Heemstede-Beste-Woongemeente-Nederland

Buurtinformatie Heemstede

Heemstede

Heemstede, de kleine gemeente even ten zuiden van Haarlem, bestaat al ruim zeven eeuwen. Wat van oorsprong een ambachtsheerlijkheid met veel buitenplaatsen was, is nu een heerlijke plek om te wonen, werken en ontspannen. Heemstede staat al jaren hoog in de top 5 van meest prettige woongemeenten… en terecht! Ideale ligging ten opzichte van het strand en de duinen, met het centrum van Haarlem op slechts 10 minuten fietsen. Een eigen NS-station en eenvoudig te bereiken uitvalswegen naar o.a. Amsterdam, Schiphol en Den Haag.

Natuur en recreatie

Heemstede is rijk aan prachtige natuurgebieden, zoals Wandelbos Groenendaal, Park Meermond en Landgoed Hageveld. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden of gewoon genieten van de natuur. Bent u een waterliefhebber? Haal uw hart op aan het Spaarne of de Ringvaart. Of loop op zondag de driepontjesroute.

Winkels en horeca

De Jan van Goyenstraat en de Binnenweg bieden een divers aanbod aan winkels, met prachtige speciaalzaken en filialen van grote ketens. Heemstede is ook rijk aan gezellige kroegen en goede (sterren)restaurants.

Ontspanning

Houdt u van cultuur, dan houdt u van Heemstede. De eeuwenoude historie is nog altijd zichtbaar in bijzondere monumenten als het Oude Slot, De Naald, de Sint Bavokerk, de spoorlijn Heemstede–Aerdenhout en het molentje van Groenendaal. De theaterliefhebber is welkom in de Oude Kerk en theater De Luifel. En wie van zingen houdt, kan terecht bij een van de vele koren. Heemstede biedt diverse sportactiviteiten, -verenigingen en -accommodaties. Van hockeyveld tot tennisbaan en van fitnesscentrum tot skatepark.

 

Scholen in Heemstede:

Kinderdagverblijven in Heemstede:

Heemstede

Heemstede staat al jaren hoog in de top 5 van meest prettige woongemeenten… en terecht! Rust, ruimte, groen, cultuur en dat op korte afstand van Haarlem, Amsterdam en de kust.

De buurt in cijfers

Aantal inwoners
27080
Aantal woningen
12561
Bevolkingsdichtheid
2951 Inwoners p/km2

Woningen in deze buurt

12561 Woningen
1%
Koop
0%
Huur
Gemiddelde WOZ waarde

Nog geen informatie beschikbaar

Type woningen
  • 2090 Appartementen
  • 3160 Tussenwoningen
  • 3430 Hoekwoning
  • 4080 Twee-onder-een-kap
  • 5040 Vrijstaand

Inwoners

27080 Inwoners
12758 Man / 14322 Vrouw

Gemiddelde inkomen

Nog geen informatie beschikbaar

Samenstelling huishoudens (%)
Alleenstaand
36
Zonder kinderen
29"
Met kinderen
35
Leeftijdsopbouw
18
0-14
9
15-24
18
25-44
29
45-64
27
65+
Bron: CBS/Mooijekind Vleut Makelaars

Op de kaart

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op