Verbouwtips: verbouwing financieren

Verbouwtips: verbouwing financieren

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

Verbouwtips-Label

Verbouwtips: verbouwing financieren

 

U heeft een huis op het oog. U wilt graag een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer of misschien heeft u zelfs grotere plannen. Een nieuwe indeling, een aanbouw, een uitbouw of dakkapel. Een verbouwing financieren, hoe werkt dat? Wij helpen u op weg.

 

Bouwdepot meefinancieren

Volgens de huidige regels kunt u maximaal 100% van de waarde van uw woning lenen. Dan bedoelen we de waarde van uw woning na een eventuele verbouwing. Een taxateur maakt een inschatting van wat de verbouwing voor de marktwaarde van uw huis zal betekenen. Een percentage van die prijsstijging mag u dan direct meefinancieren in uw hypotheek. Lees hier meer over het bouwdepot!

 

Verduurzamen financieren

Gaat u verduurzamen? Dan kunt u meteen een hypotheek afsluiten tot 106% i.p.v. de reguliere 100%. U moet dan wel uw verbouwplannen vooraf inzichtelijk maken. Niet elke geldverstrekker doet hieraan mee – laat u goed adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur.

Met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt u tot 106% lenen zonder vooraf de bouwplannen uit te tekenen. In de praktijk betekent dat een extra lening van maximaal € 9.000,-. Gaat u voor een nul-op-de-meter-woning, dan kunt u zelfs tot maximaal € 25.000,- extra lenen!

Lees hier meer over het financieren van energiebesparende maatregelen met of zonder NHG.

 

Persoonlijke lening

Naast het meefinancieren van de verbouwingskosten binnen uw hypotheek kunt u ook een persoonlijke lening afsluiten. Als je de lening volledig aan uw huis besteedt en maandelijks aflost, mag u de rente aftrekken van de belasting (box 1).

 

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is meer flexibel dan een lening. Geld dat u heeft afgelost, kunt u opnieuw opnemen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt. Deze rente kunt u helaas niet aftrekken.

 

Goed voorbereid aan de slag

Houd er rekening mee dat u met een verbouwing de waarde van uw woning beïnvloedt. En dus gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld de hoogte van uw WOZ-waarde en dus de belasting die u moet betalen.

Hoe u uiteindelijk de verbouwing financiert: belangrijk dat u niet meer leent dan u kunt dragen. Laat u goed adviseren door een onafhankelijk, financieel adviseur. De adviseurs van De Hypotheekshop Haarlem Centrum staan voor u klaar: 023 – 512 40 30.

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Project Verhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact
Teamfoto's Hoofddorp

Team Haarlemmermeer

Contact
50020127_MKV Heemstede Groepsfoto

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Project Verhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op