Kennisbank Eric Liefveld – Makelaar in Heemstede

Ontmoet ons team: Eric Liefveld – Makelaar in Heemstede

januari 2018

Jij bent een echte Heemstedenaar, vertel eens…..

Ik ben Heemstedenaar in hart en nieren. En ik ben makelaar in hart en nieren. Haarlem is een heerlijke stad, maar Heemstede en ik horen bij elkaar. Er zijn ongetwijfeld leuke andere beroepen, maar ik ben vanaf dag 1 door het makelaarsvak gegrepen; ik wil nooit meer iets anders.

Ik ken de mensen hier vaak van gezicht en er is geen paadje dat ik niet ken. Werken en vrije tijd, het voelt voor mij niet zo als anders. Ik vind beide leuk en ik sta eigenlijk nooit uit. Ben altijd bereikbaar en altijd bezig met mensen en wonen. Mijn specialisatie is precies dát: die complete kennis van de lokale markt in mijn werkgebied. Dat klopt ook heel erg met de filosofie van ons kantoor. Het gaat bij ons om de persoonlijke klik en om ons lokale netwerk.

Wij zijn geen snel makelaarskantoor dat meteen voor de eerste de beste deal gaat. Liever een goed advies, dan een snel advies. We hebben veel kennis van zaken en omdat ik woon waar ik werk, doe ik elke dag marktkennis op. Ook als ik boodschappen doe of als er iemand langskomt op kantoor voor een praatje. Het is aan ons om die kennis op een menselijke manier te vertalen naar een advies. Het is fijn om bij een kantoor te werken waar je de ruimte krijgt om te zeggen ‘doe nog maar even niet’ omdat dat uiteindelijk beter zal uitpakken voor een opdrachtgever. Bijvoorbeeld als we een huis in de verkoop doen, of als we adviseren bij een bod. Tegelijkertijd zijn we superalert en zorgen we altijd dat we concurrerende bieders of zoekenden voor blijven.

Ik vind het elke keer weer een eer als mensen mij betrekken bij het aan- of verkopen van hun huis. Dat is niet zomaar even een transactie. Een huis is het grootste bezit dat iemand heeft. Dat je mensen daarmee mag bijstaan, voelt steeds weer als een prachtige verantwoordelijkheid. Kennis van de markt is één, maar het sluiten van een deal voor zoiets kostbaars – in alle betekenissen van het woord – is ook een kunst. Het uitbalanceren van al die aspecten, het persoonlijke, het zakelijke, dat maakt het vak zo veelzijdig en uitdagend!

 

Komen er bij jullie ook veel Amsterdammers met kinderen?

Zeker! En het leuke is dat veel van de jonge gezinnen die vanuit Amsterdam deze kant op komen hier ooit vandaan kwamen. Toen ik bleef plakken in Heemstede en Haarlem, verklaarde mijn vrienden die naar Amsterdam trokken om te studeren of te werken mij voor gek, maar nu zie ik ze allemaal weer terugkomen. Veel van mijn generatiegenoten willen gewoon prettig wonen, in een mooie woning, in een rustige omgeving met veel groen. En natuurlijk zien ze graag dat hun kinderen opgroeien net zoals zij dat ook deden: dicht bij bos, duinen en strand! Daarbij ligt Heemstede ook nog eens pal tegen Haarlem aan. Zo heb je het beste van beiden: én het gezellige stadscentrum van Haarlem én de rust die Heemstede biedt.

Als mensen uit Amsterdam willen vertrekken en ik voor hen op zoek ga naar een woning hier in de buurt, kan ik hen ook de service van de verkoop van de huidige woning in Amsterdam aanbieden. Samen met mijn collega’s daar kunnen we zorgen voor beide trajecten en ze zo zorgvuldig mogelijk op elkaar aan laten sluiten. Zo kunnen we het hele proces, dat natuurlijk vaak emotioneel is, van a tot z goed begeleiden. Een fijn gevoel voor alle partijen!

Dat jonge gezinnen de grote steden verlaten, is een heel actueel fenomeen, maar ondertussen wonen veel van hun ouders hier natuurlijk nog steeds. En naarmate zij ouder worden, wordt het onderhoud van het huis waar hun kinderen in opgroeide, soms te veel. We zien dat mensen op leeftijd veel investeren in het aanpassen van hun woning, bijvoorbeeld met een traplift en een aangepaste badkamer. De vraag is dan of zij niet veel prettiger en zorgelozer zouden wonen in een comfortabel, gelijkvloers appartement. Die woningen heeft Heemstede ook.

Natuurlijk is verhuizen spannend. Na zo veel jaren in hetzelfde huis wonen is alleen nadenken over verhuizen al eng. En ook de praktische kant vergt aandacht. Hoe ga je dat aanpakken? Wat kost dat? Dan is het toegankelijke karakter van ons kantoor prettig: mensen kunnen hier gewoon langskomen en met een kopje koffie vrijblijvend even komen praten. En dat we elkaar dan regelmatig zien in het ‘dorp’, voelt dan prettig en vertrouwd.

 

Wat raad je mensen aan die op zoek zijn naar een woning in Heemstede-Aerdenhout?

Wat ik net eigenlijk al noemde: durf vragen te stellen! Ga met een makelaar is gesprek over wat je zou willen, waar je van droomt en waar je naartoe wilt. Onderzoek de mogelijkheden. Sta open voor ideeën. Maak een plan. Misschien liggen de kansen voor jou specifieke situatie wel ergens anders dan gedacht. Een makelaar met een goed luisterend oor en sterke lokale marktkennis zou je kunnen verrassen met een woning waar je nooit aan gedacht had, maar waar je misschien wel nooit meer weg wilt!

 

Geïnteresseerd? Neem contact op

Eric Liefveld - Heemstede MKV

Eric Liefveld RM RT

023 - 800 02 00 06 - 53 35 48 83

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op