De-verhuisdag-met-de-kinderen-zo-doet-u-dat

Kennisbank De verhuisdag met de kinderen: zo doet u dat

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

De verhuisdag met de kinderen: zo doet u dat

juni 2018

Huis verkocht, nieuw huis gekocht: de grote dag breekt aan! Hoe plan je de verhuisdag met rondrennende kinderen? Familieman Marco geeft tips:

 

Slim plannen

Plan, als het even kan, de verhuizing op een rustig moment. Liefst niet net voor Sinterklaas of vlak na een schoolreisje. De dag van de verhuizing is een drukke dag, voor iedereen. Maar ook de dagen erna zullen verwarrend zijn: uitpakken, inrichten, ‘waar is de knoflookpers gebleven’ etc. Al die spanning kost energie, voor volwassen; des te meer voor kinderen. Houd het dus zo rustig mogelijk in de dagen voor en na de verhuizing.

Zorg dat iedereen voor de grote dag weet wat er gaat gebeuren en maak een duidelijke taakverdeling. De een stuurt de verhuizers aan, de ander verzorgt de catering voor de familie en houdt regie over de vrienden die komen helpen bijvoorbeeld. Dan loop je elkaar niet in de weg en bewaar je het overzicht.

 

Oppas

Regel een oppas en kondig dit aan bij je kind. Zo kan jij je volledig op de verhuizing storten en komt je kind geen aandacht te kort. Besef dat de verhuizing zelf nogal chaotisch en heftig kan zijn voor kinderen. Misschien beter dat ze daar niet de hele dag bij zijn. Samen met de oppas kijken hoe de eerste dozen de wagen in gaan, en daarna lekker naar de speeltuin.

Voor grote kinderen kan het juist leuk zijn te helpen bij de verhuizing. Geef ze een duidelijke taak zodat ze zich betrokken voelen en resultaat zien van het harde werken. Heel handig hoor, die extra handjes! Spreek ook dan goed af wie een oogje in het zeil houdt en wie de kinderen mee kan nemen als het te veel of te saai wordt. Afwisseling kan ook wonderen doen: eerst met iemand dozen inpakken, kijken hoe de dozen worden ingeladen, alvast vooruit naar het nieuwe huis, limo drinken, broodje eten, de dozen uitgeladen zien worden en hup, uitpakken! En laat je niet gek maken door mooie plaatjes van ideale verhuizingen; verhuizen is best een klus. Voor iedereen. Dus schrik niet als er iets fout gaat; het hoort erbij. Even diep ademhalen en energiek weer verdergaan.

 

Rust en regelmaat

Na de verhuizing is het verstanding om hetzelfde ritme als altijd aan te houden. Er zijn genoeg prikkels om te verwerken dus ga niet ineens met snoep strooien, bedtijd oprekken of meer leuke dingen doen dan gewoonlijk. Zeker als kinderen naar een nieuwe school gaan, is het zaak rust in huis te houden en je kind goed te observeren. Heeft het aansluiting met de nieuwe klasgenootjes? Klikt het met de nieuwe juf? Heeft hij of zij heimwee? Onderschat de impact van een verhuizing niet, maar blijf er ook niet bij hangen. Ga rustig door met het leven van alledag maar blijf alert!

 

Verhuisplan

Vooraf spreek je natuurlijk met je makelaar uitgebreid een verhuisplan door voor het verkopen en aankopen van de nieuwe woning. Deel dit ook met je kinderen als ze wat groter zijn. Dan weten ze wat ze kunnen verwachten. Hetzelfde geldt voor de planning van de verhuisdag zelf. Maar vraag ook na de verhuizing ‘hoe vond je dat het ging?’ Hiermee geef je je kind de kans eventuele frustraties, onzekerheden of angsten te uiten. Geef ruimte voor tranen, maar benadruk vooral de positieve kanten. Je zult zelf ook moe zijn, aarzel niet om anderen in te schakelen of het je even makkelijk te maken: de eerste avond in het nieuwe huis eten we pizza!

Overweegt u een volgende stap? Neem dan gerust contact op met een van onze gespecialiseerde aan- of verkoopmakelaars. Gewoon even kennismaken en praten over wat de wensen zijn en waar kansen liggen.

 

Naar alle verhuistips!

Geïnteresseerd? Neem contact op

Marco Reurink - Maart 2022 MKV - 600 x 400

Marco Reurink RM RT

023 - 542 02 44 06 - 55 80 11 44
Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op