Prinsengracht 715

1017 JW, AMSTERDAM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron Amsterdamse Grachtengids). Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te...

Volledige beschrijving

Dit voormalige pakhuis, opgenomen op de lijst van Rijksmonumenten, is oorspronkelijk gebouwd rond 1790. Tot 1912 stond de top van deze gevel op een huis op de Dam. Op de top prijkt een vaas (bron Amsterdamse Grachtengids).

Het appartementsrecht, gelegen op de begane grond en eerste verdieping, is nu te koop. Het is gelegen op eigen grond.
De bovengelegen 4 verdiepingen worden bewoond. Het appartementsrecht is thans in gebruik als bedrijfsruimte en was voorheen in gebruik als galerie. Binnen het geldende bestemmingsplan is het ook toegestaan om het appartementsrecht te bewonen.

De ruimte is thans voorzien van: pantry, toilet, lift, trappenhuis, verlichtingsarmaturen, c.v. installatie en alarminstallatie.

De eerste verdieping is zowel via een interne trap op de begane grond bereikbaar als via een separaat trappenhuis en lift in de centrale hal, waarvan ook de bewoners van de bovengelegen verdiepingen gebruik maken. Onder voorbehoud van verkrijging van goedkeuring van het bevoegd gezag, zijn de begane grond en eerste verdieping separaat te gebruiken.

Omgeving
Gelegen aan de 3e hoofdgracht van de Amsterdamse historische grachtengordel, in de directe nabijheid van:
– het Leidseplein: met het toekomstige HardRock Hotel (voormalig Hotel Americain), het Hirschgebouw en vele uitgaangs gelegenheden.
– de Leidsestraat: waar vele boutiques alsook nationale en internationale winkelketens een vestiging hebben.
– de Nieuwe Spiegelstraat: waar de meest toonaangevende antiquairs en kunstgaleries zijn gevestigd.
– het Spui met o.a. het wereldberoemde café Hoppe, café Luchembourgh en o.a. restaurants d’Vijff Vlieghen en Haesje Claes.
Maar ook op loopafstand zijn o.a. het Rijksmuseum, het Concertgebouw, het Vondelpark, het DeLaMar Theater, de bloemenmarkt op het Singel en de oude binnenstad.

Openbaar vervoer
Via de Leidsestraat zijn de openbaar vervoer verbindingen uitstekend naar bijvoorbeeld Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid/de Zuidas en Schiphol. Op loopafstand is een halte van de Noord-Zuidlijn.

Kenmerken

Ligging
In centrum
Inhoud
520 m3
Woonoppervlakte
215 m2
Bouwjaar
1790
Soort
Benedenwoning
Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
2

Installatie

Geïnteresseerd? Neem contact op

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij