:00 en 15:00? Wij raden het af: maak een long list en kies daaruit maximaal 3 of 4 huizen. Zo kunt u op uw gemak rondkijken, een ommetje maken door de buurt. Even een kop koffie drinken tussendoor om samen bij te praten. Plan uw route slim, zodat u niet veel tijd kwijt bent aan reizen.

Tip 2: Ga ook kijken bij die 75% match

U bent misschien geneigd om alleen te gaan kijken bij huizen die u absoluut fantastisch vindt. Stel u open voor verrassingen! Dat grote huis met riante tuin in die wijk waar u niet direct aan gedacht had… Of dat huis waar nog veel aan moet gebeuren in uw lievelingsbuurt.

Tip 3: Maak contact met de verkopers

Natuurlijk, de prijs die een verkoper voor zijn of haar huis krijgt, daar gaat het om. Maar verkopen is óók een kwestie van gunnen. Tijdens de Open Huizen Dag krijg u de unieke kans een leuke indruk te maken op de verkopers. Maak daar gebruik van! Misschien zou u even willen proefwonen, of ‘s avonds nog eens langskomen. Dat is makkelijker geregeld als u elkaar even hebt gesproken.

NVM-Open-Huizen-Dag-Deelnemende-Huizen

Tip 4: Bewaar het overzicht!

Na een halve dag huizen bekijken, weet u misschien niet meer welk huis nou welke tegeltjes in de badkamer had en van welke tuin u nou zo blij werd. Handig om tijdens of vlak na het bekijken van een huis aantekeningen te maken, bijv. in de Funda app. Zorg dat u van te voren met elkaar bespreekt wat voor u belangrijk is. Dat maakt het achteraf makkelijker om een weloverwogen keuze te maken: gaan we bieden? Nog eens kijken samen met een aankoopmakelaar?

Tip 5: Laat u goed informeren en laat nog eens iets horen

Bent u echt geïnteresseerd in een huis? Vraag de bewoners naar de verkoopprocedure, of misschien is de verkoopmakelaar aanwezig aan wie u meer informatie kunt vragen. Hebben ze haast? Is er nog een kans te komen bezichtigen? Laat zelf uw gegevens achter en stuur de makelaar na het weekend een berichtje of u van plan bent een bod uit te brengen of misschien nog twijfelt. Zo houd u het contact warm. Soms komt het voor dat mensen ter plekke hun aankoopmakelaar bellen en vrijwel direct een bod uitbrengen. Het kan dus snel gaan! Heeft u uw droomhuis gevonden? Neem een aankoopmakelaar in de arm om u te adviseren tijdens het biedingsproces!

 

Meer over de NVM Open Huizen Dag

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Project Verhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact
Teamfoto's Hoofddorp

Team Haarlemmermeer

Contact
50020127_MKV Heemstede Groepsfoto

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Project Verhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op