Westerduinweg 16

2116 VH, BENTVELD

Vraagprijs € 2.725.000,- k.k.

Beschrijving

– English translation below- Tegen de duinrand, in het gewilde Bentveld/Aerdenhout staat deze royale, vrijstaande villa met inpandige en vrijstaand dubbele garage. Bij benadering valt direct op dat de villa op een van de mooiste plekjes staat. De tuin rondom de woning is fraai aangelegd. Het landhuis heeft een speelse...

Volledige beschrijving

– English translation below-
Tegen de duinrand, in het gewilde Bentveld/Aerdenhout staat deze royale, vrijstaande villa met inpandige en vrijstaand dubbele garage. Bij benadering valt direct op dat de villa op een van de mooiste plekjes staat. De tuin rondom de woning is fraai aangelegd. Het landhuis heeft een speelse indeling en is voorzien van 4 uitstekende slaapkamers, 2 badkamers, riante woonkamer, aparte eetkamer, keuken met bijkeuken, study met kantoor en grote serre. Tevens een zeer unieke en royale bouwlocatie. De ligging die direct langs de duinen en natuurgebied loopt, is uniek! Aan een rustige weg en toch vlakbij Zandvoort en het centrum van Heemstede en Haarlem.

In deze lommerrijke omgeving staat deze unieke woning op privacy biedend perceel van 4149m² eigen grond. Zittend vanuit de woonkamer kijk je uit op het natuurgebied “Koningshof” en zijn vaak de Schotse Hooglanders en Konik paarden zichtbaar door de nabij gelegen drinkplaats. Ook de herten lopen vaak op de weg maar kunnen door de uitstekende erfafscheiding met alarminstallatie niet op het perceel komen. Vanuit de royale centrale hal komt u in de living met een open verbinding naar de zitkamer, eetkamer, woonkamer, serre en de study met kantoor. Aan de achtertuin-zijde van de woning is naast de lichte serre sinds kort een fraaie buitenkeuken geïnstalleerd, welke volledig afgesloten kan worden middels schuifbare glazen panelen, waardoor het hier heerlijk dineren en loungen is. Een wandeling door de tuin voelt als een wandeling door een park. Er is een variëteit van unieke, kostbare bomen en struiken aanwezig waar jaren aan goed onderhoud vooraf is gegaan. De vrijstaande dubbele garage is perfect geschikt als berging en voor het stallen van 2 auto’s.

De omgeving is zowel voor mensen die zoeken naar privacy en rust ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. In de buurt zijn diverse scholen met basis- en middelbaar onderwijs; de SAB basisschool ligt op 6 minuten fietsen en ook de Vondelschool met crèche en NSO ligt op 6 minuten fietsen. De Kennemer Golf- en Countryclub en Tennisvereniging Zandvoort liggen beide in de directe omgeving. Ook is er een leuke Hockeyclub en manege in de buurt. Het strand van Zandvoort en Bloemendaal is perfect bereikbaar over een rustig liggend fietspad wat veelal langs de Amsterdamse Waterleidingduinen loopt. Het tegenoverliggende duingebied nodigt uit voor vele wandel- en fietstochten. Aan het einde van de weg, 5 minuten lopen, is de bushalte met een rechtstreekse verbinding tussen het centrum van Amsterdam (de Marnixstraat), via Haarlem naar het centrum van Zandvoort en visa versa. Uiteraard is ook Haarlem goed bereikbaar. Het station van Heemstede-Aerdenhout ligt op 10 minuten fietsen, waardoor ook grote steden als Den Haag, Amsterdam, Leiden en de luchthaven Schiphol eenvoudig per intercity trein bereikbaar zijn. Bij het station zijn ook diverse luxe delicatessenwinkels zoals een viswinkel, slager, bakker, ijswinkel aanwezig. Een supermarkt maakt het aanbod compleet. In Zandvoort is het uiteraard ook goed winkelen en het beroemde circuit is ook vlakbij. Kortom een zalige woonomgeving!

Goed om te weten
* Energielabel B
* Er zijn in totaal 20 zonnepanelen aanwezig
* De spouwmuren zijn voorzien van isolatie en er is volledig dubbel glas
* De gas haarden kunnen eenvoudig omgebouwd worden naar hout gestookt
* De villa is voor 90% onderhoudsvrij
* Woonoppervlakte 329m², inhoud 1275m³ conform NVM meetinstructie
* Perfecte woning voor een gezin maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een rustige woonomgeving
* Totaal 8 kamers, 4 slaapkamers en 2 badkamers naar optie tot totaal 7 kamers, 5 slaapkamers en 2 badkamers
* Mogelijkheid tot het realiseren van een slaapkamer op de begane grond
* De woning heeft een zeer zonnige ligging en staat perfect op het perceel
* Royale oprit met elektrisch bedienbaar toegangshek
* Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein met tevens een inpandige garage en een extra dubbele garage
* De begane grond is grotendeels voorzien van airconditioning met elektrische verwarmingsmogelijkheid
* De eetkamer en de serre zijn voorzien van vloerverwarming
* Souterrain met berging en strijkkamer
* Zeer fraai aangelegde tuin met verlichting rondom de woning voorzien van unieke bomen en beplanting
* Bronpomp voor volledige tuinbesproeiing
* Achter in de tuin is een ingebouwde container waar het tuingereedschap opgeborgen wordt
* Tevens een zeer unieke bouwlocatie
* Oplevering in overleg

Indeling
Entree van de woning, hal, luxe Geberit douche toilet met fraai wastafelmeubel, middels 2 fraaie toegangsdeuren met facet geslepen glas toegang tot de centrale hal. Aan de voorzijde is de sfeervolle zitkamer met gas gestookte open haard en mooi uitzicht door de grote ramen op het natuurgebied Koningshof en op de tuin. De eetkamer heeft tevens een sfeervolle gas gestookte open haard. De sfeervol ingerichte zitkamer/study is een heerlijke plek voor het lezen van een boek. Aansluitend is de study met kantoor met fraaie ingebouwde kastenwanden. Aan de achterzijde van de woning is de lichte serre voorzien van Somfy screens voor de zon en grote schuifdeuren waardoor deze ruimte echt bij de tuin getrokken kan worden. Naast de serre is een patio welke voorzien is van een elektrisch zonnescherm met verwarming. Aansluitend is de recent geïnstalleerde verwarmbare buitenkeuken welke voorzien is van zeer luxueuze apparatuur als een Teppanyaki grillplaat, inductiekookplaat met Boretti afzuigsysteem, natuurstenen aanrechtblad, koelkast en een grote maat, geïntegreerde doch tevens uitrijdbare Big Green Egg. Kortom alle wensbare inbouwapparatuur voor een zomers diner in de tuin! Aan de voorzijde van de woning is een overdekt 2e entree met toegang tot de inpandige garage en toegang tot de bijkeuken. De bijkeuken is voorzien van de aansluiting voor een wasmachine en droger en grote kastenwand met bergruimte. Vanuit de bijkeuken komt u in de keuken met diverse inbouwapparatuur. Ook vanuit het keukenraam is er weer het schitterende uitzicht op de tuin en het natuurgebied.

Souterrain
Vanuit de hal toegang tot het souterrain. De eerste ruimte is ingericht als provisieruimte. Een 2e ruimte is ingericht als strijkkamer.

Eerste verdieping
Speelse overloop met kastruimte. De master bedroom bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Door de walk-through closet komt u in deze grote slaapkamer voorzien van airconditioning. Middels een schuifpui is het grote dakterras bereikbaar met fraai uitzicht. En-suite is de bijzonder royale en luxe uitgevoerde badkamer met een verzonken whirlpool ligbad, dubbel wastafelmeubel, toilet en bidet en een grote inloopdouche. De tweede slaapkamer heeft tevens een goed formaat en ligt ook aan de achterzijde van de woning. De derde slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning. De tweede badkamer ligt tegenover deze 2 slaapkamers en is ook voorzien van een comfortabel ligbad, douche en een wastafel. Separaat van deze badkamer is nog een 2e toiletruimte.

Tweede verdieping
Middels een vaste trap bereikbare tweede verdieping. Overloop met bergruimte en 2 riante bergkasten. Ook is hier de grote 4e slaapkamer met bijzonder veel bergruimte aan beide zijden, vaste kast en wastafel.

Dubbele garage
Naast de woning is de grote dubbele garage gebouwd met plaats voor 2 auto’s waarbij er nog voldoende bergruimte overblijft.

– English translation –
This spacious, detached villa with an indoor and detached double garage is located in the popular Bentveld. When approaching, it is immediately apparent that the villa is located in one of the most beautiful places. The garden around the house is beautifully landscaped. The country house has a playful layout and has 4 excellent bedrooms, 2 bathrooms, spacious living room with gas-fired fireplace, a separate dining room also with a fireplace, kitchen with utility room, study with office and large conservatory. In the basement is an ideal storage room with ironing room. The location, which runs directly along the dunes and nature reserve, is unique! On a quiet road and yet close to Zandvoort and the center of Heemstede and Haarlem.

In this leafy environment, this unique house is located on a private plot of 4149m² offering privacy. Sitting from the living room you look out over the nature reserve “Koningshof” and the Scottish Highlanders and Konik horses are often visible through the nearby watering hole. The salesman will gladly teach you the whistle that makes them come to the gate for a piece of bread. The deer also often walk on the road, but cannot reach the plot due to the excellent fence with alarm system. From the spacious central hall you enter the living room with an open connection to the sitting room, dining room, living room, conservatory and the study with office. On the backyard side of the house, next to the bright conservatory, a beautiful outdoor kitchen has recently been installed, which can be completely closed off by means of sliding glass panels, making it possible to dine and lounge here. A walk through the garden feels like a walk through a park. There is a variety of unique, precious trees and shrubs that have been well maintained for years. The detached double garage is perfect for storage and for parking 2 cars.

The area is also very suitable for families with children, both for people who are looking for privacy and tranquility. In the neighborhood are several schools with primary and secondary education; the SAB primary school is 6 minutes by bike and the Vondelschool with crèche and NSO is 6 minutes by bike. The Kennemer Golf and Country Club and Zandvoort Tennis Club are both in the immediate vicinity. There is also a nice Hockey club and riding stable nearby. The beach of Zandvoort and Bloemendaal is perfectly accessible via a quiet bicycle path that often runs along the Amsterdamse Waterleidingduinen. The opposite dune area invites for many walking and cycling trips. At the end of the road, a 5-minute walk, is the bus stop with a direct connection between the center of Amsterdam (the Marnixstraat), via Haarlem to the center of Zandvoort and vice versa. Haarlem is of course also easily accessible. Heemstede-Aerdenhout station is a 10-minute bike ride away, making major cities such as The Hague, Amsterdam, Leiden and Schiphol Airport easily accessible by intercity train. At the station there are also several luxury delicacies such as a fish shop, butcher, bakery, ice cream shop. A supermarket completes the offer. Zandvoort is of course also good for shopping. In short, a wonderful living environment!

Good to know
* Energy label B
* There are a total of 20 solar panels
* The cavity walls have insulation and there is full double glazing
* The gas fireplaces can easily be converted to wood-fired
* The villa is 90% maintenance free
* Living area 329m², content 1275m³ according to NVM measurement instructions
* Perfect home for a family but also for people who are looking for a quiet living environment
* Total of 8 rooms, 4 bedrooms and 2 bathrooms optionally up to a total of 7 rooms, 5 bedrooms and 2 bathrooms
* Possibility to realize a bedroom on the ground floor
* The house has a very sunny location and stands perfectly on the plot.
* Spacious driveway with electric entrance gate
* Spacious on-site parking with also an indoor garage and an additional double garage
* The first floor is largely air conditioned with electric heating option
* The dining room and conservatory have underfloor heating.
* Basement with storage room and ironing room
* Beautifully landscaped garden with lighting around the house with unique trees and plants
* Well pump for full garden watering
* At the back of the garden is a built-in container where the garden tools are stored.
* Also a very unique building location
* Delivery in consultation

Layout
Entrance of the house, hall, luxury Geberit shower toilet with beautiful washbasin, through 2 beautiful entrance doors with facet cut glass access to the central hall. At the front is the attractive sitting room with a gas-fired fireplace and a beautiful view through the large windows of the Koningshof nature reserve and the garden. The dining room also has an attractive gas-fired fireplace. The attractively furnished sitting room/study is a wonderful place to read a book. Adjacent is the study with office with beautiful built-in cupboard walls. At the rear of the house, the bright conservatory is equipped with Somfy screens for the sun and large sliding doors, so that this space can really be drawn into the garden. Next to the conservatory is a patio which is equipped with an electric awning with heating. Next is the recently installed heated outdoor kitchen which is equipped with very luxurious equipment such as a Teppanyaki grill plate, induction hob with Boretti extraction system, natural stone worktop, refrigerator and a large size, integrated but also retractable Big Green Egg. In short, all desirable built-in appliances for a summer dinner in the garden! At the front of the house is a covered 2nd entrance with access to the integral garage and access to the utility room. The utility room has the connection for a washing machine and dryer and a large cupboard wall with storage space. From the utility room you enter the kitchen with various built-in appliances. Also from the kitchen window there is again the beautiful view of the garden and the nature reserve.

Basement
From the hall access to the basement. The first room is furnished as a pantry. A second room is furnished as an ironing room.

First floor
Playful landing with cupboard space. The master bedroom is located at the rear of the house. Through the walk-through closet you enter this large bedroom with air conditioning. The large roof terrace with beautiful views is accessible through sliding doors. En-suite is the particularly spacious and luxurious bathroom with a sunken whirlpool bath, double washbasin, toilet and bidet and a large walk-in shower. The second bedroom is also a good size and is also located at the rear of the house. The third bedroom is located at the front of the house. The second bathroom is opposite these 2 bedrooms and is also equipped with a comfortable bath, shower and sink. Separate from this bathroom is a 2nd toilet room.

Second floor
The second floor is accessible via a fixed staircase. Landing with storage and 2 large storage cupboards. Also here is the large 4th bedroom with lots of storage space on both sides, closet and sink.

Double garage
Next to the house is the large double garage with space for 2 cars, with sufficient storage space remaining.

Kenmerken

Bijzonderheden
Gestoffeerd
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud
1.275 m3
Woonoppervlakte
329 m2
Perceeloppervlakte
4.149 m2
Bouwjaar
1970
Energieklasse
B
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5

Tuin

Tuintypen
Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja

Garage

Soorten
Vrijstaand hout, Inpandig
Capaciteit
3
Totaal aantal garages
2

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gashaard
CV ketel type
Atag
CV ketel bouwjaar
2018
De Hypotheekshop
Kan ik deze woning betalen?
Klik hier om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur
Bas van Amerongen MooijekindVleut Haarlem

Geïnteresseerd? Neem contact op

Bas van Amerongen RM

023 - 542 02 44 06 - 53 53 98 89 Mail Bas van Amerongen RM
Deel via WhatsApp