Verhuistips-5-actiepunten

Verhuischecklist: 10 weken voor de verhuizing – 5 actiepunten!

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

Verhuischecklist: 10 weken voor de verhuizing – 5 actiepunten!

 

Zin in de verhuizing? Kinderen mentaal voorbereid? Plan van aanpak voor de huisdieren? Hoe dan ook: een goede voorbereiding loont. Maak zo’n 3 maanden van te voren een eerste verhuischecklist en vink die netjes af. Wat staat er drie maanden voor de verhuizing op de checklist:

 

1. Spullen uitzoeken

Verhuischeclist 10 weken

Een nieuwe fase, in een nieuw huis. Misschien zelfs met een of meerdere nieuwe huisgenoten. Krijgt u meer ruimte(s)? Gaat u juist efficiënter wonen? We verzamelen ongemerkt veel spullen. En al die spullen betekenen iets voor u. Een verhuizing is een mooi moment om te schiften. Zo doet u dat: maak drie stapeltjes. Neem, voor zover mogelijk, steeds het betrokken voorwerp in uw hand en plaats het fysiek bij de gewenste stapel:

Stapel 1: Mag weg, no problem

Ruim stapel 1 meteen op, breng het naar vrienden, de kringloop, stort, enz.

Stapel 2: O nee, mag absoluut niet weg

Pak stapel 2, voor zover je ze de komende tijd niet meer nodig hebt, meteen in verhuisdozen. Sticker erop. Niet meer naar kijken. Klaar.

Stapel 3: Uh….de twijfelstapel

Ga voor deze stapel even later nog eens zitten. Heeft ‘het voorwerp” nog steeds een functie? Heeft het zijn werk misschien wel gedaan? Hoe belangrijk is het voor u? Voor anderen? Maak met je twijfeloogst desnoods opnieuw drie stapels. En werk zo de hele inboedel door.

Het is even doorbijten, maar u zult zien: daarna heeft u niet alleen ruimte in uw (nieuwe) huis, maar ook in uw hoofd.

2. Datum verhuizing bepalen

Heeft u de verhuisdatum al geprikt? Bedenk dat huizen vaak de 1e werkdag van de maand opgeleverd worden. De meeste verhuisbedrijven zitten eind en begin van de maand dan ook al snel mudjevol. Wilt u rond die tijd verhuizen, reserveer tijdig. O en de voorjaarsmaanden en begin zomer zijn veruit favoriet. Opletten dus.

3. Verhuiswijze bepalen

Gaat u het zelf doen? Geeft u het allemaal uit handen of gaat u voor een tussenvorm? Ieder jaar kiezen ca 200.000 mensen voor een verhuisbedrijf. Maar zelfs als u een verhuisbedrijf inhuurt, heeft u nog geen garantie op een zorgeloze verhuisdag. De verhuizer die niet komt opdagen… Of die mooie spiegel in gruzelementen? Extra kosten die de pan uitrijzen? Leg dus altijd al je (prijs-)afspraken vast.

Verhuischecklist-Verhuistips-Verhuiswijze-Kiezen

Verhuisbedrijven heb je in verschillende soorten:

  • Erkende verhuizers
  • Niet erkende verhuizers
  • Tussenpersonen

Erkende verhuisbedrijven

Er zijn zo’n 450 professionele verhuisbedrijven in ons land. Erkende Verhuizer zijn vaak wat duurder maar geven wel een paar fijne zekerheden en garanties. Kijk op erkendeverhuizers.nl. Ook met handige reviews.

Niet-erkende verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven die niet zijn aangesloten bij de brancheorganisatie zijn vaak goedkoper. Ze werken vaak met een uurtarief en op basis van nacalculatie. Ze hebben eigen voorwaarden en vaak alleen een aansprakelijkheidsverzekering. Vertrouw je op je eigen inschattingsvermogen, kun je zaken goed onder controle houden? Dan kunnen ze een prima alternatief zijn.

Tussenpersonen

Je kunt je verhuizing ook uitzetten bij verhuizers via tussenpersonen. Je vraagt je offertes dan aan bij scanmovers, verhuisoffertes.com en watkosteenverhuisbedrijf.nl. Je laat op de website een aantal gegevens achter, die vervolgens naar meerdere verhuisbedrijven in jouw omgeving worden doorgestuurd. Deze verhuisbedrijven komen niet bij je langs, dus let op dat de klus goed ingeschat wordt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Vrienden, familie, sterke buurjongens… Reserveer ook hen tijdig.

4. Support regelen

Verhuizen kun je (vrijwel) niet alleen. Zorg dat je een prettig team om je heen hebt. Dat hoeft geen heel leger te zijn. Als je maar de juiste ‘professional(s)’ bij de hand hebt. Niet onbelangrijk: wie gaat de regie nemen? Jij? Of is het voor jou/jullie als persoonlijk betrokkenen juist fijn om het ‘managen’ aan een ander over te laten? Verhuizen als een ceremonie met een meester…

Fijne types om erbij te hebben: de regeltante, de klusser, de keukenprins(es), de handige harrie, de pietje precies, de spierbundel, de hartsvriend(in). Nu meteen reserveren dus.

5. Financiële regelingen checken

Check op je werk welke regelingen er zijn. Een dag vrij bijvoorbeeld. Verhuis je voor je werk, dan heb je misschien recht op een onkostenvergoeding.

Succes met de voorbereidingen! Vragen? Bel ons dan vooral!

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact
Teamfoto's Hoofddorp - Nov. 2022

Team Haarlemmermeer

Contact
Mooijekind Vleut - Heemstede - Groepsfoto juni 2023

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op