Nieuws Duurzaam verbouwen: stijgende marktwaarde van uw huis

In: Duurzaamheid

Duurzaam verbouwen: stijgende marktwaarde van uw huis

Door slim en energiezuinig te verbouwen kunt u veel winst maken en maakt u uw woning met bijvoorbeeld energielabel G klaar voor een duurzame toekomst. Hoe werkt dat?

 

Of u nu uw huis wilt verkopen, een huis wilt kopen dat in minder goede staat is of juist wilt blijven wonen waar u woont; duurzaam verbouwen loont. Een lagere energierekening, minder CO-2-uitstoot, waardebehoud van uw woning… Meer comfort: geïsoleerde ramen nemen niet alleen tocht en kou weg, maar zorgen ook voor minder geluidsoverlast van buiten. En niet onbelangrijk: een energiezuinig huis is vaak ook nog goed voor de gezondheid. Bijvoorbeeld door een warmtebesparend ventilatiesysteem dat continu verse lucht blaast.

Subsidies

De Rijksoverheid en veel gemeenten bieden diverse subsidies aan. Bijvoorbeeld op de aanschaf van een warmtepomp, een HR-ketel, zonnepanelen of isolatieglas. Zo verdient u de investering snel terug! Kijk op de site van de EnergieSubsidiewijzer of u er een subsidieregeling bestaat voor uw project.

Leningen

Daarnaast kunt u ook een Energiebespaarlening afsluiten, verstrekt door Het Nationaal Energiebespaarfonds. Hiermee kunt u een flink bedrag lenen tegen een aantrekkelijke rente voor een investering om uw huis energiezuiniger te maken. Als u slim investeert, handig verbouwt met de juiste materialen kunt u zoveel energie besparen dat het afbetalen van de lening wordt gedekt door de kosten die u bespaart op uw energierekening. Zo’n lening kunt u afsluiten voor bijvoorbeeld dak-, gevel- of spouwmuurisolatie, een biomassaketel of een zonneboiler. Er zijn aparte regelingen voor particulieren, voor Vereniging van Eigenaren en voor Rijksmonumenten.

Een hoger energielabel: eerst isoleren

Bij het verduurzamen van uw woning is de eerste stap isoleren. Kijk pas daarna naar een ander verwarmingssysteem want in een goed geïsoleerd huis hoeft minder gestookt te worden. En daarop kunt u uw verwarmingssysteem uitkiezen. Bij het isoleren is het natuurlijk wel handig alvast te weten welk verwarmingssysteem aangelegd zal worden, zodat rekening kan worden gehouden met bijvoorbeeld leidingwerk.

Heeft u een woning van voor 1974? Grote kans dat u met isoleren alleen al van een rood of oranje energielabel, naar een groen label stijgt. Slim om dan in een keer de woning groots aan te pakken. Na 1974 werden steeds meer vormen van isolatie standaard toegepast in woningen. Voor een woning met een D of C label, kunt u het isoleren waarschijnlijk goed combineren met standaard onderhoud. En gezien de relatief lagere winst qua energiebesparing, is dat ook verstandiger.

Rommel valt mee

Bang voor rommel en gedoe? Niet nodig! Het meeste isoleerwerk kan snel en zonder rommel gebeuren. Het isoleren van spouwmuren gaat van buitenaf, de meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte aangepakt worden en diverse soorten isolatieglas worden ook van buitenaf geplaatst.

Wilt u verhuizen? Omdat de financieren van het duurzaam verbouwen van een woning vaak goed te regelen is, kan het lonen om niet alleen naar woningen te kijken die tot in de puntjes zijn afgewerkt. Verbreed de zoektocht naar woningen in minder goede staat en laat u goed adviseren door een hypotheekadviseur over hoe u de verbouwing financiert. In veel gevallen is dit makkelijker dan u dacht! Met het verbouwen van de woning zal de marktwaarde stijgen en verdient u de investering dubbel terug: via besparing op stookkosten en bij verkoop van de woning.

Wij helpen u

Benieuwd wat een hoger energielabel voor de waarde van uw huis zou kunnen betekenen? Wij kunnen u helpen. Met adviezen, tips, financiering en informatie. Neem contact op met onze specialisten.

Arnold ZuidemaDoor: Arnold Zuidema, Mooijekind Vleut Amsterdam

arnold@mooijekindvleut.nl

020 – 800 23 83 / 06 – 53 67 24 84

 

Verder lezen? Kijk op een van deze sites:

energiesubsidiewijzer.nl
energiebespaarlening.nl
milieucentraal.nl
verbeteruwhuis.nl

 

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op