Nieuws vanuit Mooijekind Vleut

Tips voor starters op de woningmarkt: interview met Ben Biesbrouck van De Hypotheekshop Haarlem - deel 1

Je eerste huis kopen? Dan is goed financieel advies cruciaal! Natuurlijk als je al een woning op het oog hebt, maar juist ook in die eerste fase waarin je alleen nog met het idee speelt. Al jaren hebben wij prettig contact met De Hypotheekshop in Haarlem. Ben Biesbrouck is hypotheekadviseur: wat doet een hypotheekadviseur eigenlijk? Wanneer kun je bij hen terecht? Zijn die online tools niet gewoon genoeg? Lees vooral verder in dit interview:

Lees meer

Tip 4 voor starters op de woningmarkt: kijk verder dan je neus lang is!

Natuurlijk woon je het liefst in een superstrak appartement in het centrum van een stad naar jouw keuze. Met tuin. Én dakterras. Maar dat willen meer mensen en dus liggen zulke woningen niet voor het oprapen. Zeker niet voor starters! Waar begin je dan met zoeken? Waarom doe je er goed aan een makelaar in de arm te nemen? Lees het hier:

Lees meer

Tip 3 voor starters op de woningmarkt: ken de bijkomende kosten!

Je gaat een huis kopen: dan betaal je een koopsom voor het huis. Check. Maar welke kosten komen daar nog bij? Hoe financier je die kosten eigenlijk? Wij geven antwoord op deze vragen! Lees verder:

Lees meer

Tip 2 voor starters op de woningmarkt: goed voorbereid met een hypotheekadviseur aan tafel!

Een goed begin is het halve werk. Verdiep je in het afsluiten van een hypotheek en wat daar allemaal bij komt kijken. Wat is eigenlijk een startershypotheek? En ‘Nationale Hypotheek Garantie’: wat betekent dat? Lees de antwoorden op deze vragen hieronder!

Lees meer

(Bijna) alles wat u over energielabels moet/wilt weten

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor energiezuinig bouwen en wonen gekomen. Dat heeft enerzijds te maken met persoonlijke belangen (uw eigen portemonnee) en anderzijds met overheidsmaatregelen (het terugdringen van energieverbruik in verband met het klimaatakkoord van Parijs). Bij de aankoop en verkoop van huizen is het energielabel dan ook een belangrijke overweging geworden. Graag leggen we u hier uit hoe het zit met al die energielabels. Waar zijn ze op gebaseerd? Is een A-label over een aantal jaar nog goed genoeg? Eigenlijk best noodzakelijke informatie, dus fijn om even op een rijtje te hebben.

Lees meer

Tip 1 voor starters op de woningmarkt: breng je financiële situatie goed in kaart!

Wat is je financiële ruimte? Heb je recht op een starterslening? Zouden je ouders wellicht een belastingvrije schenking kunnen en willen doen? Heeft een studieschuld invloed? Prettig om te weten wat je kunt besteden voordat je gaat zoeken, en dat je zicht hebt op de mogelijkheden voordat je bij een hypotheekverstrekker aan tafel gaat. Misschien heb je wel meer financiële ruimte dan je dacht! Lees verder:

Lees meer

Social wall Mooijekind Vleut

Onze cliënten geven ons op Funda een 9,1 ! En u?

Volgens de NVM de succesvolste aankoopmakelaar van Nederland

Nr. 1 purchase broker in Holland, according to the NVM