Aankoopmakelaar voor starters

Aankoopmakelaar voor starters

Ontvang woonnieuws direct in uw inbox

Aankoopmakelaar voor starters

 

Natuurlijk woon je het liefst in een superstrak appartement in het centrum van een stad naar jouw keuze. Met tuin. Én dakterras. Maar dat willen meer mensen en dus liggen zulke woningen niet voor het oprapen. Zeker niet voor starters! Waar begin je dan met zoeken? Waarom doe je er goed aan een makelaar in de arm te nemen? Lees het hier!

 

Aankoopmakelaar

Bovenop je hypotheek komen allerlei bijkomende kosten (zie onze tips over financiering). Waarom zou je deze verhogen door een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Heel simpel: een makelaar heeft goed zicht op de bewegingen in de woningmarkt én op de beschikbare woningen in de regio waarin jij zou willen wonen. Zoek een makelaar die zich specialiseert in aankopen zodat hij of zij zich full focus op jouw zoekopdracht stort.

Een huis kopen, hoe gaat dat nou eigenlijk? We vertellen alles in onze Makelaars ABC.

 

Buiten het centrum

Een makelaar zal jou kunnen wijzen op een fantastische woning in een buurt waar jij niet zo snel aan gedacht had, die de investering waard is, van waaruit jij binnen no-time op je werk bent en waar je met heel veel plezier zult wonen. Vaak is er meer mogelijk dan je misschien dacht. Benut het netwerk van een makelaar: zij weten vaak snel welke woningen er op de markt komen, of welke buurt helemaal hip zal worden. Kijk dus verder dan je neus lang is en geef ook de wijken buiten het centrum een kans!

 

Klein maar fijn

Staar je niet blind op vierkante meters! Als voorbeeld: in een klein appartement dat handig is ingedeeld met veel licht, woon je veel prettiger dan in een kast van een huis zonder sfeer. Uiteindelijk moet je je prettig voelen in een huis. Hoe groot het is, is daarbij slechts een van de factoren die meespeelt.

Hoe is de ligging? Loopt er een drukke weg langs? Hoe is het uitzicht? Is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed? Kun je je auto in de buurt parkeren? Kun je dichtbij je boodschappen doen? Kun je ’s ochtends ergens koffie halen onderweg naar werk? Stel je denkt aan kinderen: zijn er crèches en scholen in de buurt? Is er ruimte om te spelen in de wijk? Allemaal vragen waar een makelaar goed op kan anticiperen. Vragen die je jezelf misschien nog niet gesteld had.

 

Goede adviseur

Heb je zelf al een woning op het oog? Laat een makelaar dan beoordelen of de woning de vraagprijs daadwerkelijk waard is. Zeker in een markt waarin veel wordt overboden, is het verstandig om goed bijgestaan te worden door een professional die jou helpt tijdens het biedingsproces. Is het verstandig nog even te wachten met bieden? Is de bouwkundige staat wel goed? Hoe zit het met het juridische aspect? Bij het aankopen van een huis komt veel meer kijken dan je misschien verwacht. En zeker als je je eerste huis koopt, wil je geen onprettige verrassingen achteraf!

Een goede makelaar waar je een fijne klik mee hebt, zal jou helpen jouw wensen scherp te stellen én realistisch te blijven. Vertrouwen staat centraal. Let bij het zoeken naar een makelaar dus niet alleen op de tarieven, maar luister ook naar je gevoel. En kijk naar de specialisatie van een makelaar: sommige makelaars doen alles tegelijk, andere kantoren hebben specialisten in huis. Een gespecialiseerd aankoopmakelaar kan jou het beste van dienst zijn. Lees hier meer over onze aankoopdiensten!

Naast prettig wonen, wil je natuurlijk ook prettig kunnen leven. Dus geen torenhoge maandlasten en geen akelige verrassingen achteraf. Dan is het prettig om iemand met verstand van zaken bij je te hebben als je een woning gaat bezichtigen zodat je je niet laat meeslepen en geen onverstandige beslissingen maakt waar je later spijt van krijgt. Ook prettig om iemand naast je te hebben staan die kan adviseren over de kleine lettertjes in het koopcontract, en de ontbindende voorwaarden bijvoorbeeld. Je eerste huis kopen, doe je maar een keer!

 

Interessante sites met meer informatie:

Over belastingvrije schenking: belastingdienst.nl
Over de starterslening: svn.nl
Algemene informatie: hypotheekshop.nl

Onze teams
  • Amsterdam

  • Haarlem

  • Haarlemmermeer

  • Heemstede-Aerdenhout

  • Nieuwbouw & Project Verhuur

Amsterdam MVK

Team Amsterdam

Contact

Team Haarlem

Contact
Teamfoto's Hoofddorp - Nov. 2022

Team Haarlemmermeer

Contact
50020127_MKV Heemstede Groepsfoto

Team Heemstede-Aerdenhout

Contact

Team Nieuwbouw & Project Verhuur

Contact

Stuur een e-mail

Bezichtiging plannen? Vraag stellen? Stuur een mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt ook direct mailen op