WOZ Bezwaar

Hoe werkt de WOZ Check?

De WOZ Check van Eerlijke WOZ

Ieder jaar ontvangt u van de gemeente uw WOZ Waarde. Belangrijk dat deze klopt: de waarde vormt de basis voor uw gemeentelijke belastingen en andere kostenposten. Is uw WOZ-waarde te hoog? Dan kunt u mogelijk besparen door bezwaar te maken. Neem dus vooral een minuutje om de hoogte van uw WOZ-waarde te checken!* Dit gaat makkelijk, snel en geheel kosteloos via de WOZ Check van Eerlijke WOZ:

 

 

Waarom uw WOZ controleren?

De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) bepaalt de wijze waarop gemeenten jaarlijks de WOZ-waarde van onroerend goed berekenen. Een juiste WOZ-waarde is voor u als woningeigenaar of verhuurder belangrijk, ook wanneer u een woning krijgt via een erfenis of schenking.

Meten is weten. Eerlijke WOZ adviseert u daarom om elk jaar de hoogte van uw WOZ-waarde te checken. De Belastingdienst, de gemeente en het waterschap gebruiken deze waarde immers als basis voor het heffen van verschillende belastingen. Denk aan: inkomstenbelasting, erfbelasting en onroerendezaakbelasting. Is de WOZ-waarde hoger? Dan betaalt u vaak meer belasting.

Second Opinion

Met de WOZ Check van Eerlijke WOZ wordt de WOZ-waarde uit de beschikking getoetst aan een taxatie van Eerlijke WOZ, uitgevoerd volgens de Wet WOZ. U krijgt dus direct een “second opinion” van Eerlijke WOZ.

Wijken beide bedragen sterk af, dan is uw WOZ-Waarde mogelijk onjuist. Grote kans dat u kunt besparen door bezwaar aan te tekenen. Dit kan Eerlijke WOZ u uit handen nemen. Vrijblijvend en kosteloos.

 

* Woont u in een nieuwbouw-huis opgeleverd tussen 2023 en 2019? Dan werkt de WOZ-Check helaas niet voor u. Dit omdat de WOZ-waarde voor nieuwbouwwoningen anders en in de regel correct worden vastgesteld.
In het bijzondere geval van een beroepszaak wordt uw bezwaar door Eerlijke WOZ doorverwezen naar WOZ Juristen.

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact
Mooijekind Vleut - Heemstede - Groepsfoto juni 2023

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op