Huis-te-koop-in-Amsterdam

Kennisbank (Huizenmarkt) Amsterdam in beweging

(Huizenmarkt) Amsterdam in beweging

juli 2021

In Amsterdam staan projectontwikkelaars na een corona-dip weer te popelen om te bouwen. Voor het eerst lijkt het target van 7500 nieuwe huizen in de hoofdstad binnen handbereik. Isabelle Band, makelaar taxateur in Amsterdam, is voorzichtig positief: “De woningnood is groot, dus iedere extra woning telt. Vooral voor het middenhuursegment lijkt eindelijk aandacht; dat is goed. Je ziet dat de gemeente hard bezig is om aan alle bouwaanvragen te voldoen! Kom maar door!”

Het bouwen aan nieuwe wijken doet Amsterdam goed, signaleert Isabelle: “Het is druk in Amsterdam. De kleine verhuisstroom naar het platteland sinds de corona-crisis doet daar niets aan af; de aantrekkingskracht van de stad blijft. Je ziet nu dat buurten buiten de ring verbondener raken aan de binnenstad. Onze nieuwbouwprojecten De Steigers en Oeverzone in De Bongerd in Noord bijvoorbeeld: die wijken horen echt bij Amsterdam. En neem Zuid-Oost, vroeger voelde dat misschien ver weg. Nu met het Amstelkwartier ertussen, is dat niet meer zo. Ontzettend leuke wijk die steeds meer begint te leven. Die groei, daar word je toch blij van!”

 

Isabelle’s kantoor groeit met haar stad mee

Ondertussen groeit het kantoor van Isabelle mee met haar stad. Eerder dit jaar startten 2 collega’s: een stevige makelaar op bestaande bouw en een nieuwbouw-adviseur in de dop. “De Amsterdamse ambities op nieuwbouw matchen met die van ons. Van huis uit zijn we een full service kantoor met een aparte nieuwbouw-tak. Waar voorheen onze Haarlemse nieuwbouw-collega’s bij ons aanschoven, wordt Stefan Vernooij straks ons eigen nieuwbouw-gezicht. Fijn hoor, zo’n specialist in huis.”

En de ondersteuning van Alana op aan- en verkoop kan Isabelle ook goed gebruiken, lacht ze. “Goede begeleiding is nu zo wezenlijk. Het kan er af en toe hysterisch aan toegaan bij het bieden op een huis. Mensen hebben behoefte aan grip, overzicht, duidelijke data: daarmee kunnen ze in alle hectiek toch een zorgvuldige afweging maken. Tijd en aandacht: daar gaat het om.”

 

Een groter kantoor

Het betekent wel dat er meer ruimte nodig is, zeker nu alles zich op anderhalve meter afstand afspeelt. En om de groeiambities te kunnen huisvesten. “Een extra spreekkamer is geen overbodige luxe!” beaamt Isabelle. “We zitten hier heerlijk in Oud-Zuid maar een groter kantoor lonkt. We bedienen de hele stad; zijn thuis in alle buurten. Bereikbaarheid is natuurlijk fijn: klanten moeten makkelijk langs kunnen komen. Ik neig wel naar zo’n nieuwe wijk! Nieuwe energie!”

Verhuizen naar of binnen Amsterdam? Bel met:

Mooijekind-Vleut-Isabelle-Band-Makelaar-Amsterdam

Isabelle Band RM RT

020 - 800 23 83 06 - 12 61 04 90

Samen met Isabelle aan de slag op de Amsterdamse huizenmarkt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op