Vacature: Register Taxateur in Haarlem

Wat is wijsheid voor u op de roerige huizenmarkt?

Wat is wijsheid voor u op de roerige huizenmarkt?

 

Het zal u niet zijn ontgaan: de huizen- en hypotheekmarkt roert zich! Daarom een kleine update voor wat de nieuwe ontwikkelingen betekenen voor u wanneer u overweegt misschien te verhuizen.

 

Stijgende rente

* Totaalgemiddelde: het gemiddelde van meerdere rentevaste perioden (5, 10, 20 en 30 jaar vast; zowel met als zonder NHG, annuïteiten). Bron: De Hypotheekshop.

 

De hypotheekrente is sinds begin dit jaar grofweg méér dan verdubbeld naar 3,37%.* Dat betekent minder kunnen lenen en hogere maandlasten. Maar geen reden tot paniek: uw maandlasten verdubbelen niet 1-op-1 mee. En ondanks de stijging, is de rente nog altijd laag vergeleken met de 5% van 10 jaar geleden.

Goed om opnieuw met een hypotheekadviseur om tafel te gaan. Want wat kunt u nú lenen? En welke maandlasten staan daar tegenover? Neem daarbij ook mee dat overige kosten stijgen. Uw energielasten, bouw- en verduurzamingskosten, algemene vaste lasten…

Prettig dus om de financiële puzzel opnieuw te leggen zodat u weet waar u aan toe bent in de zoektocht naar uw nieuwe huis. De adviseurs van De Hypotheekshop Haarlem Centrum doen dit graag voor u. U nodigt hen eenvoudig – en uiteraard vrijblijvend – uit via de knop hieronder!

 

Ja, ik kijk graag even naar mijn financiën

 


Huizenmarktcijfers-Amsterdam-2e-kwartaal-2021-Intro

Een update op uw woonwensen

De markt is onverminderd krap en die schaarste is niet op korte termijn opgelost. Er is dus nog altijd meer vraag dan aanbod.

Wel zien we een kanteling. Zoekers zijn vaker voorzichtig en dit zie je terug in de woonwensen, bijv. liever “turn key” dan een kluswoning. Maar ook verkopers kiezen steeds meer voor zekerheid, bijv. de kandidaat zonder voorbehoud van financiering. Ook vragen meer mensen zich af: doe ik er goed aan eerst aan te kopen of toch eerst mijn eigen woning te verkopen?

Een stevig (financieel) plan is dus wezenlijker dan ooit om uw droomhuis te bemachtigen. Het geeft u de noodzakelijke slagkracht. Zullen we binnenkort eens om tafel om uw wensen en kansen te bespreken? Bel ons vooral even, dan komen we gauw in contact.

 

Ja, ik bespreek graag mijn verhuiskansen

 

Nieuwsgierig?

Neem contact op met een van onze medewerkers
Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Project Verhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact
Teamfoto's Hoofddorp - Nov. 2022

Team Haarlemmermeer

Contact
MKV-Teamfoto-Heemstede-mei-2023

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Project Verhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op