Tips-Open-Huizen-Dag-Bezichtigen

Nieuws Tips voor de NVM Open Huizen Dag

In: Nieuws, Open Huizen Dag

Tips voor de NVM Open Huizen Dag

Tijdens de NVM Open Huizen Dag zetten huiseigenaren hun deuren open: zonder afspraak kunt u binnenlopen, rondkijken, vragen stellen. Hoe haalt u het meest uit de Open Huizen Dag? 5 tips!

Tip 1: bekijk niet te veel huizen

Een huis bekijken is intensief. Plan dus niet te veel bezichtigingen. Maak een long list en kies daaruit maximaal 3 of 4 huizen. Kijk op uw gemak rond, maak een ommetje door de buurt, neem de tijd. Plan uw route slim en kom daarna even bij ons napraten tijdens onze AfterTalk!

Tip 2: stel je open voor verrassingen

Ga ook voor die 75% match: dat bijzondere huis in die buurt waar u niet 1,2,3 aan dacht. Dat “gewone” huis in een gezellige buurt, dat klushuis midden in de stad. U weet het nooit!

Bekijk hier alle deelnemende huizen in de regio.

 

Tip 3: stel je ook open voor de verkopers

Voor een verkoper is het beste bod doorslaggevend. Maar dat kan ook een kwestie van gunnen zijn. Goed dus om even contact te maken. Én ze kunnen u alle ins-en-outs vertellen over de buurt, het huis, de buren etc.

Tip 4: maak notities – van te voren én achteraf

Slim om voordat u gaat kijken te noteren wat belangrijk voor u is. De staat van het onderhoud, de sfeer, de buurt, de afstand tot school of werk, de grootte van de woonkamer etc. Dat maakt evalueren achteraf makkelijker.

Noteer ook tijdens of vlak na het bezoeken van een huis wat u gezien heeft. Want u vergeet sneller dan u denkt welke tegeltjes ook alweer bij welke badkamer hoorde. Neem pen en papier mee, houd een telefoon bij de hand, of gebruik het NVM bezichtigingsverslag.

Ga goed op weg met ons Makelaars ABC! Kim beantwoordt veelgestelde vragen en geeft tips! Bekijk de video’s hier.

 

Tip 5: durf vragen te stellen!

Heeft u echt interesse in een huis? Vraag de bewoners (of de aanwezige verkoopmakelaar) naar de verkoopprocedure. Is er haast? Wordt het een inschrijving? Staan ze open voor een tweede bezichtiging? Laat uw gegevens achter en geef aan dat u contact op gaat nemen. En kom daarna even langs bij onze AfterTalk om alle indrukken te verwerken!

Succes met bezichtigen! Tussen 11:00 en 15:00 bent u welkom bij onze AfterTalk voor napraten, koffie en als u wenst, meteen actie. Graag tot dan!

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op