Wagenweg 63A

2012 NC, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

Unieke half vrijstaande villa. Op prachtige locatie aan de Haarlemmerhout. Zes slaapkamers, twee woonkamers en parkeren op eigen terrein. In geliefde Bosch en Vaart; groen en rustig met alle voorzieningen in de buurt. Deze half vrijstaande villa is ontstaan uit Haarlems bekendste villa ‘De Cranenburgh’. In 2021 is dit unieke...

Volledige beschrijving

Unieke half vrijstaande villa. Op prachtige locatie aan de Haarlemmerhout. Zes slaapkamers, twee woonkamers en parkeren op eigen terrein. In geliefde Bosch en Vaart; groen en rustig met alle voorzieningen in de buurt.

Deze half vrijstaande villa is ontstaan uit Haarlems bekendste villa ‘De Cranenburgh’. In 2021 is dit unieke gemeentelijke monument met zijn rijke historie en vele authentieke stijlkenmerken gesplitst in twee royale villa’s met ieder een eigen opgang, privé parkeerplaatsen en tuin. Het ruime perceel grenst aan het oudste stadsbos van Nederland, de Haarlemmerhout en de riante tuin is destijds door de bekende tuinarchitect K.C. van Nes ontworpen.

Het traditionele materiaalgebruik, de platte daken, de geometrische bouw met de strakke lijnen en het monumentale terras geven de villa zijn karakteristieke en opvallende aanzicht. De oorspronkelijke indeling en de authentieke kenmerken zoals destijds ontworpen door het architectenbureau H.W.J. Thunnissen & J.H. Hendricks zijn nog grotendeels bewaard gebleven.

De villa heeft op de begane grond een vlinderplattegrond met de twee kenmerkende halfronde erkers. De symmetrieas van de vlinderplattegrond loopt door het midden van de voordeur, de vestibule en de vijfhoekige centrale hal. Bij binnenkomst valt direct de gele tegellambrisering met dubbele zwarte bies en zwarte plint op. De vestibule en de hal hebben een mozaïekvloer waarin het geel en zwart van de wandbetegeling terugkeert. De ruime vestibule met aangrenzend toilet heeft een hoge geheel betegelde nis met een fraai wandfonteintje. De opvallende kraanopening van geglazuurd keramiek heeft de vorm van een vissenkop. De woonkamers hebben als de meest deftige vertrekken een luxueuze en relatief traditionele betimmering in kostbare donkere houtsoorten. De bovenverdieping herhaalt de vlindervormige opzet van de begane grond. De trappen met tussenbordes voeren naar de vijfhoekige hal van de verdieping. Boven de trap bevindt zich een grote lantaarn, met daarin een uit meerdere vlakken opgebouwde koepelconstructie gevuld met rood, blauw, lichtblauw en oranje glas in lood.

Goed te weten
* Gemeentelijk monument
* Bouwjaar 1928/1929
* Perceel ca. 3000 m2 (Kadastrale splitsing en uitmeting dient nog plaats te vinden)
* Platte daken vernieuwd in 2014
* Unieke villa met een bijzonder karakter
* Grenzend aan stadsbos De Haarlemmerhout
* Elektrisch bedienbaar zwart stalen hek
* Parkeren op eigen terrein
* In Bosch en Vaart vergunningsvrij parkeren
* Wonen in een bosrijke omgeving op 5 minuten fietsafstand van het centrum
* 20 minuten afstand van Amsterdam of Schiphol (met de auto of de trein)
* Internationale school op twee locaties in Haarlem
* Notariskeuze verkoper
* Oplevering in overleg

Begane grond
Entree met vestibule en dubbele openslaande deuren naar de hal. Vanuit de hal zijn de linker -en rechtervleugel van de begane grond bereikbaar en ook de eerste verdieping.
Linkervleugel: vestibule met nis, wandfontein, vaste kast en toiletruimte. Woonkamer aan de voorkant met grote halfronde erker en glas-in-loodramen. De radiator is voorzien van houten ombouw met marmeren vensterbank, de woonkamer heeft meerdere vaste kasten en een open haard met robuuste stenen schouw. Dichte kleine keuken met vaste kast en deur naar de zijtuin.
Rechtervleugel: linnenkamer aan de voorkant met vaste kast. Woonkamer aan de zijkant met grote halfronde erker, glas-in-loodramen en vaste kasten. Vanuit de woonkamer is er toegang naar het zonneterras op het zuidwesten en de achtertuin.

Eerste verdieping
Grote overloop met vaste kast en toegang naar het platte dak. Slaapkamer met vaste kast en wastafel. Badkamer met ligbad en wastafel. Slaapkamer met grote vaste kast en wastafel. Toilet. Zeer ruime slaapkamer met meerdere vaste kasten en wastafel. Gang met slaapkamer voorzien van vaste kast. Grote vaste kast op de gang. Slaapkamer met vaste kast en slaapkamer met cv-ketel en wastafel.

-English version in brochure-

Kenmerken

Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
Ligging
Aan bosrand, Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Inhoud
1.000 m3
Woonoppervlakte
256 m2
Perceeloppervlakte
4.830 m2
Bouwjaar
1928
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6

Tuin

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel
CV ketel type
Remeha
CV ketel bouwjaar
2008

Geïnteresseerd? Neem contact op

Maarten Bos - Makelaar - Foto april 22 - MooijekindVleut

Maarten Bos RM RT

023 - 542 02 44 06 - 51 59 26 08

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij