Kruisweg 1159

2131 CW, HOOFDDORP

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

De vraagprijs is bieden vanaf € 750.000 kosten koper. De voormalige directeurswoning staat op een knooppunt van historische infrastructuur, naast de Geniedijk (Werelderfgoed). De Haarlemmermeerspoorlijn is verdwenen, maar het tracé is nog altijd deels leesbaar in de Burgemeester Pabstlaan. Het voormalige fabrieksterrein is een besloten enclave die alleen via een...

Volledige beschrijving

De vraagprijs is bieden vanaf € 750.000 kosten koper.

De voormalige directeurswoning staat op een knooppunt van historische infrastructuur, naast de Geniedijk (Werelderfgoed). De Haarlemmermeerspoorlijn is verdwenen, maar het tracé is nog altijd deels leesbaar in de Burgemeester Pabstlaan. Het voormalige fabrieksterrein is een besloten enclave die alleen via een verborgen entree aan de Burgemeester Pabstlaan te bereiken is. De oorspronkelijke entree van de directeurswoning en ‘voorkant’ van het terrein was gesitueerd aan de Kruislaan. De woning is omringd door groen, de voortuin is volledig verwilderd. Het terrein heeft het karakter van een tijdscapsule, een overwoekerd relict uit het verleden. Hiermee vormt het een contrast met de naastgelegen woonwijk met rijtjeswoningen uit de jaren zestig.

In de achtergevel bevinden zich de achteringangen van de woningen 1159 en 1161, die tegenwoordig als entree worden gebruikt. In 1920 is aan nummer 1159 een houten serre toegevoegd, wit en groen geschilderd, met flauw aflopend dak en vensters met roedeverdeling. De serre is later (wanneer is onbekend) uitgebreid met een gespiegeld bouwvolume, waarmee de achteringang van nummer 1161 is ontsloten.

Exterieur
Het pand biedt onderdak aan twee woningen met geïntegreerde kantoorruimten (nummers 1159 en 1161) en een later aangebouwde kantoorruimte aan de noordzijde van één bouwlaag met een plat dak. Het was een flexibel ontwerp; op de stichtingstekeningen is te zien dat beide woningen kamers bevatten die als kantoor gebruikt konden worden. De aangebouwde kantoorvleugel kwam tussen 1917 en 1920 tot stand. De twee woningen zijn van elkaar te onderscheiden door de haaks op elkaar geplaatste zadeldaken, bekleed met rode pannen. Het dak is voorzien van een overstek, onder de dakrand is siermetselwerk aangebracht. Het pand is opgetrokken uit bruine bakstenen in halfsteensverband met een gemetselde sierrand in de plint. De ramen hadden oorspronkelijk een fijnmaziger roedeverdeling (zie de bouwtekeningen).

De representatieve voorgevel van het huis met de twee entrees van de woningen en de ingang van de kantoorruimte bevindt zich aan de Kruisweg, maar is tegenwoordig niet meer vanaf de Kruisweg toegankelijk. De entree van nummer 1161 is het meest prominent. De voordeur bevindt zich aan het einde van de toegangstrap, waar een gemetselde rondboog met betegelde portiek de ingang markeert.

Interieur Kruisweg 1159
Begane grond
De hal achter de voordeur is nog grotendeels in de stijl van de jaren tien/twintig met een houten (groen geschilderde) lambrisering en geglazuurd tegelwerk. Op de plattegrond uit 1916 is te zien dat de begane grond van nummer 1159 bestond uit twee gelijkwaardige kamers. De tussenmuur is verplaatst, zodat een veel grotere woonkamer en een kleinere achterkamer is ontstaan. De grens tussen de twee kamers is nog goed te zien aan het plafond waar aan de kant van de voorkamer nog origineel sierstucwerk te zien is. Naar de achterzijde toe, op de plaats van de oorspronkelijke achterkamer, is het plafond verlaagd. Wellicht is hieronder nog stucwerk uit de bouwperiode aanwezig. De uit hout opgetrokken serre (1920) bevat ruitjes met roedeverdeling. In de keuken is de oorspronkelijke keuken met granito aanrechtblad nog aanwezig. De bovenkastjes zijn later toegevoegd.
De gang is voorzien van een groen geschilderde lambrisering uit de bouwperiode. De houten trapbalustrade en de deuren onder de trap naar het toilet en de kelder zijn waarschijnlijk nog uit de bouwperiode.

Kelder
Er is een vrij grote kelder aanwezig, bereikbaar met een houten trapje. De vloertegels van de kelder zijn waarschijnlijk origineel.

Verdieping
In de voorkamer bevindt zich een toegang tot het balkon. Het plafond is voorzien van een sierstucwerk. De voor- en achterkamer zijn door middel van een korte gang met elkaar verbonden. Rechts van de tussendeur zit een ingebouwde kast uit de bouwperiode. Aan de zijgevel bevindt zich een schouw. In de achterkamer staat een schouw (aan de zijgevel) en ook hier is het plafond voorzien van een sierlijst in stucwerk. De achterkamer is verbonden met de (voormalige) badkamer. Deze bevat nog een wastafel uit de bouwperiode en biedt zicht op de kapconstructie van het zadeldak. In het verlengde van de gang bevindt zich een kleine achterkamer, met een klein venster en de kapconstructie in het zicht.

Zolder
De zolder is één grote ruimte, met de houten kapconstructie nog volledig in het zicht.
_________________________________________________________________________________________________
Interieur Kruisweg 1161
Begane grond
De hal achter de voordeur is nog grotendeels in de stijl van de jaren tien/twintig met een houten (beige geschilderde) lambrisering en geglazuurd tegelwerk. Aan de voorgevel van de woonkamer bevinden zich twee ingebouwde kasten met planken. Het plafond is voorzien van sierstucwerk. Aan de tussenmuur met de achterkamer bevindt zich een betegelde schouw, met daarnaast een tussendeur naar de achterkamer. Ook het plafond van de achterkamer is voorzien van sierstucwerk. Aan de tussenmuur (gespiegeld aan de schouw in de woonkamer) staat een betegelde schouw. Aan de zuidelijke zijwand bevinden zich drie ingebouwde kasten, waarvan één in verbinding staat met de keuken. De vensterbank is doorgetrokken over de hele achterwand.
De authentieke houten keuken met granito aanrechtblad is nog aanwezig, evenals de voorraadplank boven het aanrecht. Tegenover de keuken bevindt zich een originele ingebouwde kast die in verbinding staat met de eetkamer.
De trapbalustrade en de groen geschilderde lambrisering in de gang stammen tevens uit de bouwperiode.

Verdieping
In de voorkamer is de vloer onder de dakkapel verhoogd tot een podium. De dakkapel wordt geflankeerd door twee ingebouwde kasten uit de bouwperiode. De vensterbank onder het raam in de zijgevel is doorgetrokken over de hele zijwand. Ook in de achterkamer zitten ingebouwde kasten en is de vloer onder de dakkapel verhoogd. De vensterbank onder het raam in de zijgevel is doorgetrokken over de hele zijwand. Onder het systeemplafond is wellicht nog een oorspronkelijk plafond aanwezig. Aan de tussenmuur bevindt zich een schouw, gespiegeld aan de schouw in de andere kamer. In het verlengde van de gang bevindt zich een kleine achterkamer.

Zolder
De zolder is één grote ruimte, met de houten kapconstructie nog volledig in het zicht.

Bijgebouw is momenteel niet toegankelijk.

De volgende clausules zijn van toepassing inzake de verkoop van dit object:
– Asbestclausule
– Ouderdomsclausule
– Niet zelfbewoningsclausule
– Milieuclausule
– Funderingsclausule
– “As is, where is”

Goed om te weten
– Koopovereenkomst op te maken via notaris (kosten koper)
– Kadastrale kaart wijk af van het huidige gebruik, voor vragen bel de makelaar

Biedingsproces
Onder geldige bieding wordt verstaan een bod vanaf de vraagprijs, vergezeld van een volledig ingevuld en ondertekend Bibob-vragenformulier (met eventuele bijlagen) dat verstrekt wordt door de makelaar. Een Bibob-vragenformulier is nodig om een integriteitsonderzoek te kunnen uitvoeren, een verplichting van de ‘Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’ (Wet Bibob) bij vastgoedtransacties met de overheid. De vraagprijs is bieden vanaf € 750.000 kosten koper. Biedingen kunnen worden uitgebracht bij Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer. Het gunningscriterium is: het hoogste bod en een positief Bibob-advies. In geval van een gelijke hoogste bieding bepaalt het lot (door een notaris).

Alle bieders ontvangen een schriftelijke beargumenteerde selectiebeslissing waarbij een opschortende termijn van 20 kalenderdagen van toepassing is. Na de opschortende termijn gaat de gemeente tot definitieve gunning over, tenzij er binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt bij de Rechtbank Noord-Holland te Haarlem.

Voorbehoud gunning
Gemeente Haarlemmermeer behoudt zich het recht voor om op ieder moment deze procedure geheel of gedeeltelijk, tijdelijk of definitief te stoppen of om aan het eind niet tot verkoop over te gaan, zonder nadere opgaaf van redenen. De gemeente is geen enkele vergoeding schuldig aan geïnteresseerden. De verkoop is pas definitief indien de koop- en verkoopovereenkomst door beide partijen rechtsgeldig is ondertekend.

Kenmerken

Bijzonderheden
Monumentaal pand, Kluswoning
Ligging
Vrij uitzicht, Beschutte ligging
Inhoud
1.324 m3
Woonoppervlakte
279 m2
Perceeloppervlakte
1.550 m2
Bouwjaar
1916
Energieklasse
G
Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
6

Tuin

Tuintypen
Tuin rondom
Hoofdtuin
Tuin rondom
Achterom
Ja

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel

Geïnteresseerd? Neem contact op

Rachèl Kroon - RM RT - Haarlemmermeer - 2023

Rachèl Kroon RM RT

023 - 303 34 84 06 - 51 62 14 83

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij