WOZ-Bezwaar

WOZ-bezwaar

WOZ Bezwaar

Jaarlijks ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Controleer deze goed!

Dit doet u eenvoudig met de WOZ Check van Eerlijke WOZ. Hieronder vindt u meer informatie.

Hoe werkt de WOZ Check?

De WOZ Check van Eerlijke WOZ

Ieder jaar ontvangt u van de gemeente uw WOZ Waarde. Het is niet in één oogopslag te zien hoe dit verslag is opgemaakt, hoe de waarde is berekend en of de hoogte van het bedrag klopt. Daarom adviseert Eerlijke WOZ u uw WOZ Waarde te controleren. Dit gaat makkelijk, snel en geheel kosteloos via de WOZ Check van Eerlijke WOZ.

Wat is WOZ?

Doe hier de gratis WOZ Check

Doe de gratis check

Is de WOZ-waarde belangrijk?

Waarom wil ik de hoogte van de WOZ-waarde weten?

De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) bepaalt de wijze waarop gemeenten jaarlijks de WOZ-waarde van onroerend goed berekenen. Een juiste WOZ-waarde is voor u als woningeigenaar of verhuurder belangrijk, ook wanneer u een woning krijgt via een erfenis of schenking.

Meten is weten. Eerlijke WOZ adviseert u daarom om elk jaar de hoogte van uw WOZ-waarde te checken. De Belastingdienst, de gemeente en het waterschap gebruiken deze waarde immers als basis voor het heffen van verschillende belastingen. Denk aan: inkomstenbelasting, erfbelasting en onroerendezaakbelasting. Is de WOZ-waarde hoger? Dan betaalt u vaak meer belasting.

Second Opinion

Met de WOZ Check van Eerlijke WOZ wordt de WOZ-waarde uit de beschikking getoetst aan een taxatie van Eerlijke WOZ, uitgevoerd volgens de Wet WOZ. U krijgt dus direct een “second opinion” van Eerlijke WOZ.

Wijken beide bedragen sterk af, dan is uw WOZ-Waarde mogelijk onjuist. Grote kans dat u kunt besparen door bezwaar aan te tekenen. Dit kan Eerlijke WOZ u uit handen nemen. Vrijblijvend en kosteloos.

“De WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend. Het geeft u in een paar stappen inzicht in de juistheid van uw WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.”

image

De WOZ-waarde van Amsterdamse woningen stijgt voor het vijfde jaar op rij

Elk jaar blijft de WOZ-waarde van Amsterdamse woningen stijgen. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Amsterdam is op dit moment 378.000 euro. Dit is een stijging van 64 procent ten opzichte van 2014. De WOZ-waarde speelt een belangrijke rol bij de koop of verkoop van een huis. Als verkoper heeft u belang bij een hoge WOZ-waarde. Het lagere risico voor de geldverstrekker kan namelijk een lagere hypotheekrente betekenen. Het is dus goed om op de hoogte te zijn van de huidige WOZ-waarde.

DOE DE GRATIS WOZ CHECK!


Stijging WOZ-Waarde woningen per gemeente
“De WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft u in paar stappen inzicht in de juistheid van uw WOZ-Waarde en een indicatie van een mogelijke besparing.”
Gratis WOZ Check

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op