Klein Heiligland 14B

2011 EG, HAARLEM

Verkocht

Meer informatie beschikbaar
Afbeelding
Dit object is verkocht of verhuurd, hierdoor is er geen verdere media beschikbaar. Bekijk het beschikbare aanbod

Beschrijving

Heerlijke stadsmaisonnette met ruime woon- en slaapkamer. Zonnig terras op het zuiden met veel privacy. Grote raampartijen van vloer tot plafond. Moderne keuken en badkamer: zo te betrekken. Berging in afgesloten parkeerkelder. In de Heiliglanden: rustig wonen in pittoresk straatje midden in hartje Haarlem. Dit moderne tweekamerappartement ligt aan een...

Volledige beschrijving

Heerlijke stadsmaisonnette met ruime woon- en slaapkamer. Zonnig terras op het zuiden met veel privacy. Grote raampartijen van vloer tot plafond. Moderne keuken en badkamer: zo te betrekken. Berging in afgesloten parkeerkelder. In de Heiliglanden: rustig wonen in pittoresk straatje midden in hartje Haarlem.

Dit moderne tweekamerappartement ligt aan een rustige straat met eenrichtingsverkeer. Het stadsappartement maakt onderdeel uit van een markant, kleinschalig appartementencomplex uit 1995 met in totaal 15 woningen, naar ontwerp van de bekende Haarlemse architect Max van Aerschot.

De maatvoering van het appartement is bijzonder ruim en aan de woonkamer grenst het zonnige terras op het zuiden. De beschutte ligging zorgt voor bijzonder veel privacy. De slaapkamer op de tweede verdieping is zo riant dat er met gemak een ruime werkplek gecreëerd kan worden. Het onderhoud is goed; zo zijn de keuken en de badkamer vernieuwd en het schilderwerk is zorgvuldig bijgehouden. In de parkeerkelder is een privé (fietsen-)berging en parkeren kan met een parkeervergunning aan straat of met abonnement in parkeergarage de Kamp.

De Heiliglanden, het zeer pittoreske gedeelte van de Haarlemse Binnenstad waarin de woning ligt, kenmerkt zich door hofjes, oude poorten, stegen en diverse historische gevels. De ligging van de woning is ideaal voor hen die van de historische binnenstad houden, maar toch rustig willen wonen. Het Klein Heiligland ligt op nog geen 100 meter afstand van de belangrijkste winkelstraat, de Grote Houtstraat, alsmede de leukste winkelstraat van Haarlem: de Kleine Houtstraat. Het bruisende centrum staat garant voor gezellige uitgaansgelegenheden en musea, zoals het Teylers en Frans Hals museum, de Schouwburg, de Toneelschuur, de Philharmonie en het Patronaat. En ook de diverse scholen en het goed geregelde openbaar vervoer onder andere in de richting van Leiden, Schiphol en Amsterdam maken van Haarlem een stad die van alle gemakken is voorzien. Voor een dag aan het strand is Bloemendaal aan Zee eenvoudig met de fiets door het uitgestrekte duinlandschap te bereiken.

Goed te weten
* Beschermd stadsgezicht
* Terras op het zuiden
* Lift
* Berging in afgesloten parkeerkelder
* Volledig geïsoleerd
* Badkamer grotendeels vernieuwd in 2020
* Keuken vernieuwd in 2016
* Schilderwerk binnen 2016
* Elektra: 6 groepen + aardlekschakelaar; vernieuwd in 2019
* Cv-ketel: Bosch 2011 (eigendom)
* Professioneel geadministreerde VvE
* Servicekosten € 221,= per maand (woning en berging) voor o.a. reservering onderhoud, kosten administrateur, diverse verzekeringen, algemeen elektra- en waterverbruik, glasbewassing en schoonmaak algemene ruimtes
* Parkeren middels parkeervergunning of met vergunning in parkeergarage De Kamp
* Oplevering in overleg

Kelder
Afgesloten parkeergarage met privé (fietsen-)berging.

Begane grond
Gemeenschappelijk, afgesloten entree met bellentableau en brievenbussen, toegang tot lift en trappenhuis.

Eerste verdieping
Royale entree met trap. Toilet voorzien van fonteintje. Grote wasruimte met aansluiting wasmachine en droger. Deze wasruimte heeft voldoende plek voor het plaatsen van (stelling)kasten voor extra bergruimte. Vaste kast met cv-ketel. Heerlijk ruime woonkamer met vaste kast en grote raampartij aan de achterzijde. Kamerbrede schuifpui geeft toegang tot het zonnige terras op het zuiden: een fijne en rustige plek met volop privacy. De moderne open keuken uit 2016 met veel opbergruimte en diverse inbouwapparatuur, zoals een afzuigkap, inductiekookplaat (Bosch uit 2019), koel-vriescombinatie, vaatwasser, oven en een combi-oven.

Tweede verdieping
Overloop. Ruime badkamer met wastafel, toilet, inloopdouche en ligbad. Royale slaapkamer met grote raampartij over de gehele breedte van grond tot plafond.

-English version in brochure-

Kenmerken

Bijzonderheden
Beschermd stads of dorpsgezicht
Ligging
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk
Inhoud
353 m3
Woonoppervlakte
117 m2
Bouwjaar
1997
Energieklasse
A
Soort
Maisonnette
Woonlaag
1
Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Installatie

Soorten verwarming
CV ketel
CV ketel type
Bosch
CV ketel bouwjaar
2011

Geïnteresseerd? Neem contact op

Maarten Bos - Makelaar - Foto april 22 - MooijekindVleut

Maarten Bos RM RT

023 - 542 02 44 06 - 51 59 26 08

Vraag uw bezichtiging aan

U kunt hieronder uw voorkeur aangeven, dan nemen wij contact met u op voor een afspraak. Om een huis te kunnen bezichtigen hebben wij uw naw-gegevens nodig.

ma
di
woe
do
vrij