Huis-Verkopen-in-5-stappen

Kennisbank Verkopen

Uw huis verkopen in 5 stappen

 

Als verkoopmakelaar gaan wij voor het beste resultaat. Dat kan de hoogste prijs zijn, maar ook de leukste koper. Binnen ons team hebben wij specialisten met een duidelijke focus op verkoop. Zij bieden u een duidelijke, beproefde en goed overdachte aanpak. Een vaste verkoopmakelaar en een vast aanspreekpunt bij de binnendienst: prettig voor u.

Neem contact op met uw makelaar

1

Goed-voorbereid
Stap 1: Kennismaken. Met u en uw huis.

Om te beginnen willen we alles over u weten. Waarom wilt u, of moet u verkopen? Hoe lang heeft u hier gewoond en waar zat u het liefst? Zoveel woningen, zoveel verhalen: wij luisteren.

Dan bekijken we het huis. We hebben de stukken uit het Kadaster bij ons en checken of die nog kloppen. We laten zien hoe de markt zich in uw buurt beweegt. Hoeveel woningen er verkocht zijn tegen welke prijs, maar geven ook inzicht in de zoekvraag naar woningen als de uwe. Cijfers zeggen niet alles, daarom plaatsen we ze in context met onze expertise en verkoopervaring. We waarderen uw woning en werken ons advies uit in een helder plan van aanpak, afgemeten op uw situatie en wensen.

Prettig om aan- en verkoop van uw woning goed op elkaar af te stemmen. Of misschien is dat niet aan de orde. We bespreken de gehele situatie zodat we u in alle opzichten goed van dienst kunnen zijn. Misschien hebben wij een koper in ons eigen netwerk: we zetten al onze middelen in.

 

Start met 'n online waardecheck

2

Adres-Waarde-Indicatie
Stap 2: Opdrachtbevestiging en strategie

U kiest voor ons. We gaan meteen aan de slag volgens de afspraken die we gemaakt hebben. We verzamelen alle officiële gegevens en afmetingen van het huis. Via uw eigen login op ons klantenintranet, kunt u precies volgen waar we mee bezig zijn! Onbelangrijke vragen bestaan niet; daarom zijn we goed bereikbaar. U heeft altijd een vast aanspreekpunt op kantoor: prettig om altijd iemand te kunnen spreken die goed op de hoogte is. We bespreken altijd wat en waarom we iets wel of niet doen.

 

Download ons Stappenplan Huis Verkopen

3

Presentatie
Stap 3: De presentatie van uw woning

Tijd om uw huis bij potentiële kopers aan te bieden. Zo fraai mogelijk, want presentatie is alles. Een professionele fotograaf legt uw huis in mooie beelden vast. Die gebruiken we ook voor publiciteit op Funda, op onze site, in de krant(en), in onze etalage, op Facebook, Twitter en Instagram. Een video van uw woning geeft een extra compleet beeld. Een Te Koop-bord op uw raam of in de tuin volgt. Een spannend moment!

4

Bezichtigingen
Stap 4: Bezichtigingen

En dan volgen bezichtigingen. Nu begint het echt! Onze makelaars hebben de sleutel en weten de weg. Zij weten welk uitzicht echt verliefd maakt en in welk hoekje in de keuken u het liefst zit. Wij begeleiden elke werkdag van 9.00 tot 21.00 – en op zaterdag overdag – elke bezichtiging persoonlijk. Daarin zijn we flexibel. En als er een serieuze geiïnteresseerde is, zitten wij daar bovenop.

Misschien kiezen we samen, in overleg, voor een Open Dag waarop meerdere mensen tegelijk langs kunnen komen. Wellicht komt dat beter uit voor de kinderen, of bent u dan toevallig een weekendje weg. We richten het in zoals het u het beste uitkomt. Om zo het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heel belangrijk, vinden we.

5

Huis-Kopen-Verkopen-Waardebepaling
Stap 5: De verkoop en verder…

Onderhandelen, overdragen en afsluiten: onze specialiteit! Zodra er een bod gedaan wordt, informeren we u direct. Zijn er meerdere biedingen? Dan bekijken we goed wie voor u de beste koper is. We gaan altijd voor de oplevering die het beste past, qua prijs, maar ook qua voorwaarden. De bieder met de beste deal nodigen we uit voor het doornemen en tekenen van het (voorlopige) koopcontract. Advies, inspectie, overdracht: we begeleiden u tot en met de laatste handtekeningen. En nodigen u daarna nog even uit voor koffie.

Nieuwsgierig?

Neem contact op met een van onze medewerkers

Afspraak maken? Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met een van onze verkoopspecialisten uit een van onze teams. Wij zijn telefonisch bereikbaar en per mail:

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Projectverhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact

Team Haarlemmermeer

Contact
Mooijekind Vleut - Heemstede - Team februari 2024

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Projectverhuur

Contact
Verkochte woningen

Het klinkt misschien vreemd: eerst een huis kopen in de verkopersmarkt. Toch adviseert Marco Reurink, onze ervaren makelaar in Haarlem, het soms aan opdrachtgevers. Is dat niet tegenstrijdig? Wat is de strategie dan? En welke middelen spelen óók een belangrijke rol, naast de verkoopprijs? Marco vertelt er alles over. Link in bio! ...

14 1

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op