Ontmoet ons team- Marco Reurink – Makelaar Taxateur in Haarlem

Kennisbank Marco Reurink – Makelaar Taxateur in Haarlem

Ontmoet ons team: Marco Reurink – Makelaar Taxateur in Haarlem

juni 2018

Ontmoet familieman Marco Reurink: een Drent in Haarlem! Favoriete makelaar van veel gezinnen. Waarom woont en werkt hij in Haarlem? Lees het in dit interview!

 

Marco, jij komt uit Drenthe, werkte in Groningen, hoe is dat nou, wonen én werken in het Haarlemse?

Heerlijk! Ik kom inderdaad uit het noorden en ben naar Amsterdam vertrokken. Hop, zo een wereldstad uit het rijtje Brussel, Berlijn, Parijs in. Ik heb zo genoten van die drukte, de gezelligheid, die internationale dynamiek.

Haarlem kwam in beeld toen mijn eerste kind werd geboren. Als je kinderen grootbrengt, is het in zo’n kleinere stad als Haarlem heel goed toeven. Je kunt gewoon parkeren, meer huis voor hetzelfde geld, mét tuin. Dichtbij het strand, veel groen en lekkere brede stoepen voor de kinderen om op te leren fietsen.

Haarlem vind ik meer dorps dan stads. Heel anders dan het anoniemere Amsterdam: daar moet je gezelschap echt opzoeken. Hier kom je elkaar overal tegen. Zeker met kinderen. Op ’t Wed, bij de bakker, op het schoolplein, in het Zwembad, langs de lijn op zaterdagochtend. Ik ben dat gewend van vroeger dus voelde me hier snel thuis: je hebt er in een keer een grote vriendengroep bij.

Vanuit het Garenkokerskwartier ben ik naar de Bomenbuurt verhuisd. Lekker dicht bij school. Wat zo fijn is aan werken zo dicht bij huis (en bij Mooijekind Vleut), is dat het de balans tussen werk en privé makkelijker maakt. Ons werk is natuurlijk heel persoonlijk: mensen willen je ’s avonds gewoon even kunnen bellen. En dat vindt mijn gezin prima, want ’s middags spring ik tussendoor op de fiets naar de muziekvoorstelling van mijn dochter.

 

Dus jij herkent jezelf in de mensen die nu vanuit Amsterdam deze richting op willen?

Zeker! Veel van de mensen die vanuit Amsterdam in Haarlem en omgeving op zoek zijn naar een woning komen zelf oorspronkelijk ook uit de provincie. Zij kwamen naar de grote stad om te studeren en carrière te maken, net als ik. Als er kinderen komen, is terug naar de provincie een te grote stap. Een stad als Haarlem zit daar dan precies tussenin: veel lusten, weinig lasten.

Mensen die nu in Amsterdam wonen, hebben bovendien het geluk dat zij hun huis met overwaarde kunnen verkopen. Met die overwaarde kunnen zij meer besteden dan de mensen hier. Je ziet dat veel Haarlemmers, die bijvoorbeeld hun eengezinswoning zijn ontgroeid, op hun beurt daarom weer uitwijken naar Hoofddorp, Velsen en IJmuiden. Daar vinden zij weer meer huis voor hun geld. Voor oudere mensen van wie de kinderen het huis uit zijn, ligt het weer anders. Zij kijken sneller naar nieuwbouwappartementen in de regio. Ripperdapark in Haarlem bijvoorbeeld, of Spaarnelicht in Heemstede. Mijn specialisme is gezinswoningen. Dus ik zit net zo vaak om de tafel met stellen die op zoek naar een huis omdat ze (nog) een kindje verwachten, als met ouderen wiens kinderen al uitgevlogen zijn.

 

Je bent een enthousiast verteller en een echte sport-man, vertel?

Nou, ik heb gewerkt in het Groninger Museum en rondleidingen gegeven bij het hoofdkantoor van de Gas Unie, een bijzonder gebouw met een grote kunstcollectie. Daar besloot ik makelaar te worden: ik was zó enthousiast over het gebouw! Ik neem mensen mee in wat ik zie, wat ik weet, wat ik voel. Maar ook verhalen van anderen hoor ik graag: wat doe je voor werk, waarom precies dát huis, waar droom je van, hoe heb je hier gewoond al die tijd. Als je iemand kent, kun je iemand pas echt van dienst zijn en meenemen in jouw eigen verhaal.

 

Ze zeggen dat je nooit opgeeft?

Ik loop marathons; heb er 11 achter de rug! 11 keer over de finish. Je moet je goed voorbereiden, echt tot het gaatje gaan en als het even tegenzit gewoon doorzetten. Misschien cliché, maar zo werkt het ook in een verkoopproces. Je moet een goed plan maken, nooit opgeven als het niet meteen raak is. Daarin ga ik ook tot het gaatje: ik wil de beste prijs realiseren voor mijn opdrachtgevers. Doe het niet voor minder. Misschien is dat ook wel mijn Drentse inborst: nuchter, geen blabla. Als een Drent zegt ‘ik kijk wel even’, dan betekent dat ‘ik ga het  voor u regelen’. Hoewel ik al een tijd in het westen woon, blijf ik een Drent: “Je kan de man wel uit Drenthe halen, je haalt Drenthe niet uit de man!”

Geïnteresseerd? Neem contact op

Marco Reurink - Maart 2022 MKV - 600 x 400

Marco Reurink RM RT

023 - 542 02 44 06 - 55 80 11 44

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op